יש ביקוש עצום - מאחורי הקלעים של צילומי המזון המובילים במודיעין
”יש ביקוש עצום! אנחנו רואים עלייה משמעותית בפניות מעסקים מקומיים”, מספרת מירב שהיא ובעלה עידו, הבעלים של Shooteat במודיעין. ”הם מבינים שאי אפשר להסתפק יותר בתמונות חובבניות מהטלפון...
היום, יותר מתמיד, "אוכלים עם העיניים". בעולם רווי מסרים ויזואליים, בין אם ברשתות החברתיות, באתרי אינטרנט או בתפריטים מודפסים, היכולת של עסק מזון לבלוט תלויה לא רק בטעם, אלא גם – ואולי בעיקר – במראה. במודיעין, עיר הקולינריה המתפתחת, הביקוש לצילומי מזון מקצועיים מזנק, ויש לכך סיבה טובה.
יש ביקוש עצום! אנחנו רואים עלייה משמעותית בפניות מעסקים מקומיים", מספרת מירב, הבעלים של במודיעין. "הם מבינים שאי אפשר להסתפק יותר בתמונות חובבניות מהטלפון. כשהלקוח הפוטנציאלי גולל את הפיד או בוחן תפריט דיגיטלי, התמונה הראשונה חייבת לתפוס אותו, לגרום לו לרצות לטעום, ממש להריח את המנה דרך המסך."
אז מה קורה מאחורי הקלעים של צילומי המזון שמובילים את התחום במודיעין?
1. מעבר ל"קליק" – הבנה עמוקה של הסיפור: צילום מזון מקצועי הוא הרבה יותר מלחיצה על כפתור. הוא מתחיל בהבנה מעמיקה של העסק, הקונספט הקולינרי, קהל היעד והמסר השיווקי. "לפני כל סשן צילומים, אנחנו יושבים עם הלקוח, לומדים את הסיפור שלו, את הייחוד של המנות שלו," מסבירה מירב. "האם זו מסעדה איטלקית אותנטית? בית קפה שכונתי? קונדיטוריה שמייצרת יצירות אמנות? כל אלו מכתיבים את סגנון הצילום, התאורה והאווירה."
2. אמנות הסטיילינג: כשהמזון הופך לדוגמן: זהו החלק שבו האוכל הופך לכוכב אמיתי. צוות הסטודיו עובד עם סטייליסט מזון מקצועי שתפקידו להכין את המנה לצילום. מדובר בפרטים הקטנים: טיפת שמן זית מבריקה, עלי תבלין רעננים שמונחים במדויק, סידור הירקות בצורה שמחמיאה לצבעוניות. "הרבה פעמים, מה שנראה פשוט בתמונה, הוא תוצאה של שעות של עבודה מדויקת והקפדה על כל פרט," מציינת מירב.
3. תאורה, קומפוזיציה וזווית – הקסם הטכני: לאחר שהאוכל "מוכן לבמה", נכנסים לתמונה כישורי הצילום הגרעיניים. בסטודיו מקצועי במודיעין, משתמשים בציוד תאורה מתקדם ומוקפדים על קומפוזיציה שתדגיש את המנה ותיצור עניין. הזווית הנכונה יכולה לשנות לחלוטין את הנראות של המנה, להדגיש את המרקם, את השכבות או את הקישוטים העדינים.
4. עיבוד וליטוש: המגע הסופי לפיקסל מושלם: התמונה הגולמית היא רק נקודת ההתחלה. שלב העיבוד, בו משפרים את הצבעים, הבהירות, הקונטרסט והחדות, הוא קריטי. "אנחנו שואפים שהתמונות ישקפו את המנה נאמנה, אך גם שיהיו אטרקטיביות ומזמינות ככל האפשר," מסבירה מירב. זהו השלב בו הקסם הופך למציאות דיגיטלית מהפנטת.
השורה התחתונה לעסקי המזון במודיעין: בעידן שבו התחרות על כל לקוח היא עצומה, והחלטות רכישה מתקבלות בשניות על בסיס ויזואלי, צילומי מזון מקצועיים הם כבר לא בגדר מותרות – הם הכרח. "הלקוחות שלנו מדווחים על עלייה משמעותית בהזמנות ובמעורבות ברשתות, מה שמוכיח את מה שאנחנו יודעים כבר מזמן: תמונה אחת שווה אלף מילים, ואלף לקוחות מרוצים," מסכמת מירב.
אם גם אתם עסק מזון במודיעין או בסביבה ומחפשים להזניק את המכירות שלכם באמצעות ויזואליה שתגרום ללקוחות לרייר, כנראה שהגיע הזמן לברר מדוע הביקוש לסטודיו Shooteat כל כך עצום.

מירב יצחקי: סטודיו Shooteat טלפון: 052-848-8010