איך בוחרים סילר לבטון ולמה הוא משמש
לפני שנדבר על סילר לבטון, אותו חומר המגן על הבטון, אנחנו רוצים רגע להזכיר כי בטון היה ועודנו, אחד החומרים השכיחים בענף הבניה. הוא זה בו נשתמש כדי להכין את היסודות לבית או לבניין והוא זה שמשמש היום ליצירה של אלמנטים עיצוביים שונים. בדיוק בגלל זה חשוב כל כך להכיר את החומרים שיעזרו לנו לשמור על הבטון, כדי שזה ימשיך לתת את המענה האולטימטיבי היום ובעתיד
לפני שנדבר על סילר לבטון, אותו חומר המגן על הבטון, אנחנו רוצים רגע להזכיר כי בטון היה ועודנו, אחד החומרים השכיחים בענף הבניה. הוא זה בו נשתמש כדי להכין את היסודות לבית או לבניין והוא זה שמשמש היום ליצירה של אלמנטים עיצוביים שונים. בדיוק בגלל זה חשוב כל כך להכיר את החומרים שיעזרו לנו לשמור על הבטון, כדי שזה ימשיך לתת את המענה האולטימטיבי היום ובעתיד.
ממה עשוי הבטון עצמו
כאמור, כדי להבין את התפקיד של הסילר, אנחנו רוצים להבין ממה עשוי הבטון עצמו.מדובר על חומר אלסטי, המורכב תרכובת של מים, חצץ, חול וחומר אלסטי המדמה סוג של דבק. הבטון משמש עבור יצירה של יסודות לבניין, להקמה של שלד המבנה ועבור ריצוף בחצר או בתוך הבית עצמו, תלוי במקרה. התפקיד של הסילר זה להגן על הבטון מלכלוך ורטיבות. אמנם, אנחנו מדברים על חומר גלם שנחשב יחסית עמיד לאורך הזמן. אבל, לא לעולם חוסן. הסילר עוזר לנו למנוע מקרים של שחיקה ועל חדירה של לכלוך פנימה, לתוך הבטון עצמו.
מה זה סילר בעצם
מדובר על חומר שקוף, אותו מורחים על הבטון בשביל להגן עליו. הבסיס לחומר משתנה מפעם לפעם ובחירת החומר הרלוונטי עבורכם צריכה להיעשות אחרי שתגדירו את הצרכים. המונח סילר מגיע מאנגלית: Sealer, משמעותו ’לכסות’. משום שאנחנו מדברים על השכבה האחרונה, זו שגלויה לעין, הרי שאנחנו צריכים להבין מפני מה אנחנו רוצים להגן על הבטון ואיך נרצה שהמשטח ייראה לאחר הטיפול. אפשר למצוא סילר בגוון ’מט’ או ’מבריק’. אתם אלו שתחליטו האם אתם רוצים לתת לבטון גוון וברק או שתרצו להשאיר אותו במראה ’יבש’.
אילו סוגים של תכשירים קיימים בשוק
אפשר למצוא סוגים שונים של סילרים המגינים על משטחים שונים. סילר לבטון נחשב עמיד באופן יחסי וכזה שמונע חדירה של רטיבות כאמור כמו גם, מונע חדירה של כתמים על בסיס שמן וכיוצא באלו. אלו סוגים התכשירים הרלוונטים:
- סילר על בסיס אקרילי : נחשב לחומר עמיד במיוחד על בסיס מים. פופולארי במיוחד לאיטום בטון חיצוני לבית, אשר עלול להישחק במהירות בשל תנאי מזג האוויר.
- סילר אפוקסי: החסרון הבולט שלו הוא שהוא לא נשאר עמיד מול קרני UV, כך שבדרך כלל לא ניעזר בו לשימוש חיצוני. אבל לחללים פנימיים הוא בהחלט יכול לתת מענה מצויין. הוא נחשב לחומר חצי אטום עם גוון כהה יחסית. כך שיש לשימוש בו גם משמעות דקורטיבית. מלבד זאת, הוא נחשב עמיד יחסית והוא יהיה מושלם עבור מי שנוהגים לשטוף את הרצפה לעיתים קרובות.
להכין את השטח לעבודה
אחרי שתבחרו את הסילר שלכם, יגיע הזמן להניח אותו כמו שצריך. אתם יכולים לבחור להיעזר באיש מקצוע לשם כך ואתם יכולים לעשות את העבודה בעצמכם. אל תשכחו לרכוש את הציוד שיאפשר לכם לעבוד בקלות, תוך שאתם מגנים על הידיים מחשיפה לחומרים שעלולים לעשות נזק לעור.
קרדיט - Photo by Bermix Studio on Unsplash
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |