אילו בעיות מפרקים עלולות להגיע ככל שמתבגרים?
הגוף שלנו, גוף האדם, הוא דבר מופלא. פעמים רבות, הגוף שלנו משרת אותנו ואנחנו כל כך רגילים לכך, עד שקשה לנו להבחין בכך שמדובר על מה שבהחלט ניתן להגדיר אותו בתור יוצא דופן. שורה של עצמות, סחוסים ושרירים, כל אלו, פועלים ביחד בסינכרון מושלם, על מנת שנוכל ללכת, לדבר, לכתוב ולבצע כל פעולה ופעולה. לאורך השנים, הגוף מאבד מהכושר שלו
הגוף שלנו, גוף האדם, הוא דבר מופלא. פעמים רבות, הגוף שלנו משרת אותנו ואנחנו כל כך רגילים לכך, עד שקשה לנו להבחין בכך שמדובר על מה שבהחלט ניתן להגדיר אותו בתור יוצא דופן. שורה של עצמות, סחוסים ושרירים, כל אלו, פועלים ביחד בסינכרון מושלם, על מנת שנוכל ללכת, לדבר, לכתוב ולבצע כל פעולה ופעולה. לאורך השנים, הגוף מאבד מהכושר שלו. יש לכך סיבות רבות, עליהן עוד נדבר בהרחבה במאמר הבא. במקרה הזה, נבחן לעומק את התחום של בעיות מפרקים. נדבר על ארטריטיס ועל הכלים העומדים לרשותו של עולם הרפואה בניסיון לטפל בבעיה.
אז מה זה ארטריטיס
ארטריטיס הוא למעשה השם המדעי, למה שנקרא בשפה פשוטה: ’דלקת מפרקים’. המפרקים שלנו, אלו שמאפשרים תנועה בגפיים, בידיים וברגליים, מורכבים משורה של איברים שנועדו לרכך את התנועה במפגש בין עצם אחת לאחרת. הרי, אם נחשוב על זה, שתי עצמות הנפגשות בנקודת חיכוך, עלולות לאורך הזמן לשחוק זו את זו. לכן, בכל מפרק נראה סחוס ורצועות עשויות שרירים, שמטרתם לרכך וכמו ’לשמן’, את התנועה במפגש בין העצמות.
ארטריטיס הוא מקרה בו מתפתחת דלקת במפרק זה או אחר. הדלקת יכולה להיות דלקת מפרקים ניוונית, כלומר, דלקת שמתפתחת לאורך השנים, בעקבות שחיקה של הגוף. במקרים אחרים, לדלקת יקרוא ’דלקת מפרקים שגרונית’, זו דלקת בה הגוף למעשה תוקף את עצמו במחלה אוטואימונית. אל תשכחו, על המפרקים מופעל הרבה מאוד לחץ לאורך השנים, כך שהופעה של דלקות מפרקים היא לא תופעה נדירה, למרות שאלו הסובלים ממנה בהחלט עלולים להרגיש בודדים במערכה, שהרי מדובר על תופעה לא נעימה בכלל.
איך נדע לזהות כי מדובר על ארטריטיס
הסימפטומים לדלקת מפרקים הם מאוד ברורים, הם בדרך כלל מסבים תחושה של חוסר נוחות עזה במידה כזו שהמטופל בעצמו בדרך כלל יבין במהירות, כי מדובר על דלקת מפרקים. בין היתר, נוכל להבחין במפרקים אדומים ומגורים, כאבים עזים אצל המטופל, טווח תנועה קטן שנובע גם מהכאב במפרק וגם מהדלקת עצמה וכן הלאה.
בדרך כלל, ארטריטיס יופיע במפרקי הידיים והרגליים, למרות, שקיימים מקרים בהם ארטריטיס יופיע במקומות נוספים בגוף. במפרקי האצבעות או בין חוליות עמוד השדרה.
האם יש מה לעשות כדי לטפל בארטריטיס?
לא פעם, תופעות הלוואי במקרה כזה הן קשות ומאופיינות בכאבים עזים במידה כזו, עד שמטופלים רבים חוששים שאין מה לעשות בעניינם ואין איך לשפר את המצב. אבל האמת היא כי הדבר אינו נכון. היום, בעידן המודרני, יש לנו שפע של כלים שיכולם להקל ולשפר את חייהם של אלו הסובלים מארטריטיס.
ראשית, יש לפנות לבעל מקצוע, אורתופד מוסמך ומקצועי, מי שיאפשר לכם למצוא את המקור לבעיה וכמובן, יטווה את התכנית הטיפול המתאימה לכם בדיוק. בהמשך, תתקבל ההחלטה האם להתמקד בטיפול תרופתי בשילוב פזיותרפיה. כאשר במקרים חמורים, ניתן יהיה לשקול ביצוע ניתוח בשביל להקל על המטופל ולהביא לטיפול מלא בבעיה.
למה ארטריטיס שכיח בקרב בני הגיל השלישי
גוף האדם הוא אמנם מופלא, אבל חשוב לזכור כי לאורך השנים, גם הוא עלול להישחק. פעמים רבות, מי שסובלים ממחלות פרקים הם בני הגיל השלישי, פשוט משום שלאורך החיים המפרקים בגוף האדם צריכים לעמוד בלחצים שונים, מה גם שפציעות וחבלות, גם אם החלימו, תורמות לשחיקה של המפרקים בגוף האדם.
כאמור, עצם העובדה כי מדובר על תופעה נפוצה בקרב מבוגרים, לא אומרת כי אין איך לטפל בבעיה ולשפר את מצבו של המטופל. חשוב לפנות לאיש המקצוע הנכון לטיפול בבעיה כדי להתחיל בטיפול.