חיפוש

 

 
לדף הבית >>     Seo Rush תוכן שיווקי >>

כל מה שצריך להכיר על גמלת סיעוד

 

החיים מביאים עמם אתגרים רבים ככל שאנחנו מתבגרים ואחד מהמשמעותיים שבהם הוא הצורך בעזרה יומיומית בשל ירידה בתפקוד

 

החיים מביאים עמם אתגרים רבים ככל שאנחנו מתבגרים ואחד מהמשמעותיים שבהם הוא הצורך בעזרה יומיומית בשל ירידה בתפקוד. במצבים אלו, המדינה מעניקה סיוע כלכלי באמצעות גמלת סיעוד המיועדת לסייע למבוגרים להתמודד עם ההוצאות הכרוכות בטיפול השוטף. מי זכאי לה וכיצד ניתן לתבוע אותה בצורה הקלה והמהירה ביותר? כל התשובות בהמשך.

מהי גמלת סיעוד ומה היא כוללת?

גמלת הסיעוד היא קצבה כספית המיועדת לאנשים שהגיעו לגיל פרישה ונמצאים במצב תפקודי ירוד המקשה עליהם בביצוע פעולות יומיומיות. הקצבה מאפשרת לאותם אנשים להמשיך להתגורר בביתם ולשמור על שגרת חייהם, תוך קבלת סיוע כספי המקל בהתמודדות עם מצבם הבריאותי.

הקצבה נועדה לממן מגוון שירותים, כמו טיפול סיעודי בבית, ביקורים של מטפל או מטפלת אישיים, מימון רכישת ציוד עזר רפואי ועוד. עוד יש לומר שהגמלה איננה ניתנת באופן אוטומטי ויש לעמוד במספר קריטריונים שנקבעו על ידי המוסד לביטוח לאומי כדי להיות זכאי לה.

מי זכאי לקבל את גמלת הסיעוד?

כדי לקבל את גמלת הסיעוד, יש לעמוד בתנאי סף שונים הקשורים לגיל, למצב הרפואי והפיזי, למצב הכלכלי ועוד. הנה התנאים בהם יש לעמוד: 

  • גיל ותושבות – הזכאות לגמלת סיעוד ניתנת לאזרחי ישראל שהגיעו לגיל פרישה, גברים מגיל 67 ונשים מגיל 62. תושבים חדשים שעברו לישראל לאחר גיל הפרישה יכולים להיות זכאים גם כן, בתנאי שעלו ארצה לפי חוק השבות או קיבלו סל קליטה.
  • מצב תפקודי – הזכאות נקבעת על סמך הצורך בעזרה בביצוע פעולות יומיומיות, כגון רחצה, אכילה, וניידות, או הצורך בהשגחה מתמדת בשל בטיחות האישית של המבקש.
  • מגורים – המבקש חייב להתגורר בביתו או בדיור מוגן ולא במוסד סיעודי, שכן הוצאות הטיפול במוסדות אלו ממומנות על ידי גופים ציבוריים.
  • הכנסה – גובה ההכנסה החודשית של המבקש נבחן גם כן, והזכאות לגמלה עשויה להיות תלויה בו. מבחן הכנסות המוסד לביטוח לאומי קובע האם המבקש עומד בקריטריון זה.
  • תנאים נוספים – הזכאות לקבלת גמלת סיעוד מותנית בכך שהמבקש לא מקבל גמלאות מסוימות אחרות כמו קצבה מיוחדת לנפגעי עבודה בדרגת נכות גבוהה, קצבת שירותים מיוחדים, או גמלה לטיפול אישי והשגחה מטעם משרד הביטחון.

כיצד מגישים תביעה לגמלת סיעוד?

הגשת התביעה נעשית באמצעות טופס מיוחד שניתן להשיג בסניפי המוסד לביטוח לאומי או באתר האינטרנט שלו. את הטופס ניתן להגיש פיזית, בדואר, בפקס, או בצורה מקוונת.

מסמכים נדרשים

ביחד עם הטופס יש לצרף מסמכים רפואיים המעידים על מצבו הבריאותי של המבקש, כגון רשומות רפואיות, תיעוד מרשמי תרופות וסיכומי אשפוז אם היו כאלו בשלושת החודשים שקדמו להגשת התביעה. כמו כן, יש לצרף אישורי הכנסות וכתב ויתור על סודיות רפואית.

מבחן תלות

במקרים בהם המסמכים שהוגשו אינם מספיקים כדי לקבוע את הזכאות, המוסד לביטוח לאומי עשוי לבצע בדיקת תפקוד שנקראת "מבחן תלות". במסגרת המבחן, יגיע לבית המבקש נציג מוסמך מטעם הביטוח הלאומי, שיבחן את יכולתו לבצע פעולות יומיומיות כמו התלבשות, אכילה, ניידות, ועוד. הניקוד שיתקבל מהמבחן ישפיע על גובה הקצבה.

קביעת הזכאות

לאחר איסוף כל המידע והמסמכים הרלוונטיים, המוסד לביטוח לאומי יקבע את הזכאות לקבלת גמלת סיעוד, כאשר התוצאות ימסרו למבקש תוך כשבועיים מיום ביצוע מבחן התלות. הזכאות עשויה להיות זמנית או קבועה, בהתאם למצבו של המבקש.

מה ניתן לעשות אם הבקשה נדחתה?

אם תביעת הסיעוד נדחתה או שהרמה שנקבעה נמוכה מידי לדעת המבקש, ניתן לערער בפני וועדת עררים. את הערר יש להגיש תוך 60 יום מקבלת ההחלטה הראשונית, וכדאי לצרף אליו מסמכים נוספים התומכים בטענות המערער.

בערר יכול המערער להופיע בעצמו או למנות נציג מטעמו, כמו עורך דין, בן משפחה, או רופא. הוועדה תבחן את המסמכים הרפואיים ואולי אף תבצע בדיקות נוספות על מנת לקבל החלטה סופית.

ולסיום נאמר כי תביעת גמלת סיעוד עשויה להיות תהליך מורכב, אך באמצעות הבנה של התנאים הנדרשים והכנה נכונה של המסמכים, ניתן להקל על התהליך ולהבטיח קבלת הקצבה המגיעה לכם. במידת הצורך, מומלץ להיעזר בעורך דין המתמחה בתחום, שיוכל לסייע לכם להשיג את התוצאה הטובה ביותר בהתאם למקרה שלכם.

עירית מודיעין

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
היכן מחביאים גופה

היכן מחביאים גופה

מעגלי תמיכה

מעגלי תמיכה

 

 

 

 

 

עירית מודיעין
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים

 
 
 
 
הגדלת גופן
הקטנת גופן
 
מונוכרום
ניגודיות מקסימלית
 
תיאור לתמונות
 
קיצורי מקלדת
  • M-עבור לתוכן העמוד
  • H-עמוד הבית
  • F-פורום
  • B-אודות
  • A-הצהרת נגישות
הצהרת נגישות
ביטול נגישות