חיפוש

 

 
לדף הבית >>     ofir מקדמים - .אופיר כתבות תדמית >>

טכנולוגיה שלא מדברים עליה: סוללה למחשב נייד

 

בשקט בשקט היא עובדת, והיא עושה את עבודתה נאמנה. לא מספיק קרדיט אנחנו נותנים לאותה בטרייה, אותה סוללה למחשב נייד, פיסת טכנולוגיה מהממת שמרבית בני האדם כלל אינם מודעים ליכולותיה ולידע שהיא מרכזת בתוכה

 

בשקט בשקט היא עובדת, והיא עושה את עבודתה נאמנה. לא מספיק קרדיט אנחנו נותנים לאותה בטרייה, אותה סוללה למחשב נייד, פיסת טכנולוגיה מהממת שמרבית בני האדם כלל אינם מודעים ליכולותיה ולידע שהיא מרכזת בתוכה.

יש לנו, לבני האדם, נטיה שכזו, לקחת את הדברים כמובן מאליו. חלקנו עושים זאת יותר מאחרים, אך זה קיים בכולנו, לטוב ולרע. זו יכולת חיונית הנדרשת כדי להתקדם בחיי היום יום. והרי לא נשמע כדבר שעל כל צעד ושעל נעצור כדי להתרשם ולהתפעל מנזר הבריאה. מנגד הנטייה הזו עלולה לעורר בנו אדישות שכזו לפלאי החיים, ובוא נודה על האמת: לאצור אנרגיה זמינה שאפשר לפרוק לתוך מכשיר חשמלי לאורך זמן ממושך זה פשוט נס טכנולוגי.

אבות אבותינו היו שומטים את הלסת אם היינו מציעים להם את הרעיון של מדורה להטענה, שאפשר לקחת לכל מקום ולהפעיל ולכבות. קר? מחברים. צריך לזוז? לוחצים על כפתור, וממשיכים לנקודת העצירה הבאה, ובלי כל מאמץ מפעילים בלחיצת כפתור. זה נכון לגבי כל טכנולוגיה, כמעט, אבל נשיאת אנרגיה במלבן קטן ושחור (לרוב)? זה באמת יוצא דופן.

אוקיי, סוללה למחשב נייד - מה כל כך מלהיב בה?

שמח ששאלתם, או שאני שאלי עבורכם! ובכן, מעבר לעובדה שציינו כרגע לעיל, וזה שהסוללה היא מכשיר גאוני שמאפשר לנו לקחת ארגיה ולהשתמש בה מתי שרק נרצה, ואז להטעין מחדש לעוד סיבוב, הרי שיש בתוכה לא מעט טכנולוגיות מעניינות, כאשר הבסיס הוא טכנולוגיית ליתיום-יון

  • כמות אצירת אנרגיה - פעם פעם, טכנולוגיית הסוללות למחשבים הניידים היו ניקל-קדיום או NiMH. טכנולוגית הליתיום-יון שתמצאו בסוללות הניידים המודרניות הן משהו אחר לגמרי, ומחזיקות פי 2 ואפילו פי 3 כמות של אנרגיה בתוכן, שזה המון!
  • אובדן אנרגיה– חוקי הטבע הם לפעמים אכזריים, גם כלפי הסוללות שלנו. סוללה ניידת מאבדת מהטעינה שלה ללא שימוש (אולי גם אנחנו, בני האדם). עם הטכנולוגיה הנ"ל, אחוז אובדן הטעינה החודשי הוא נמוך בצורה קיצונית, 5% בלבד. לצורך השוואה, בטכנולוגיות המיושנות מדובר גם ב-20% ולעיתים אף יותר.
  • משקל נמוך– זה די מטורף שאנחנו יכולים לקחת כמות יכולות כזו ולדחוס אותה לקופסא כה קטנה כמו מחשב נייד. אבל לא פחות מטורף הוא העובדה שכל הסיפור הזה שוקל כה-מעט. הטכנולוגיה של הסוללות החדשות מאפשרת לסחוב כמות אנרגיה עצומה בלי לגבות מחיר של משקל, וזה מה שהופך את הנייד לעוד יותר נייד.
  • כימיה בשירות האדם – סוללה למחשב נייד היא פיסת טכנולוגיה מדהימה, שכוללת שיתוף פעולה בין ליתיום קובלט אוקסיד, גרפיט, תערובות נוזלים אורגניים, פוליאתילן או פוליפרופילן, אלומיניום, נחושת ועוד. כמה ידע ויכולות הושקעו כדי לייצר רק את הרכיב הזה של המחשב הנייד שלנו?
דברו איתנו ב whatsapp   
רוצים עוד פרטים? כנסו!

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
 
היכן מחביאים גופה

היכן מחביאים גופה

מעגלי תמיכה

מעגלי תמיכה

 

 

 

 

 

סקר בחירות מקומי: תושבים מעדיפים להצביע למפלגה מקומית א-פוליטית מאשר לרשימה אשר מייצגת מפלגה ארצית

סקר לקראת הבחירות לרשויות המקומיות: 65% מהתושבים יעדיפו להצביע לרשימה מקומית כאשר רק 35% יעדיפו להצביע לרשימה ארצית.  עידן חמי, יו”ר רשימת ”שחר עושים!”: ”השנה האחרונה חידדה לתושבי ישראל בכלל, ולתושבי מודיעין מכבים רעות בפרט, את הצורך בנבחרי ציבור שיעבדו עבורם”

כללית אסתטיקה על ניתוחים לעיצוב הגוף – 6 תשובות ל-6 שאלות נפוצות

 

עולם האסתטיקה והניתוחים הפלסטיים משתנה ומתפתח כל הזמן, אך בעבור המטופלות והמטופלים, אותן שאלות חוזרות ועולות כל הזמן. המומחה של כללית אסתטיקה עם התשובות. כתב:  ד”ר גיא רסנר, מומחה בכירורגיה פלסטית ומשחזרת, עוסק ומתמחה בניתוחים לעיצוב הגוף, בדגש על ניתוחים פוסט-בריאטריים, הן במרפאות כללית אסתטיקה והן ביחידה לניתוחים פוסט-בריאטריים בתל השומר

סוד מעגלי התמיכה

 

רוצים לדעת איך יתכן שכשטתם  מנותקי קשר עם העולם החיצון, התכנים שלכם ממשיכים לרוץ בגוגל ובפייסבוק.... אתם מוזמנים להירשם להרצאה על: סוד מעגלי התמיכה. 2.4. בשעה 1200. הפתעה שתקדם אתכם בגוגל וללא תשלום. פרטים בתוך ההודעה.

 
 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים

 
 
 
 
הגדלת גופן
הקטנת גופן
 
מונוכרום
ניגודיות מקסימלית
 
תיאור לתמונות
 
קיצורי מקלדת
  • M-עבור לתוכן העמוד
  • H-עמוד הבית
  • F-פורום
  • B-אודות
  • A-הצהרת נגישות
הצהרת נגישות
ביטול נגישות