7 עובדות על פיצה שפשוט חבל שלא תכירו
קרום דק או בצק עבה, פיצה רגילה או עם תוספות מיוחדות, יש פיצה לכולם, וכל יום שבו אתם מזמינים פיצה הבייתה, או אוכלים בפיצרייה האהובה עליכם, הוא יום חג.
קרום דק או בצק עבה, פיצה רגילה או עם תוספות מיוחדות, יש פיצה לכולם, וכל יום שבו אתם מזמינים פיצה הבייתה, או אוכלים בפיצרייה האהובה עליכם, הוא יום חג.
אבל מה אתם באמת יודעים על פיצה? אנחנו ממשיכים לטרוף את המעדן הזה בתדירות גבוהה, אבל מעט מעוד ידוע על העובדות שמסתתרות מאחורי המאכל המופלא הזה. אז חקרנו קצת ומצאנו כמה עובדות מדהימות, והנה כל התשובות לשאלות שאפילו לא ידעתם שיש לכם על פיצה. מוכנים?
1. אפשר להזמין פיצה מהחלל
פיצה האט הייתה המסעדה הראשונה שהגישה פיצה לחלל כשהיא שיגרה פיצה לאסטרונאוט יורי אושוב בתחנת החלל הבינלאומית.
התבלינים של הפיצה היו מיותרים, כי בלוטות הטעם מתעממות בחלל, אבל היא הכילה סלאמי כך שהעיצוב שלה היה מושך.
2. הפיצה הראשונה לא הוכנה באיטליה או בארצות הברית
היוונים הקדומים הם שהציגו את הפיצה הראשונה בעולם. הם נהגו לאפות לחמים שטוחים ומורכבים ושדרגו אותם עם ירקות, תפוחי אדמה, תבלינים ושמן זית. זו בהחלט הייתה הגרסה המוקדמת ביותר לפיצה שהחברה האנושית הכירה.
3. איטליה של המאה ה-18 הייתה המדינה בה הוצגה הפיצה המסחרית הראשונה
לפיצה המסחרית הזו לא היו שום תוספות, והיא הייתה מורכבת מלחם רגיל, שטוח ועגול, שהיה טעים למדי וממלא, ונמכר רק לעניים מכיוון שזו הייתה מנה זולה. סוחרים שמכרו מזונות רחוב בנאפולי נהגו למכור את הלחמים האלה בשם ’פיצה’.
4. מנה מלכותית
בשנת 1889, המלכה האיטלקית מרגריטה נסעה פעם ברחבי ממלכתה והבחינה באיכרים נודדים שאכלו פרוסת לחם גדולה. היא הסתקרנה וטעמה, והטעם כל כך מצא חן בעיניה, עד שבכל פעם שהיא ביקרה בכפרים, היא אכלה את הלחם.
מכיוון שמנה זו נחשבה לאוכל של איכרים, המלכה שנהנתה מהמנה הזו יצרה מהומה ומורת רוח ברחבי המדינה, אבל חכו, יש סוף טוב ומוכר לסיפור.
5. המלכה מרגריטה התקשרה לשף רפאל אספוזיטו והורתה להכין לה כמה פיצות
השף אפה פיצה עם בזיליקום טרי, גבינת מוצרלה ועגבניות, והצבעים נבחרו בקפידה מכיוון שהם ייצגו את צבעי הדגל האיטלקי – אדום, לבן וירוק.
הפיצה האפויה המשודרגת הפכה לפיצה האהובה על המלכה, ומפה לאוזן התפשטה השמונה שהפיצה היא האוכל האהוב על המלכה. עובדה זו הפכה אותה לפופולרית מאוד בקרב אוהדיה.
6. הפיצה של מלחמת העולם השנייה
למרות שפיצה עדיין הייתה זמינה באמריקה שלפני מלחמת העולם השנייה, כשמהגרים איטלקים נהגו למכור אותה לקהילה האיטלקית באמריקה, חיילים שחזרו מהמלחמה הפכו אותה לפופולרית באמריקה והפיצה עברה מהקהילה האיטלקית השקטה לחיים האמריקאיים והמיינסטרים.
7. תוספות שונות במקומות שונים בעולם
בהודו, תוספות הפיצה המועדפות ביותר הן טופו, כבש טחון וג’ינג’ר מוחמץ, אבל באמריקה התוספת המועדפת ביותר היא פפרוני. בישראל התוספות המועדפות הן גבינה בולגרית, זיתים ירוקים ושחורים, ופטריות