חיפוש

 

 
פורום המומחים mcity

 

נושא ההודעה
שואל
מהן הסיבות המרכזיות לנפיחות בטנית
טליה

מהן הסיבות המרכזיות לנפיחות בטנית

מה ניתן לעשות כדי למנוע זאת ?
מהן הסיבות המרכזיות לנפי...
הרחב

שלום טליה,

 

נפיחות וגזים הם סימן לכך שמשהו בתהליך העיכול לא מתבצע בצורה חלקה. הסיבות הנפוצות כוללות:

🌬️ סיבות נפוצות לנפיחות וגזים:

  1. עיכול לא שלם של מזון – מזון שלא מתעכל כראוי מגיע למעי הגס, שם הוא עובר תסיסה ע"י חיידקים שמייצרים גזים.
  2. אכילה מהירה ובליעת אוויר – כשאוכלים מהר או מדברים בזמן האכילה, נבלע אוויר שמוביל לנפיחות.
  3. מזונות מתסיסים – כמו קטניות, כרוביים, מוצרי חלב, שמרים וסוכרים פשוטים.
  4. חוסר באנזימי עיכול – לדוגמה: חוסר בלקטאז יגרום לגזים מחלב, או חוסר באנזימים כלליים מהלבלב.
  5. דיסביוזיס (חוסר איזון במיקרוביום) – עודף חיידקים מסוימים או קנדידה יכול לגרום לתסיסה וגזים.
  6. רגישויות למזון – כמו גלוטן, לקטוז או פרוקטוז – עלולות לגרום לגזים, נפיחות, עייפות ועוד.
  7. לחץ וסטרס – מערכת העיכול רגישה מאוד למצב רגשי, וסטרס יכול לשבש תנועתיות ועיכול תקין.
  8. עצירות – כשאין פינוי סדיר של צואה, גזים מצטברים ומגבירים תחושת כובד ונפיחות.

8  צמחי מרפא מובילים שיכולים לסייע בטיפול בנפיחות וגזים:

  1. שומר (Foeniculum vulgare) – מרגיע את מערכת העיכול, מפחית גזים ונפיחות. אפשר להכין כחליטה מזרעים.
  2. קימל (Carum carvi) – מחזק את פעולת הקיבה ומסייע לשחרור גזים כלואים.
  3. נענע (Mentha piperita) – מרפה את שרירי מערכת העיכול, מרגיעה כאבי בטן ומסייעת בפינוי גזים.
  4. ג'ינג'ר (Zingiber officinale) – תומך בעיכול, מחמם את מערכת העיכול ומסייע במניעת תסיסה במעיים.
  5. מליסה רפואית (Melissa officinalis) – מרגיעה, אנטי-ספזמטית ותומכת בהרגעת מעיים רגישים.
  6. קמומיל (Matricaria chamomilla) – מצוין למצבים של בטן נפוחה, עצבנות ועיכול איטי.
  7. הל (Elettaria cardamomum) – נחשב למחמם קלות, מקל על עיכול כבד וגזים.
  8. זנגביל ליים (Lime blossom / Tilia) – פועל כחומר מרגיע עדין ותומך בהפגת גזים מבלי לגרום להחמרת רגישות.

אפשר לשלב חלק מהצמחים בחליטה אחת – למשל: שומר, נענע, קמומיל ומליסה – ולשתות 2–3 כוסות ביום בין הארוחות.

מתכון לחליטה יומית מרגיעה, תומכת בעיכול ומפחיתה נפיחות וגזים:

🌿 חליטת "בטן רגועה" – לשימוש יומיומי

רכיבים (לכוס אחת או להכנה מרוכזת ליום)

1 כפית זרעי שומר

1 כפית זרעי קימל

1 כפית נענע מיובשת (או 5–6 עלים טריים)

1 כפית קמומיל

רבע כפית ג’ינג’ר מגורר טרי – לחימום העיכול

אופן ההכנה:

להניח את כל הרכיבים בכוס או קומקום זכוכית.

להוסיף כ-300 מ"ל מים רותחים.

לכסות ולהמתין 10–15 דקות.

לסנן ולשתות חמים או פושר – בין הארוחות.

🕒 ניתן להכין כמות ל-3 כוסות ביום (בבוקר, אחרי ארוחת צהרים ולפני שינה), ולאחסן בתרמוס או בקבוק זכוכית.

טיפים לשיפור הספיגה של חליטת צמחים:

  1. לשתות על בטן ריקה או בין ארוחות – כשהקיבה לא עסוקה בעיכול, הספיגה של רכיבי הצמחים מהירה ויעילה יותר.
  2. להשרות לפחות 10–15 דקות (ולכסות!) – הכיסוי שומר על השמנים האתריים מהתנדפות, מה שמשפר את הספיגה וההשפעה.
  3. ללעוס מעט את המשקעים (אם לא מסננים לגמרי) – עוזר להפעיל את הרוק ולעודד פירוק וספיגה בפה ובקיבה.
  4. לא לשתות רותח מדי – טמפרטורה חמימה נעימה תומכת בפעילות מערכת העיכול, רותח מדי עלול לפגוע בריריות.
  5. להתמיד לפחות שבועיים – במיוחד בצמחים שמאזנים את מערכת העיכול, ההשפעה מתעצמת עם הזמן.
  6. לשלב נשימות עמוקות או הרפיה קלה לפני שתייה – זה מאותת לגוף לעבור למצב עיכול וספיגה (מצב פרה-סימפטטי)
  7. לשלב עם תזונה דלה בגזים ונפיחות – להימנע במקביל ממזונות מתסיסים (כמו קטניות לא מונבטות, מוצרי חלב, מאפים לבנים)

הכותבת:

 לוסי רבין נטורופתית מוסמכת ND מאמנת לאורח חיים בריא

 

     היוטיוב שלי    האתר שלי

0585430091
  whatsapp

הוסף תגובה

x
שם: *
כתובת: *
טלפון: *
מייל: חובה למבקשי קבלת התגובה במייל
כותרת: *
תוכן: *
  קראתי והסכמתי לתנאי השימוש בפורום

 

 

שוטרי תחנת מודיעין עצרו הערב תושב שפרעם, בחשד לתקיפת היומנאית ושוטר בתחנה
הנהלת העיר אישרה ביום שני את הצעת תקציב העירייה
חנוכת מעלה לזכרו של יונה בצלאל בריף
טקס חילוף מפקדי תחנת טייבה במחוז מרכז
 
 
 
 
 
 
 
 
הגדלת גופן
הקטנת גופן
 
מונוכרום
ניגודיות מקסימלית
 
תיאור לתמונות
 
קיצורי מקלדת
  • M-עבור לתוכן העמוד
  • H-עמוד הבית
  • F-פורום
  • B-אודות
  • A-הצהרת נגישות
הצהרת נגישות
ביטול נגישות