פסטה בדיאטה: לשלב פחמימות אהובות בלי לפגוע בירידה במשקל
הכותבת הינה לוסי רבין מאשדוד, נטורפתית ומומחית בתזונה טבעית. מהי גישה המאוזנת כדי לאכול פסטה כשרוצים לרדת במשקל?על כך בטור הבא!
פסטה יכולה להיות חלק מתפריט מאוזן גם בתהליך ירידה במשקל — זה לא ה"מה", אלא ה"איך" וה"כמות ומלווה במה".
הגישה שלי מאוזנת ובריאה לאכילת פסטה במהלך דיאטה כשהמטרה היא: שמירה על הבריאות וירידה במשקל:
- לבחור את הסוג הנכון של הפסטה
עדיף לבחור פסטה:
- מחיטה מלאה / כוסמין / עדשים / חומוס / אפונה
→ מכילה יותר חלבון וסיבים, ולכן משביעה לאורך זמן. - הימנעי מפסטות לבנות תעשייתיות שנעשות רק מקמח לבן.
(לוסי רבין-מדריך במתנה. mcity)
- לשים לב לכמות
- מנה מאוזנת: כ־¾ כוס פסטה מבושלת (כ־70–80 גרם לפני בישול)
- לשלב אותה עם הרבה ירקות כדי להגדיל נפח ושובע מבלי להוסיף הרבה קלוריות.
- מאוד חכם לצרף חלבון
זה המפתח לשובע והורדת חשק לפחמימות בהמשך היום:
- טונה, סלמון, עוף, טופו, עדשים, גבינת ריקוטה, ביצה עליונה וכו’.
- שומנים טובים במידה
- הוסיפי כפית-שתיים של שמן זית, אבוקדו או אגוזים — לשיפור ספיגת ויטמינים ושובע.
יותר מזה – כבר מאט ירידה במשקל.
5 תיבול ורטבים חכמים
- רטבי עגבניות טבעיים, עשבי תיבול, שום, בצל, לימון.
- להימנע מרטבים כבדים על בסיס שמנת או חמאה.
(לוסי רבין מאמנת הוליסטית לאורח חיים בריא. mcity)
6 תזמון נכון
- עדיף לאכול פסטה בארוחה מרכזית (צהריים), יחד עם חלבון וירקות.
- לא לבד, ולא כשאת כבר רעבה מדי — כדי לא לאכול יתר על המידה.
לוסי רבין נטורופתית ND
לחיות בריא זו לא מטרה – זו דרך חיים.

יש לכם עוד שאלות ללוסי רבין נטורופתית? כנסו!
058-5430092 המיניסייט שלי
| דברו איתנו ב | |
| רוצים עוד פרטים? כנסו! | |

