נטורופתיה, תזונה טבעית: מדוע כל כך חשוב לצרוך סיבים תזונתיים
נטורופתיה - תזונה טבעית: כותבת המאמר הינה לוסי רבין מאשדוד, נטורפתית ומומחית בתזונה טבעית. באילו מזונות יש את הריכוז הכי גבוה שלהם? על כך בטור הבא!
ישנם דרכים מצוינים ליצור חילוף חומרים מיטבי
ידוע שסיבים מועילים לעיכול טוב.״סיבים מסיסים״ סופגים מים ועוזרים להוסיף נפח לצואה שלך.
״סיבים בלתי מסיסים״ פועלים כמו מברשת שיניים ענקית, ועוזרים למערכת העיכול שלך להתנקות. סיבים מסיסים נמצאים בשיבולת שועל, שעורה וקטניות, בעוד דגנים מלאים, אגוזים וזרעים הם מקורות טובים לסיבים בלתי מסיסים. פירות וירקות יכולים להיות עשירים בסיבים מסיסים ובלתי מסיסים, כך שאכילת מגוון מזונות אלו תבטיח שתקבלו הרבה מכל סוג.
(לוסי רבין מאמנת הוליסטית לאורח חיים בריא. mcity)
סיבים תזונתיים נמצאים בכמות גבוהה בעיקר במזונות צמחיים. הנה כמה מקורות עיקריים לסיבים תזונתיים:
פירות: תפוחים אגסים פירות יער (כמו תותים, פטל ואוכמניות) בננות תפוזים
ירקות: ברוקולי גזר כרובית תרד/עלים ירוקים בטטה
קטניות: שעועית (כל הסוגים: אדומה, לבנה, שחורה וכו’) עדשים חומוס אפונה
דגנים מלאים: שיבולת שועל אורז חום קינואה כוסמת שעורה
אגוזים וזרעים: שקדים זרעי צ’יה זרעי פשתן גרעיני חמניות אגוזי מלך
(לוסי רבין-מדריך במתנה. mcity)
אפשר כדי להגביר את צריכת הסיבים בתזונה, מומלץ לשלב את המזונות הללו באופן יומיומי ולהעדיף מזונות לא מעובדים וטבעיים ככל האפשר!
יש לכם עוד שאלות ללוסי רבין, נטורופתיה - תזונה טבעית? כנסו!
0585430092 המיניסייט שלי
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |