טאבונים - המסורתיות של פעם, בטכנולוגיה של היום
המגמה של חזרה לנוסטלגיה מתרחשת בכל מיני מישורים. קחו למשל את הטעמים הבלתי נשכחים של העוגה העשירה או הבורקס המפנק של סבתא
המגמה של חזרה לנוסטלגיה מתרחשת בכל מיני מישורים. קחו למשל את הטעמים הבלתי נשכחים של העוגה העשירה או הבורקס המפנק של סבתא. אותם טעמים ייחודים הם הודות לאפייה שנעשתה - אפייה באמצעות בטאבונים מתקן העשוי מלבנים מיוחדות ונדלק באמצעות פחם. היום, הודות להתקדמות הטכנולוגיה בתחום, כבר ניתן לראות טאבון הפועל על גז או משולב גז ועץ, ובנוי לרוב מנירוסטה ואבני שמוט. הטאבונים מעוצבים ומשתלבים היטב בסביבת החוץ, ומקנים אווירה מיוחדת ואירוח בסגנון מקורי, כך שהאורחים שיוזמנו על ידכם ייהנו מכל רגע ומהמטעמים המיוחדים שתכינו להם.
ניתן גם לבשל באמצעות הטאבון
יש לציין, כי טאבונים אינם מיועדים רק לאפייה, כי אם גם לבישול. בזמנו לא היו אמצעים לבישול, חוץ מפתילייה או טאבון, אך כאשר האוכל בושל לאורך זמן בבישול איטי טעמו היה משובח מאוד.
בטאבון ניתן לבשל תבשילי שורש, פוקאצ’ות, פיצות, תבשילי קדירה על כל סוגיהם, צלי, בשר, דגים ועוד. המאכלים המבושלים בטאבון מקבלים טעם וארומה ייחודים, שאינם כמו בבישול על כיריים גז או כיריים חשמליות שנראות בכל מטבח מודרני, ומסבים הנאה ועונג לכל משתתפי הארוחה.
בנוסף, האווירה של ישיבה סביב טאבון עם חברים או בני משפחה הינה אווירה מכשפת, חמימה וקסומה, כך שניתן לשוחח, להתחמם בימי החורף הקרים ולשוחח שעות באווירה מיוחדת וביתית.
טאבון - לעיצוב ושדרוג המטבח שלכם
בהרבה מטבחי חוץ ניתן לראות היום טאבונים, מה שמוסיף סגנון ואווירה מיוחדת לסביבת החוץ. שילוב טאבונים במטבחי החוץ יוסיף שדרוג מיוחד. יחד עם הטעם והארומה של מאכלים היוצאים מהטאבון, ביתכם יהיה מקום אירוח מבוקש בקרב בני המשפחה המורחבת והחברים הקרובים. באמצעות מדחום שנמצא בקדמת הטאבון תוכלו לכוון את דרגות החום, על פי סוג התבשיל, כך שהמאכלים השונים יצאו מושלמים וטעימים במיוחד.
המבחר של טאבונים הינו רב וכאשר אתם לפני מסע חיפוש אחר טאבון לגינה או למטבח חוץ, לבטח תתבלבלו מהמגוון הרב הקיים בשוק בישראל. יש להגדיר תחילה, מה חשוב לכם ברכישת הטאבון. יש כאלה שיעדיפו טאבון הפועל על גז, מבחינת הנוחות והקלות בשימוש וכן בתחזוקה הקלה יותר. יש שיעדיפו טאבון קטן יחסית, אשר מתאים להכנת פיצות או פיתות ויש כאלה שיעדיפו לרכוש טאבון גדול יותר, אשר יתאים גם לתבשילים השונים שהם מעוניינים להכין, כמו התבשילים הנוסטלגיים מבית סבתא.
צילום כרמל דיירקט