שלום עמליה,
כמובן שהתשובה תלויה באופי השירות שרואת החשבון נותנת לך, אבל רואת חשבון בדרך כלל מסתכלת על מה שהיה, וייעוץ כלכלי לעסק מתמקד יותר במה שיהיה.
ייעוץ כלכלי לעסק לוקח את הנתונים שרואת החשבון מספקת ועונה לשאלות כמו - מתוך שלל המוצרים שאני מוכרת, איזה מוצר נותן לי את התועלת הגדולה ביותר. כלומר יותר כסף בפחות עלויות (זמן, חומרים וכו'), ואיזה מוצרים, אולי כדאי פחות לקדם.
זו היתה רק דוגמא, והייעוץ הכלכלי לעסק הוא נרחב יותר, אשמח להמליץ על יועצות מומחיות בתחום.
ישנו את הייעוץ הכלכלי למשפחה, שאותו אני עושה, ולעצמאיות אני מתחילה בהפרדה מוחלטת בין העסק למשפחה.
הפרדה ברמה של שני חשבונות בנק, והעברה חודשית של "משכורת" קבועה לבית (כמובן ע"פ הנתונים שרואת החשבון מספקת), בצורה הזו המשפחה מנותקת מהתנודתיות המובנית של ההכנסות בעסק.
יש כמה הטיות פסיכולוגיות בהכנסות של עסק:
1) ההכנסות של העסק הם לא הרווחים, צריך לקזז מיסים, ניכויים והוצאות, אבל המוח האנושי מתקבע על ההכנסות. בפרט כשזה נכנס לחשבון הביתי.
2) הנטיה היא לקחת את ההכנסות בחודש הטוב כבסיס להתיחסות, ולהתעלם מחודשים עם הכנסות יותר נמוכות, עקב עונתיות, מחלה, חופשה ועוד.
ההפרדה בין העסק לבית מאפשרת לזהות בזריזות את המצב הכלכלי והתזרימי של העסק מחד, ואת המצב הכלכלי של הבית מאידך. בדרך כלל רואת החשבון תסתכל על הכדאיות הכלכלית נטו, ותתיחס פחות אם בכלל, להיבטים הפסיכולוגיים.
מצאתי הרבה פעמים שרואות החשבון ממליצות על הפרשות פנסיוניות לפי הטבות המס, ולא לפי הצרכים העתידיים, או הכיסויים הביטוחיים, ולכן כדאי שוב לפנות לייעוץ כלכלי (במקרה הזה פנסיוני) שיתן הרחבה של היעוץ החשבונאי.
מקווה שעזרתי.
0538989767