הוטרדתם במקום עבודתכם? כך עליכם לפעול
מקום עבודתנו מהווה חלק בלתי נפרד משגרת חיינו. אנו פוקדים אותו מדי יום, וקולגות לעבודה הופכים אט אט לאנשים קרובים המבלים עמנו מספר שעות המתפרס על חלק בלתי מבוטל משעות היום. זוהי זכותנו הטבעית ליהנות ממקום עבודה מכיל ומקבל, מקום אשר יאפשר לנו לחוש ביטוחים ונינוחים
מקום עבודתנו מהווה חלק בלתי נפרד משגרת חיינו. אנו פוקדים אותו מדי יום, וקולגות לעבודה הופכים אט אט לאנשים קרובים המבלים עמנו מספר שעות המתפרס על חלק בלתי מבוטל משעות היום. זוהי זכותנו הטבעית ליהנות ממקום עבודה מכיל ומקבל, מקום אשר יאפשר לנו לחוש ביטוחים ונינוחים. הדבר בא לידי ביטוי במספר היבטים משפטיים, האחד התעמרות בעבודה אשר יכולה לאפשר לעובד או לעובדת לנקוט בהליכים משפטיים, והשני הוא החוק למניעת הטרדות מיניות במקום העבודה. רבים אינם יודעים כיצד לנהוג במקרים מסוג זה. לצד העובדה שלעתים לא נדע לפסוק אם אכן נחצה הקו שבין הומור או ניסיון ליצור קשר רומנטי לבין הטרדה, הרי שהחוק איננו נהיר לכולם. מהם הצעדים בהם נוכל לנקוט? בכל שאלה והתייעצות בנושא הטרדות מיניות במקום העבודה, ניתן לבקר באתר: https://www.hatrada.org/ מטעם משרד עורכי דין הלפגוט-אדרי ושות’. באתר, מעלים עורכי הדין מאמרים מקיפים המסייעים לכל אדם ואדם להבין כיצד עליו לנהוג, ולהבין את החוקים באופן ברור ומפורט. עוד באתר, ניתן למצוא מדריך מסודר המסביר כיצד יש לנהוג במקרים של הטרדה במקום העבודה, ולהלן עיקרי הדברים.
מהם הצעדים האפשריים עבורנו?
באפשרותו של אדם אשר הוטרד מינית במקום עבודתו לנקוט ב-3 צעדים שונים: הליך אזרחי המתקיים תחת ערכאותיו של בית הדין לענייני עבודה, הליך פלילי אשר מתחיל בראש ובראשונה בהגשתה של תלונה בתחנת המשטרה וההליך המשמעתי הלא הוא הליך פנים-ארגוני. החוק למניעת הטרדה מינית תשנ"ח-1998 אוסר באופן מפורש על הטרדה מינית ומסביר את תוכנה, תוך שהוא מתייחס לכל מקום, זאת לרבות מקום העבודה. העובדה כי מקום העבודה מהווה סביבה חברתית ובה גדלים הסיכויים להטרדה, הניע את המחוקק לחוקק תקנות נקודתיות המתייחסות באופן פרטני אל מסגרת העבודה. עוד כדאי לדעת, כי על אף שהחוק אוסר על הטרדה בקרב כל העובדים ובכל הדרגות, הרי שהוא אכן מחמיר עם בעלי דרגות בכירות המנצלים את מרותם לצרכים אלו.
נקיטת צעדים בהליך האזרחי
ההליכים המתרחשים בבית הדין לעבודה מאפשרים לעובד או העובדת שהוטרדו, להגיש את התביעה הן כנגד העובד שהטריד והן כנגד המעסיק. את נקיטת ההליכים המשפטיים שכנגד המעסיק ניתן לקדם וזאת כאשר עולה החשד שהמעסיק למעשה התרשל בחובתו, כנדרש בחוק, להבטיח מקום עבודה בטוח.
נקיטת צעדים בהליך הפלילי
לצד ההליך האזרחי, באפשרות העובד או העובדת להגיש תלונה במשטרה. זאת כיוון שהחוק למניעת הטרדה מינית מתייחס אל עבירה זו כאל עבירה פלילית לכל דבר ועניין. בעוד שבבית הדין לענייני עבודה, יגולם העונש בפיצוי כספי, הרי שנקיטת צעדים פליליים יכולים לחשוף את המטריד לענישה לרבות מאסר אל תנאי ואף מאסר בפועל, עבודות שירות, פיצויים, קנסות וכיוצא בזאת.
נקיטת הליך פנים-ארגוני
או במילים אחרות ההליך המשמעתי, וזאת בכפוף לאמור בחוק למניעת הטרדות מיניות. במקרים מסוג זה, על העובד או העובדת שהוטרדו, להגיש תלונה אל מול האדם בארגון אשר אמון על הטרדות מיניות במקום העבודה. עוד יש לציין, כי גם אם הגיעה לאוזניו של המעסיק הידיעה כי התרחש דבר מה תחת ארגונו, הרי שהתעלמות או אי-העברת המידע הלאה אל הגורמים הנדרשים, הינה עבירה על החוק.
קרדיט תמונה unsplash.
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |