שלום אלעד,
בוודאי שזה עשוי לקרות! הסיבות רבות אבל עפ"ר - אינך מכיר את הזכאויות במדויק, ואינך יודע לבצע חישוב מקצועי של המס החייב, יתכן ותגיש דרישה להחזר מס על פי תחושת בטן "כי בטוח מגיע לי החזר מס" כאשר התחושה מבוססת על רכילות או מידע לא נכון או על מספרים -
דוגמאות, לעתים קרובות אומרים לי:
"בשנה שעברה קיבלתי בונוס גבוה ולקחו לי המון מס הכנסה, בטח מגיע לי החזר" - מצוין שקיבלת בונוס, אבל זה אומר שהיתה לך הכנסה גבוהה, ולכן יש מס גבוה! אם הבונוס ניתן ע"י המעסיק הקבוע בשנה, אין סיבה שתהיה טעות או החזר.
"החלפתי עבודות, ובאמצע קיבלתי דמי אבטלה, בטח מגיע לי החזר" - ממש לא מדויק, כי דמי אבטלה הם הכנסה חייבת במס הכנסה, ולעתים מאד רחוקות מנוכה מס תקין (כי אין תקשורת בין מס הכנסה לביטוח הלאומי..) אלא מס נמוך אם בכלל, ולכן עלולה להווצר חבות מס ככל שהשכר גבוה יותר.
"החלפתי עבודות ובאמצע היה לי חלון ולא קיבלתי דמי אבטלה, בטח מגיע לי החזר" - זה דווקא עשוי להיות נכון. חלון של זמן בין מעסיקים גורם לשינוי בחישוב המס השנתי, והפריסה בדיעבד של חישוב המס על פני השנה המלאה עשויה להביא לזכאות בהחזר.
מצבים בעייתיים נוספים, כאשר "שוכחים" מעסיק שהיה בשנה מסוימת ולא כוללים את כל ה106 בהגשה, או לא יודעים לכלול פדיונות/מכישות של פיצויים ו/או פנסיות בדוח. אלו צריכים להיות מלווים באישורים מדויקים, אחרת ידרש בגינם מס (גם אם הסכומים פטורים, בהיעדר אישורים עלול להדרש מס). כל הכנסה ומשיכה מדווחים למס הכנסה.
בקיצור.. הדרך להמנע מחבות מס, היא לבצע את התביעה באמצעות איש מקצוע, שיש לך אמון בו ואתה חייב לתת לו את כל המידע. פרטים - אשמח לתת לך טלפונית/אישית.
ובהצלחה
05226505456