שלום לך,
כמה שהשאלה הזו חשובה! נראה לי שאת מדברת בשמם של הרבה אנשים בתקופה הזו. האדם הוא יצור חברתי ומשפחתי ומכאן נוצר הרצון וגם הצורך בקרבה, בחיבור, במפגש. יחד עם זה, בצד שמחת המפגש, עבור רבים, מפגש חברתי בכלל ובפרט מפגש משפחתי עלול להיות מקור ללחץ, חרדות ומצוקה. ההרגשה הזו יכולה להופיע לפני המפגש, במהלכו או אחריו.
המקור ללחץ נובע מסיבות רבות ומגוונות ובעצם כל אחד ואחת יתנו ללחץ הזה תיאור ומילים משלו/משלה.
בשאלתך בעצם הסברת את מקור הלחץ שלך- "אני מרגישה שזה התפקיד שלי והאחריות שלי שלכולם יהיה נעים ושהיחסים בין כולם יהיו טובים". את אדם מאד משפחתי, אחראית, רואה את האחרים, חשוב לך שירגישו טוב ויהנו ומוכנה להשקיע בזה הרבה. כשכל זה מצליח את מרגישה באמת טוב. ההשקעה היתה משתלמת!
אבל, באותה נשימה אומר שנראה שמימוש כל החוזקות הנפלאות האלה ביחד, באינטנסיביות גם מקשות עליך. נראה שאת לוקחת על עצמך אחריות גדולה מאד. מעבר לארגון המפגש, כל ההכנות הנילוות לכך, את מנסה לקחת אחריות גם על ההרגשה של האנשים וזה כבר מעבר לגבולות האחריות שלך. את יכולה ליזום, להזמין, לארגן, להכין, לבשל, לסדר, להגיש ואפילו לחייך... וזה הרבה מאד! מעבר לזה - איך האורחים ירגישו, על זה אין לך שליטה או אחריות.
הניסיון לקחת אחריות על משהו שאינו בשליטתינו עלול באמת להוביל להרבה לחץ ומתח שמתבטא בין היתר בתופעות פיזיות לא נעימות - חרדות ואפילו התקף חרדה, עייפות, כאבים ועוד...
לשאלתך, טיפול פסיכותרפיה יכול בהחלט לסייע ולהקל עליך. בטיפול תוכלי להבין את דפוס ההתנהלות שלך, מה מניע אותך, מה מאפשר לך להרגיש טוב ומה מקשה עליך. תוכלי ללמוד להשתמש בחוזקות הנפלאות שלך בצורה מיטבית ועם פחות סטרס, חרדות ועייפות ובנוסף תוכלי לקבל גם כלים לוויסות והרגעה עצמית במצבים כאלה.
אני מקווה שתשובתי תתן לך כיוון ראשוני להפחתת הסטרס סביב נושא המפגשים המשפחתיים.
שלך בברכת חג משמח ומהנה,
שירה רות הרפז
052-2784639
0522784639