הכל על פוליסת תאונות אישיות לתלמידים
אילו מקרים מכסה פוליסת ביטוח תאונות אישיות של התלמידים ואילו מקרים אינם מכוסים? תאונות דרכים, רשלנות רפואית ופעולות איבה – לא. לקראת ה-1 בספטמבר עו”ד ניסן מנו ממודיעין, המתמחה בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף, עושה סדר בכל הנוגע לביטוח תאונות אישיות – להורים ובמיוחד לתלמידים
עו"ד מנו: "הפוליסה אינה מכסה פגיעות שאירעו עקב תאונת דרכים בארץ ובחו"ל, רשלנות רפואית, פעולות איבה, תאונות עבודה ומחלות. זאת משום שמקרים אלו כבר מכוסים בפוליסות ובאמצעות חוקים שונים. התיישנות של תביעה לפי פוליסת תאונות אישיות תלמידים היא שלוש שנים מהיום שהתלמיד הפך לבגיר. כלומר, תביעת התלמיד תתיישן ביום שהוא הגיע לגיל 21".ומה עושים כשהילד נפגע וקיבל טיפול רפואי?
"חשוב להדגיש שמיד לאחר שהתאונה התרחשה, על ההורים לדווח למוסד החינוכי של התלמיד על התאונה ולבקש אסמכתא כתובה על כך. לאחר מכן, צריך לשמור כל מסמך רפואי הקשור לתאונה, לאסוף חשבוניות וקבלות של כל ההוצאות הרפואיות שנגרמו, ולדאוג לקבל מהמוסד החינוכי שבו לומד התלמיד אישור על היותו תלמיד מן המניין במועד התאונה וגם אישור על היעדרות מהמוסד החינוכי בעקבות התאונה".לסיכום, אומר עו"ד מנו: "אני מאחל לכל התלמידים והתלמידות החוזרים ללימודים ולהוריהם שנת לימודים מוצלחת ופורייה. אנא היזהרו מפגיעות בגוף ובנפש, ובמקרה וילדכם נפגע, חלילה, עימדו על זכויותיכם המשפטיות מול חברות הביטוח ופנו לייעוץ וליווי משפטי לאורך כל ההליך, שבדרךכלל מורכב ולא פשוט, עד לקבלת הפיצוי שיבטיח את הפיצוי המקסימאלי".