חגית זיו ושות` משרד עורכי דין גירושין מוביל מסבירים על חישוב אקטוארי בהליך גירושין
משרד עורכי הדין המוביל והמקצועי בתחום גירושין, בהנהלת עו”ד חגית זיו מסבירים את כל המידע שחשוב להכיר על חישוב אקטוארי בהליך גירושין
משרד עורכי הדין המוביל והמקצועי בתחום גירושין, בהנהלת עו"ד חגית זיו מסבירים את כל המידע שחשוב להכיר על חישוב אקטוארי בהליך גירושין.
חישוב אקטוארי בהליך גירושין הוא הערכה כספית של שווי הנכסים המשותפים לבני הזוג, לרבות החובות והזכויות הסוציאליות הרשומים על שם כל אחד מהם. החישוב האקטוארי נעשה על ידי אקטואר, שהוא מומחה בתחום האקטואריה, המתמקד בהערכת ערכם של נכסים עתידיים.
במסגרת חישוב אקטוארי בהליך גירושין, האקטואר יאסוף מידע על כל הנכסים וההתחייבויות של בני הזוג, לרבות:
- נכסים פיננסיים, כגון דירות, רכבים, חשבונות בנק, השקעות, זכויות פנסיוניות וכו’
- נכסים לא פיננסיים, כגון עסקים, מוניטין אישי וכו’
- חובות, כגון הלוואות, משכנתאות וכו’
לאחר איסוף המידע, האקטואר יבצע חישובים אקטואריים כדי לקבוע את הערך הנוכחי של כל נכס ונכס. החישובים האקטואריים לוקחים בחשבון גורמים שונים, כגון:
- שווי השוק של הנכס
- גיל בני הזוג
- תוחלת החיים הצפויה שלהם
- שיעור הריבית
- אינפלציה
החישוב האקטוארי מספק תמונה מדויקת של שווי הנכסים המשותפים לבני הזוג. תמונה זו חשובה לצורך חלוקת הנכסים בין בני הזוג בהליך גירושין.
בישראל, על פי הדין האזרחי, יש לאזן בין הזכויות הסוציאליות של בני הזוג כך שלכל אחד מבני הזוג קיימת זכות קניינית על מחצית מהזכויות של בן זוגו ושל עצמו. חישוב אקטוארי הוא כלי חשוב לצורך קביעת שווי הזכויות הסוציאליות של בני הזוג.
האקטואר המבצע את החישוב האקטוארי בהליך גירושין יכול להיות מוזמן על ידי אחד מבני הזוג, על ידי שני בני הזוג יחד, או על ידי בית המשפט.
כיצד ניתן לאזן בין הזכויות הסוציאליות של בני הזוג במהלך חישוב אקטוארי?
איזון בין הזכויות הסוציאליות של בני הזוג במהלך חישוב אקטוארי נעשה על ידי הערכת שווין של הזכויות הסוציאליות של כל אחד מבני הזוג, והעברת סכום שווה של זכויות סוציאליות מבן הזוג עם הזכויות הסוציאליות היקרות יותר לבן הזוג עם הזכויות הסוציאליות הזולות יותר.
הערכת שווי הזכויות הסוציאליות נעשית על ידי האקטואר על פי גורמים שונים, כגון:
- שווי השוק של הנכס
- גיל בני הזוג
- תוחלת החיים הצפויה שלהם
- שיעור הריבית
- אינפלציה
לדוגמה, אם לבן זוג אחד יש קרן פנסיה בשווי של 1 מיליון ש"ח, ולבן הזוג השני יש קרן פנסיה בשווי של 500,000 ש"ח, ניתן לאזן בין הזכויות הסוציאליות שלהם על ידי העברת 500,000 ש"ח מקרן הפנסיה של בן הזוג הראשון לקרן הפנסיה של בן הזוג השני.
בנוסף לאיזון ישיר בין הסכום של הזכויות הסוציאליות, ניתן גם לאזן בין הזכויות הסוציאליות על ידי התחשבות בגורמים אחרים, כגון:
- ההכנסה של בני הזוג
- הצרכים של בני הזוג
- תרומתם של בני הזוג לחיי הנישואין
לדוגמה, אם לבן זוג אחד יש הכנסה גבוהה יותר מבן הזוג השני, ניתן לקבוע שהבן זוג עם ההכנסה הנמוכה יותר יקבל חלק גדול יותר מהזכויות הסוציאליות.
ההחלטה כיצד לאזן בין הזכויות הסוציאליות של בני הזוג היא החלטה מורכבת, הדורשת שיקול דעת משפטי ואקטוארי.
למעבר לאתר של משרד עורכי דין חגית זיו ושות’ בלחיצה כאן
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |