מה חשוב לדעת לפני שמתחילים להקים בריכה בבית פרטי
כבר כולם יודעים שבריכת שחייה ביתית היא לא בגדר חלום, והיום יותר מתמיד ניתן לממש את החלום הרטוב הזה וליהנות מבריכה מרעננת ומצננת כל ימות השנה בחצר האחורית של הבית. אך בטרם נכנסים לפרויקט שאפתני זה וממהרים לבחור את הבריכה ולהתקין אותה, חשוב לקחת בחשבון ולשקול בכובד ראש מספר גורמים מכריעים
כאמור, הקמת בריכה היא פרויקט מורכב ורב היקפי, שדורש כמו כל פרויקט, תכנון קפדני, השקעה כספית משמעותית והתמודדות עם כמה וכמה היבטים חוקים ובירוקרטיה. בין הנושאים החשובים ביותר שיש לתת עליהם את הדעת, נמצא נושא ההיתרים והרגולציה שאותם מציבים משרד הבריאות וכן הרשות המקומית שבה אתם מתגוררים.
כל מה שחשוב לדעת לפני הקמת בריכה
שלב ראשון היתר בנייה
כפי שנאמר לעיל, הקמת בריכת שחייה ביתית מחייבת קבלת היתר בנייה מהרשות המקומית, לרבות כשמדובר בבריכה שמוטמנת בעומק האדמה. אז למעשה מדובר בבריכה נייחת שלא ניתן לשנע אותה ויש להטמין אותה בתוך האדמה באמצעות עמודי בסיס שמחזיקים אותה. תהליך היתר בנייה נועד במטרה להבטיח שהבריכה שלכם תעמוד בתקנים ובדרישות הבטיחות, ושהיא תתוכנן ותיבנה בהתאם לחוקי התכנון והבנייה. התעלמות מדרישות ההיתר עלולה להוביל לסנקציות משפטיות, קנסות כבדים עד להריסה של הבריכה.
לצורך קבלת ההיתר, תידרשו להגיש בקשה מפורטת הכוללת תוכניות הנדסיות ממהנדס מקצועי, מפרטים טכניים, פרטי קבלן מורשה וכן כל הוכחה לבעלות על הקרקע או אישור מהבעלים. התהליך עשוי לכלול גם ביקורות של מהנדס בשטחעצמו ובדיקת התאמה לתוכניות המתאר של האזור. בשל כל התהליך הזה יש לקחת בחשבון ולהקצות זמן מספיק לתהליך האישור, מאחר שעיכובים בירוקרטיים כידוע במחוזנו, אינם נדירים.
תקנות בטיחות נוספים
בנוסף להיתר הבנייה שתידרשו להשיג ועשוי לקחת זמן, יש לוודא עמידה בתקנות הבטיחות המחמירות החלות על בריכות שחייה פרטיות. אלו כוללות דרישות כמו בניית גדר תקני סביב הבריכה, שערים ומנעולים בטיחותיים, ציוד הצלה, תאורה בשעת חשכה, כיסוי לברכה, חיפוי רצפה שמונע החלקה, מערכות סינון וחיטוי מים ועוד.
היבט נוסף הוא עמידה בדרישות התכנון והבנייה הספציפיות הקיימות באזור מגוריכם. מגבלות כמו מרחקי מינימום מגבולות המגרש, גובה מרבי של מבנים, שטח בנייה מותר וכו’, כל אלה עשויים להשפיע על היתכנות ועל עיצוב הבריכה. חריגה מהוראות אלו עלולה להיחשב לעבירת בנייה חמורה.
מלבד ההיבטים החוקיים, רצוי מאוד גם לקחת בחשבון את ההשפעה של בריכת השחייה על הסביבה הקרובה. רעש ממושך מצד כל מי שמתרחץ בבריכה, פגיעה אפשרית בפרטיות של השכנים וסכנותבטיחותיות פוטנציאליות לילדים ולבעלי חיים באזור - כל אלה הם שיקולים שיש לתת עליהם את הדעת. שיתוף פעולה והתחשבות בסביבה יסייעו למנוע חיכוכים ותלונות עתידיות.
תחזוקה ועלויות
כמו כן, מוטב גם לשקול את העלויות הנלוות להחזקת בריכה ביתית, מעבר להשקעה הראשונית הגבוהה של רכישת בריכה ובנייה בעזרת אנשי מקצוע, יש להבין שמדובר בצריכת מים וחשמל מוגברת, רכישת כימיקלים על בסיס חודשי לטיפול במים, תחזוקה שוטפת שכוללת ניקיון, תיקונים עונתיים וביטוח מורחב– כל אלההם רק חלק מההוצאות המתמשכות הצפויות לכם כבעלי בריכה.בין אם בחרתם בבריכת שחייה כמרחב פנאי, כאמצעי לפעילות גופנית או כאלמנט נוי מרשים, תחזוקה שוטפת ומסירות הן חיוניות כדי לשמור על הבריכה במצבה המיטבי לאורך כלהעונה. השילוב של אחריות, מודעות ותשומת לב לפרטים יאפשר לכם ליהנות מפינת חמד אישית זו לשנים רבות.
לסיכום, זכרו, הקמת בריכה ביתית היא התחלה של מערכת יחסים מחייבת וארוכת טווח. לכן קחו את הזמן הנדרש לתכנון מדוקדק, ולמידת ההיבטים השונים, המשפטיים והמעשיים, של הפרויקט. ככל שתגיעו מוכנים יותר, עם ציפיות מציאותיות ותוכניות מפורטות, כך תוכלו ליהנות בראש מצלילה שקטהבבריכה שלכם.
הקמת בריכת שחייה ביתית היא החלטה מהותית שאין להקל בה ראש. בעוד שהתהליך עשוי להיות מאתגר ולעיתים מתסכל, היערכות נכונה והקפדה על ההנחיות והתקנות יבטיחו שהפרויקט יתנהל על פי החוק וללא תקלות מיותרות. איסוף מידע מקיף, הסתייעות באנשי מקצוע מנוסים, ותקשורת שקופה עם הרשויות הן המפתח להגשמת החלום, בדרך בטוחה ואחראית.
קרדיט לתמונה - ערן לוינסון - תכנון, עיצוב והקמת גינות ובריכות שחיה.