מדריך להקמת עסק וירטואלי
היום נדמה שעסקים חדשים מוקמים בעיקר אונליין. במקום לשכור חנות בלב העיר, לשלם שכירות וארנונה, וגם להתמודד עם שעות עבודה מוגבלות למדי, העסקים החדשים נמצאים ברשת.
היום נדמה שעסקים חדשים מוקמים בעיקר אונליין. במקום לשכור חנות בלב העיר, לשלם שכירות וארנונה, וגם להתמודד עם שעות עבודה מוגבלות למדי, העסקים החדשים נמצאים ברשת. הם משלמים פחות על מיסי עירייה ומציעים זמינות גבוהה הרבה יותר עם עסק שעובד סביב השעון. איך בדיוק עושים את זה ואיך תוכלו גם אתם להפוך את העסק שעליו תמיד חלמתם – לסיפור הצלחה וירטואלי?
תכנון מפת האתר
בהנחה שאתם יודעים בדיוק מה תרצו למכור ומי קהל היעד שלכם, התחילו מתכנון מבנה האתר שלכם. כדי שתוכלו לקדם את החנות החדשה שלכם מומלץ להיעזר בשלב הזה בגורם מקצועי שמכיר את כללי המשחק של גוגל. זכרו שמנוע החיפוש הפופולרי הזה קובע לא פעם מי ימכור יותר ומי פחות. כשהלקוחות שלכם יחפשו בגוגל מוצרים שנמצאים בסל שלכם, הם צריכים למצוא אתכם מהר מאוד. עם קידום אורגני יעיל זה בדיוק מה שיקרה, ותכנון מבנה האתר הוא חלק בלתי נפרד מהקידום הזה. האם יהיה עמוד אודות? בלוג מקצועי? איך יסודרו המוצרים ואילו קטגוריות מרכזיות יוצגו? האם ניתן יהיה לנווט בין קטגוריות בקלות ואיפה יוצג סל הקניות של הלקוח?
התאמה למסכים שונים
בשפה המקצועית קוראים לזה "רספונסיביות" והמונח הזה מתייחס ליכולת של האתר להתאים למסכים שונים. רובנו בוחנים את האתר דרך המחשב במשרד, אבל האם הוא ייראה טוב גם על גבי הטאבלט או הטלפון החכם? היום הלקוחות שלנו (וגם אנחנו) מקבלים את המידע מכל מקום, בכל שעה ומכל מכשיר. האתר חייב להיטען באופן מהיר ומדויק בכל אחד מהמכשירים הקיימים. לא רק שגוגל בודק את הסוגיה הזו, גם הלקוחות שלכם יושפעו מהפשטות שבה יגיעו למידע הדרוש להם, בזמן הדרוש להם.
חוויית המשתמש
חוויית משתמש היא מושג שאוהבים לדבר עליו בקידום אתרים ובבניית חנויות מקוונות, ודי בצדק. זה הזמן שלכם לבחון את האתר החדש כלקוחות, ולא כבעלי העסק. יכול להיות שאתם ממש רוצים לדחוף מוצר מסוים עם רווחיות גבוהה, אבל הדחף הזה מוביל אתכם לעיצוב חוויה לא מאוד נעימה שבה המכירה אגרסיבית קצת יותר מדי. אם תעצרו לרגע את ההתלהבות ותשנו את נקודת המבט שלכם תוכלו לדעת איך הלקוחות שלכם ירגישו כשייכנסו לחנות המקוונת. אם אתם לא מסוגלים להיות אובייקטיביים פשוט היעזרו בחברים טובים או בבני משפחה שיגיעו אל האתר לראשונה ויוכלו לשקף את החוויה הזו כפי שהם רואים אותה.
תוכן, תוכן, תוכן
כלל אחד אחרון לסיום, וגם הוא קשור לקידום האתר שלכם – שימו לב לתוכן. תיאור שיווקי ומושך של המוצרים, בלוג מקצועי ושילוב נכון של מילות חיפוש פופולריות, אלה הם הכלים החשובים מכל. כך הלקוחות שלכם יבלו זמן ממושך יותר באתר (ויגדילו את סיכויי הרכישה) וכך גם גוגל יבין שאתם ספקים איכותיים, כאלה שכדאי להציג בראש רשימת התוצאות.