שלום שקד,
תפריט מאוזן ומגוון
אישה הרה או מיניקה האוכלת תפריט מאוזן ומגוון
תספק את כל צרכי העובר או התינוק
מה זה תפריט מגוון ומאוזן?
ירקות –מומלץ מאוד לאכול כמה שיותר ירקות בתקופת ההיריון
ולאחר הלידה. בזמן ההיריון עליך לאכול מדי יום לפחות
שלוש מנות של פירות ולפחות ארבע מנות של ירקות.
ירקות אינם משמינים אך הם מכילים ויטמינים ומינרלים
רבים. בחלק גדול מהירקות יש אף נוגדי חמצון המסייעים להגנה על רקמות הגוף השונות.
בירקות ישנם גם סיבים תזונתיים שחשובים.
חשוב שתדעי שבדיוק כמו הפתגם האוכל עושה את האדם ¨
האוכל שלך עושה גם את התינוק העובר שלך תלוי בתזונה שלך
כדי לגדול ולהתפתח¨ וביכולתך לעשות זאת בצורה הטובה ביותר
מחקרים רבים מראים כי לתזונה במהלך ההריון יש גם השפעה
על בריאות הילד במהלך ילדות והבגרות ביכולתך להשפיע על
סיכוי טוב יותר של ילדייך לבריאות טובה בטווח הרחוק¨
אל תחמיצי את ההזדמנות°!
אני משתפת לך כאן טבלה עם התזנונה המיטבית בתקופת הריון כולל איזה ויטמינים ומינרלים את מקבלת עם התזונה הזאת.
הויטמין / המינרל: |
תפקידו בגוף: |
היכן הוא נמצא |
ויטמין A (700 מק"ג ליום) |
מגנים על הגוף מפני תהליכי חמצון, חשובים לגדילה והתפתחות, לפוריות ולפעילות תקינה של רקמות ריריות, חיוניים למנגנון הראייה. |
חלב, ביצים, ירקות צהובים כתומים וירוקים (גזר, דלעת, תרד, ברוקולי,פטרוזיליה), תפוחי אדמה, פירות צהובים כמו מלון. |
ויטמין D (5 מק"ג ליום) |
מסייע בספיגת סידן וזרחן בגוף, חיוני לתקינות העצמות והשיניים. |
אור השמש, חלב ומוצריו, דגים שמנים, חלמון ביצה, שמנת, חמאה, כבד. |
ויטמין E (15 מ"ג ליום) |
משמש כאנטיאוקסידנט (נוגד חמצון), מסייע בייצור של כדוריות דם אדומות וחיוני לפעילות השרירים ומע' העצבים. |
שמנים צמחיים, נבט חיטה, אגוזים, בוטנים, שקדים, תרד, חמאה,ביצים כבד, דגני בוקר מועשרים. |
ויטמין C (85 מ"ג ליום) |
אנטיאוקסידנט המגן על הרקמות מפני נזקים, מסייע לספיגת ברזל ועוזר ביצירת מערכת חיסונית בריאה. |
פירות הדר, גמבה, שעועית ירוקה, תות שדה, פאפיה, קיווי, ברוקולי, עגבניות, מלון, כבד. |
תיאמין/ ויטמין B1 (1.4 מ"ג ליום) |
משתתף ביצירת אנרגיה בגוף ובבקרת מערכת העצבים. |
דגנים מלאים, דגני בוקר מועשרים, נבט חיטה, כבד, חלמון ביצה, שמרים, גרעינים, אגוזים וקטניות. |
ריבופלאבין/ ויטמין B2 (1.4 מ"ג ליום) |
משתתף בתהליכי הפקת אנרגיה, מסייע לראייה טובה ולעור בריא. |
בשר בקר, עוף, דגים, איברים פנימיים, ביצים, מוצרי חלב, קטניות, אגוזים, שמרים, ירקות עליים ודגני בוקר מועשרים. |
ניאצין/ ויטמין B3 (18 מ"ג ליום) |
מסייע לבריאות העור, העצבים והעיכול, משתתף בתהליכי הפקת אנרגיה. |
מזונות חלבוניים, דגני בוקר מועשרים, בשר בקר ואיברים פנימיים, דגים, ביצים, חלב, בוטנים, שמרים, קטניות ואגוזים. |
פירידוקסין/ ויטמין B6 |
משתתף ביצירת כדוריות דם אדומות, ובתהליכי החילוף של חלבונים, יכול להקל על תחושת בחילות. |
בשר בקר, עוף, דגים, איברים פנימיים,ביצים, פולי סויה, גזר, כרוב, מלון, אפונה, תרד, נבט חיטה, זרעי חמניות, בננה, קטניות, ברוקולי, אורז חום, שבולת שועל,סובין, בוטנים ואגוזים. |
חומצה פולית/ פולת (600-400 מק"ג ליום) |
משתתפת ביצירת תאים ותאי דם אדומים, מסייעת בתמיכת השילייה ומונעת מומים מולדים (בעמוד השדרה של העובר). |
תפוזים, תותים, ירקות עליים, סלק תרד, ברוקולי, כרובית, דגני בוקר מועשרים, קטניות אגוזים וכבד. |
סידן (1,000 מ"ג ליום) |
חשוב ליצירת עצמות ושיניים חזקות, הכרחי לתהליך קרישת הדם ולתפקוד תקין של מערכת העצבים והשרירים. |
יוגורט, חלב, גבינות, דגני בוקר, ירקות עליים ירוקים, סרדינים, שקדים, אגוזים, גרעינים, כרוב, ברוקולי, סויה ומוצריה. |
ברזל (27 מ"ג ליום) |
מסייע ביצירת המוגלובין, מונע אנמיה, משקל לידה נמוך אצל העובר ולידה מוקדמת. |
מוצרי בשר, קטניות, תרד, פירות יבשים, נבט חיטה, דייסת קוואקר ומזונות מעובדים מועשרים בברזל. |
אבץ (11-12 מ"ג ליום) |
מסייע ביצור אנזימים. |
בשר אדום, עוף, קטניות, אגוזים, דגנים מלאים, מוצרי חלב. |
0585430091