מה זה מימון לרכב?
מימון מאפשר לרכוש רכב חדש או יד שנייה גם בלי מקור כספי זמין. במאמר הבא נסביר מה ההבדל בין הלוואה וליסינג ונביא טיפים לבחירת אפשרות מימון אטרקטיבית
רכב פרטי הוא אמצעי התחבורה הנפוץ בישראל ולא נראה שהמצב עומד להשתנות בקרוב. כתוצאה מכך, מדי שנה עולים על כבישי הארץ מאות אלפי רכבים חדשים. הבעיה מתחילה כאשר הנהגים לא מצליחים לממן את רכישת הרכב באמצעות סכום הכסף הפנוי בעובר ושב שלהם, וזה גם הרגע שבו הם צריכים להתחיל לחפש אחר אפשרויות אלטרנטיביות.
מימון מאפשר לקנות רכב חדש או יד שנייה באופן שעולה בקנה אחד עם מסגרת התקציב של הלקוח. את המימון ניתן לקבל באופן עצמאי, מהבנק, מהיבואן או מחברות פרטיות. ההבדלים בין מסלולי מימון לרכב משמעותיים וכדאי להכיר את המאפיינים שלהם על מנת לקבל החלטה מושכלת.
הלוואה: מסלול בנקאי וחוץ בנקאי
אפשרות המימון הנפוצה ביותר לרכב חדש או יד שנייה היא הלוואה. במידה ומעוניינים לקנות רכב חדש, ניתן לקבל בדרך כלל הלוואה בתנאים מועדפים מהבנק. החיסרון במסלול מימון כזה הוא שצריך לשעבד את הרכב ושבכל מקרה עובר קצת זמן עד שמקבלים את האישורים הנדרשים. היתרון הוא עמלות נמוכות ותנאים אטרקטיביים לעומדים במסלול הפירעון.
במקביל, אפשר לקבל הלוואה מחברה חוץ בנקאית. כיום ניתן לקבל מימון מחברות אשראי, חברות ביטוח וחברות פרטיות. היתרון של מימון במסלול חוץ בנקאי הוא שאין לו קשר לחשבון הבנק וגם אין צורך באישור מטעם הבנק שבו החשבון מתנהל. החיסרון הוא עמלות גבוהות וריביות יקרות בעשרות אחוזים בהשוואה לממוצע.
ליסינג ותשלומים: מימון מהיבואן
חברות ליסינג ויבואני הרכב עצמם מציעים אפשרות לרכישה בליסינג. התנאי לקבלת מימון באמצעות ליסינג הוא תשלום מקדמה, אך יש גם אפשרות לממן את הרכב ללא מקדמה ובתמורה לפריסת תשלומים גבוהה יותר. בתשלומים החודשיים גם נכללת הריבית ובסוף התקופה אפשר לבחור האם לשלם את ההפרש כדי להעביר בעלות על הרכב, או לחדש את העסקה לתקופה נוספת ולקבל רכב חדש.
עסקת ליסינג היא עסקת מימון לכל דבר ועניין אבל יש כמה הבדלים בינה לבין שאר מסלולי המימון. קודם כל, ברוב עסקאות הליסינג הרכב נשאר בבעלות המחכיר, שהוא חברת ליסינג או היבואן, לעומת עסקאות מימון בהלוואה שבהן הרכב נרשם על שם הלווה אבל הוא משועבד לטובת המלווה. כמו כן, עסקאות ליסינג נעשות לרוב רק לרכבים חדשים בעוד את שאר עסקאות המימון אפשר לבצע גם ברכבי יד שנייה.
לסיכום, כדאי להשתמש במימון חיצוני כאשר לא קיים מקור כספי זמין. רצוי להשוות בין מסלולי מימון לפי תנאים, ריביות ועמלות ולוודא שגובה הסכום מתאים לתקציב הרכב. לבסוף, כדאי לעקוב אחר הצעות היבואנים הרשמיים וחברות הליסינג במידה ומדובר ברכב חדש.