שינוי עילת סגירה של תיק פלילי בליווי עורך דין פלילי
רבים שוגים לחשוב, כי תיק חקירה שנסגר אינו גורר עמו השלכות בדמות רישום פלילי או משטרתי, אולם לא כך הדבר. למעשה, כאשר תיק החקירה נסגר שלא בעילה של חוסר אשמה, התיק עודנו מופיע ברישום המשטרתי, דבר אשר עשוי לפגוע במישורים שונים, בין היתר במישור התעסוקתי
רבים שוגים לחשוב, כי תיק חקירה שנסגר אינו גורר עמו השלכות בדמות רישום פלילי או משטרתי, אולם לא כך הדבר. למעשה, כאשר תיק החקירה נסגר שלא בעילה של חוסר אשמה, התיק עודנו מופיע ברישום המשטרתי, דבר אשר עשוי לפגוע במישורים שונים, בין היתר במישור התעסוקתי. שכן עצם קיומו של התיק עלול להיוודע בין היתר לגופים כגון השב"כ, צה"ל, המוסד, המשרד לביטחון פנים ועוד. במצב דברים זה, נותר ספק סביר בדבר חפותו של אדם שנחקר במשטרה, לעתים אפילו כשמדובר בתלונת שווא. מה ניתן לעשות? הכל בכתבה הבאה.
שינו עילת סגירה – מתי יש צורך בכך?
כאמור, כאשר אדם נחקר במשטרה בחשד לביצוע עבירה ובהמשך תיק החקירה נגדו נסגר, הדבר עשוי להופיע ברישום המשטרתי. למעשה, בחוק קיימות ארבע עילות סגירה מרכזיות, כאשר רק במצב בו תיק החקירה נסגר בעילה של חוסר אשמה אזי רישומו נמחק מרישומיה הפנימיים של המשטרה. מהן עילות הסגירה?
- חוסר ראיות.
- נסיבות העניין בכללותן אינן מצדיקות העמדה לדין.
- הסדר מותנה.
- חוסר אשמה.
כאמור, רק תיק חקירה שנסגר בשל חוסר אשמה – נמחק מרישומיה של המשטרה.
נחקרתי במשטרה ותיק החקירה נסגר שלא בעילה של חוסר אשמה, מה מומלץ לעשות?
אם נחקרת במשטרה בחשד לביצוע עבירה ותיק החקירה נסגר, יש לבחון תחילה באיזו עילה תיק החקירה נסגר. כדאי מאוד לבצע את הבדיקה באמצעות עורך דין פלילי מומלץ , על מנת להימנע מטעויות. כאמור, אם תיק החקירה נסגר בעילה של היעדר אשמה פלילית, אזי אין צורך לבצע שום פעולה, שכן עצם קיומו של התיק אינה חשופה לאף גורם מלבדך ומלבד המשטרה (אולם אין הדבר נלקח בחשבון שכן מדובר בחוסר אשמה). לעומת זאת, אם תיק החקירה נסגר בשל חוסר ראיות או בעילה של נסיבות העניין בכללותן אינן מצדיקות העמדה לדין – מומלץ להביא למחיקת הרישום המשטרתי הנ"ל.
מחיקת רישום משטרתי על דרך של שינוי עילת סגירה
מחיקת רישום משטרתי מתבצעת באמצעות הגשת בקשה לשינוי עילת סגירת תיק . לפני ניסוח הבקשה, עורך הדין מקבל לידיו את חומרי החקירה מהגוף שסגר את התיק, מנתח אותו ומנסח בקשה שמטרתה לשכנע את הגוף שסגר את התיק לשנות את סיבת הסגירה לעילה של חוסר אשמה. ככל שהבקשה תתקבל, תיק החקירה ימחק מרישומיה הפנימיים של המשטרה. ככל שהבקשה תידחה, ניתן להגיש ערר על סגירת תיק החקירה. כאן המקום להדגיש כי אם הערר ידחה אזי הדרך היחידה לתקוף את הנושא היא על דרך של הגשת עתירה לבג"ץ.
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |