שלום שירן,
גלייפוסט (Glyphosate) הוא חומר פעיל הנמצא בקוטלי עשבים, הידוע ביותר תחת המותג המסחרי "ראונדאפ" (Roundup) של חברת מונסנטו, שכיום שייכת לתאגיד באייר (Bayer).
הוא פותח לראשונה בשנות ה-70, עם פיתוח זנים מהונדסים גנטית העמידים לגלייפוסט, כמו תירס, סויה וכותנה, הפך החומר למרכיב מרכזי בתעשיית החקלאות. זנים אלו מאפשרים לחקלאים לרסס גלייפוסט ללא חשש שהגידולים עצמם ייפגעו.
פעולתו העיקרית היא שיבוש של תהליך אנזימטי בצמחים שנקרא מסלול ה shikimate. בדרך זו הגלייפוסט משבש את תהליכי הפוטוסינטזה בצמחים, ובכך גורם להם להתייבש, לקמול ולמות.
הוא נועד במקור לשימוש חקלאי, אך נפוץ כיום יותר ויותר גם במרחבים עירוניים ובגינות פרטיות.
זהו חומר עמיד יחסית ולוקח לו זמן רב להתפרק. על כן הוא מצטבר בקרקע ובמקורות המים
סקר [1] שנעשה ע"י USGS, ארגון אמריקאי המבצע סקרים גיאולוגיים של המים והקרקעות, מצא שבכל מייל רבוע של קרקע חקלאית יש משקע עודף של בין 2 עד 2.5 טון של גלייפוסט.
הגלייפוסט משמש כיום ביותר מ-140 מדינות, והוא נמצא באלפי מוצרים חקלאיים ומוצרי צריכה. עם זאת, בשנים האחרונות התעוררו דאגות משמעותיות לגבי השפעותיו על הבריאות והסביבה, מה שהוביל לדיונים נרחבים על בטיחותו. כאן בישראל מאמצים של ארגון "אדם טבע ודין" לאסור או להגביל את השימוש בגליפוסייט כפי שנעשה בחלק ממדינות אירופה, עדיין לא צלחו.
החוקרת דר' נאנסי סוונסון [2], בין הראשונות לחקור את נושא הגלייפוסט, ערכה מחקרים אפידמולוגיים המשווים בין העלייה באחוז הגידולים המהונדסים גנטית והעלייה בקיימות מחלות דגנרטיביות שונות כמו מחלות דלקתיות של המעיים, אוטיזם, לחץ דם, סכרת, השמנה, אי ספיקת כליות ועוד. המחקרים הראו קורלציה של 90-95%
ספר מומלץ בנושא הוא ספרה של קייט בירץ' שיצא במרץ 2019, הספר נקרא: Glyphosate Free: An Essay on Functional Nutrition and the Homeopathic Clearing of Glyphosate Toxicity
הספר מסביר מהו גלייפוסט, כיצד הוא פועל לשבש את תהליכי החיים בצמחים וביצורים חד תאיים, כיצד פעולה זו גורמת לפגיעה בבריאות שלנו ומה התסמינים שמופיעים באוכלוסיה, בטבע ובסביבה. וכמובן לבסוף דרכים לנקות את הגוף מהרעלן הזה.
0525057171
יש לכם עוד שאלות לרפואת תדרים, מור מרים ליברמן, חיפה והצפון? כנסו!
לתכתובת עם המומחה בוואטסאפ - כנסו!
---
0525057171