שלום מייק,
ראשית, הסכם עבודה הקובע כי "שכרו הכולל של עובד יהיה X ש"ח בחודש ושכר זה כולל את הגמול עבור השעות הנוספות" אינו חוקי (מנוגד לסעיף 5 לחוק הגנת השכר). במקרה זה במידה ולא מפורט בהסכם רכיב של שעות נוספות גלובלי אלא רק "השכר הכולל" - שכר כולל זה ייחשב שכר הבסיס ועל המעסיק לשלם בנוסף לשכר הבסיס את השעות הנוספות שהעובד מועסק בהן מדי חודש.
הסכם עבודה שמתייחס לתשלום שעות נוספות גלובלי משמעותו כי יש לפרט בהסכם תוספת נפרדת עבור שעות נוספות גלובליות מעבר לשכר הבסיס ותוספת זו צריכה לבטא באופן הוגן את השעות הנוספות שבמהלכן העובד צפוי להיות מועסק.
גם אם חתמת על הסכם עבודה שלפיו משולם לך רכיב שעות נוספות גלובליות בנוסף לשכר הבסיס, יש לבדוק כמה שעות נוספות תוספת זו כוללת בפועל ובמידה והועסקת מעבר למספר השעות הנוספות הצפויות לפי תוספת השעות הגלובליות, על המעסיק לשלם לך בנוסף גם עבור השעות הנוספות שעבדת מעבר למכסת השעות הנוספות הגלובליות.
לשאלתך באשר למגבלת שעות עבודה ביום, לפי ההיתר הכללי של שר העבודה משנת 2018:
אורך יום העבודה כולל השעות הנוספות לא יעלה על 12 שעות ביום ובשבוע עבודה לא ניתן להעסיק עובד מעל ל-16 שעות נוספות.
במידה ואתה עובד במשמרות לילה, אין להעסיק יותר מ-58 שעות בשבוע כולל שעות נוספות.
מאחר ואתה עובד מעל ל-13 שעות ביום, זה כמובן לא חוקי. המגבלה היא 12 שעות ליום ולא יותר מ-16 שעות נוספות בשבוע עבודה. בנוסף החוק גם קובע כי בין יום עבודה אחד למשנהו חייבת להיות הפסקה של 8 שעות לפחות.
כל הנאמר לעיל נאמר בהנחה שחוק שעות עבודה ומנוחה חל עליך כעובד ואינך נכנס לתחולת אחד החריגים המפורטים בסעיף 30 לחוק, כגון: שוטרים במשטרת ישראל, שירות בתי הסוהר, אנשי צוות אוויר, עובדים בתפקידי הנהלה או בתפקידים הדורשים מידה מיוחדת של אמון אישי וכו'.
בברכה ובהצלחה,
אביבית מליק, עו"ד ונוטריון
972532800634