שלום שירי,
סוגית ה"בלגן" בכמה תחומים בחיים בו-זמנית אכן עולה בטיפול לעיתים קרובות. את כבר מודעת לצורך שלך לטפל בעצמך וזה מרכיב משמעותי בתחילת תהליך הטיפול. ציינת בשאלתך שכבר ניסית לדבר עם חברות. על אף שלא הרגשת הקלה והקשיים לא נפתרו, עצם העובדה שיש לך חברויות קרובות בהן את יכולה לדבר ולשתף גם בנושאים אישיים מאד וגם בקשיים רגשיים, זו חוזקה משמעותית שתעזור לך בהמשך.
נראה שהשאלה המהותית שלך היא דוקא עצם הפנייה לטיפול. סביב הענין הזה יש סוגיות רבות. מכיון שלא הגדרת בדיוק ממה את חוששת, אתייחס לסוגיה הנפוצה שקשורה לעצם הענין של "להיות מטופל". הכותרת הזו מלווה עיתים בשאלות כמו: מה זה אומר עלי אם אני בטיפול? מה יגידו עלי אם ידעו? איך אני אספר לבנאדם זר את מה שעובר עלי? וגם שאלות וחששות מהצעד עצמו - ומה אם היא תענה??? מה אני אגיד לה בשיחה הזו? רבים חוששים מ"להרים" טלפון וממשיכים להסתובב במשך תקופה ארוכה עם החרדות, המועקה והלחצים בלב, הבלגן בראש ומספר הטלפון של המטפלת בכיס... הקושי לפנות לטיפול נורמלי, מוכר ושכיח.
אז כן, זו שיחה ראשונית בלבד. היא חשובה. בשיחה אפשר לא רק לקבל פרטים אלא גם אפשר לשמוע בה את הקול של המטפל/ת, את טון הדיבור, הקצב, הסגנון. אפשר כבר להרגיש אם נעים לנו לדבר עם האדם הזה. זו שיחה ראשונית, שיחה של אדם שרוצה להרגיש יותר טוב וכבר הצליח לעשות את הצעד הראשון - לצלצל ולהגיד: אני רוצה להגיע לפגישות, אני מרגיש.ה שאני צריכה עזרה, או כל ניסוח אחר. עצם ההצהרה בקול על הצורך בעזרה היא צעד גדול. זו לא חולשה! ההפך הוא הנכון - להצהיר בקול על צורך בעזרה זה צעד שמראה לא רק על מצב של קושי אלא בעיקר על אומץ גדול, על בשלות להיעזר, על היכולת לאפשר לאדם אחר לעזור ובעיקר על מוכנות לקחת אחריות על המצב ולהיות חלק מתהליך השינוי.
כבר דברת עם חברות וספרת להן על הקשיים, כבר התיישבת, ניסחת את הקושי וכתבת כאן שאלה ישירה. אפשר לזהות ש"הבלגן בהרבה תחומים בחיים" כנראה כבר ממש מפריע לך אבל יותר מכך אפשר לזהות שאת כבר ממש בשלה לפנות לטיפול.
בהצלחה בצעד הבא...ובאלה שאחריו.
שירה רות הרפז
פסיכותרפיה לבוגרים צעירים ומבוגרים, הנחית קבוצות, הדרכה והרצאות
052-2784639
0522784639