חיפוש

 

 
פורום המומחים mcity

 

נושא ההודעה
שואל
מהן הסיבות המרכזיות לנפיחות בטנית
טליה

מהן הסיבות המרכזיות לנפיחות בטנית

מה ניתן לעשות כדי למנוע זאת ?
מהן הסיבות המרכזיות לנפי...
הרחב

שלום טליה,

 

נפיחות וגזים הם סימן לכך שמשהו בתהליך העיכול לא מתבצע בצורה חלקה. הסיבות הנפוצות כוללות:

🌬️ סיבות נפוצות לנפיחות וגזים:

  1. עיכול לא שלם של מזון – מזון שלא מתעכל כראוי מגיע למעי הגס, שם הוא עובר תסיסה ע"י חיידקים שמייצרים גזים.
  2. אכילה מהירה ובליעת אוויר – כשאוכלים מהר או מדברים בזמן האכילה, נבלע אוויר שמוביל לנפיחות.
  3. מזונות מתסיסים – כמו קטניות, כרוביים, מוצרי חלב, שמרים וסוכרים פשוטים.
  4. חוסר באנזימי עיכול – לדוגמה: חוסר בלקטאז יגרום לגזים מחלב, או חוסר באנזימים כלליים מהלבלב.
  5. דיסביוזיס (חוסר איזון במיקרוביום) – עודף חיידקים מסוימים או קנדידה יכול לגרום לתסיסה וגזים.
  6. רגישויות למזון – כמו גלוטן, לקטוז או פרוקטוז – עלולות לגרום לגזים, נפיחות, עייפות ועוד.
  7. לחץ וסטרס – מערכת העיכול רגישה מאוד למצב רגשי, וסטרס יכול לשבש תנועתיות ועיכול תקין.
  8. עצירות – כשאין פינוי סדיר של צואה, גזים מצטברים ומגבירים תחושת כובד ונפיחות.

8  צמחי מרפא מובילים שיכולים לסייע בטיפול בנפיחות וגזים:

  1. שומר (Foeniculum vulgare) – מרגיע את מערכת העיכול, מפחית גזים ונפיחות. אפשר להכין כחליטה מזרעים.
  2. קימל (Carum carvi) – מחזק את פעולת הקיבה ומסייע לשחרור גזים כלואים.
  3. נענע (Mentha piperita) – מרפה את שרירי מערכת העיכול, מרגיעה כאבי בטן ומסייעת בפינוי גזים.
  4. ג'ינג'ר (Zingiber officinale) – תומך בעיכול, מחמם את מערכת העיכול ומסייע במניעת תסיסה במעיים.
  5. מליסה רפואית (Melissa officinalis) – מרגיעה, אנטי-ספזמטית ותומכת בהרגעת מעיים רגישים.
  6. קמומיל (Matricaria chamomilla) – מצוין למצבים של בטן נפוחה, עצבנות ועיכול איטי.
  7. הל (Elettaria cardamomum) – נחשב למחמם קלות, מקל על עיכול כבד וגזים.
  8. זנגביל ליים (Lime blossom / Tilia) – פועל כחומר מרגיע עדין ותומך בהפגת גזים מבלי לגרום להחמרת רגישות.

אפשר לשלב חלק מהצמחים בחליטה אחת – למשל: שומר, נענע, קמומיל ומליסה – ולשתות 2–3 כוסות ביום בין הארוחות.

מתכון לחליטה יומית מרגיעה, תומכת בעיכול ומפחיתה נפיחות וגזים:

🌿 חליטת "בטן רגועה" – לשימוש יומיומי

רכיבים (לכוס אחת או להכנה מרוכזת ליום)

1 כפית זרעי שומר

1 כפית זרעי קימל

1 כפית נענע מיובשת (או 5–6 עלים טריים)

1 כפית קמומיל

רבע כפית ג’ינג’ר מגורר טרי – לחימום העיכול

אופן ההכנה:

להניח את כל הרכיבים בכוס או קומקום זכוכית.

להוסיף כ-300 מ"ל מים רותחים.

לכסות ולהמתין 10–15 דקות.

לסנן ולשתות חמים או פושר – בין הארוחות.

🕒 ניתן להכין כמות ל-3 כוסות ביום (בבוקר, אחרי ארוחת צהרים ולפני שינה), ולאחסן בתרמוס או בקבוק זכוכית.

טיפים לשיפור הספיגה של חליטת צמחים:

  1. לשתות על בטן ריקה או בין ארוחות – כשהקיבה לא עסוקה בעיכול, הספיגה של רכיבי הצמחים מהירה ויעילה יותר.
  2. להשרות לפחות 10–15 דקות (ולכסות!) – הכיסוי שומר על השמנים האתריים מהתנדפות, מה שמשפר את הספיגה וההשפעה.
  3. ללעוס מעט את המשקעים (אם לא מסננים לגמרי) – עוזר להפעיל את הרוק ולעודד פירוק וספיגה בפה ובקיבה.
  4. לא לשתות רותח מדי – טמפרטורה חמימה נעימה תומכת בפעילות מערכת העיכול, רותח מדי עלול לפגוע בריריות.
  5. להתמיד לפחות שבועיים – במיוחד בצמחים שמאזנים את מערכת העיכול, ההשפעה מתעצמת עם הזמן.
  6. לשלב נשימות עמוקות או הרפיה קלה לפני שתייה – זה מאותת לגוף לעבור למצב עיכול וספיגה (מצב פרה-סימפטטי)
  7. לשלב עם תזונה דלה בגזים ונפיחות – להימנע במקביל ממזונות מתסיסים (כמו קטניות לא מונבטות, מוצרי חלב, מאפים לבנים)

הכותבת:

 לוסי רבין נטורופתית מוסמכת ND מאמנת לאורח חיים בריא

 

     היוטיוב שלי    האתר שלי

0585430091
  whatsapp

הוסף תגובה

x
שם: *
כתובת: *
טלפון: *
מייל: חובה למבקשי קבלת התגובה במייל
כותרת: *
תוכן: *
  קראתי והסכמתי לתנאי השימוש בפורום

 

 

בשל התקיפה האמריקנית: החמרה בהנחיות פיקוד העורף
מהן הסיבות המרכזיות לנפיחות בטנית
מפתח למקרה חירום! 🗝️
האם יש הבדלים בסימני מחלות לב בין גברים לנשים
 
 
 
 
 
 
 
 
הגדלת גופן
הקטנת גופן
 
מונוכרום
ניגודיות מקסימלית
 
תיאור לתמונות
 
קיצורי מקלדת
  • M-עבור לתוכן העמוד
  • H-עמוד הבית
  • F-פורום
  • B-אודות
  • A-הצהרת נגישות
הצהרת נגישות
ביטול נגישות