גסטרוליין - ציוד מטבח תעשייתי מקצועי
ציוד למטבח יכול להיות מגוון ורחב. התפקיד של חלק מהציוד למטבח הוא לדאוג לאחסון איכותי של חומרי הגלם השונים במטבח, כשחלק אחר של ציוד למטבח אמור לסייע בהכנה של אוכל באופנים שונים. ציוד תעשייתי למטבח הוא בעל מאפיינים שונים מאלה של ציוד רגיל למטבח, ויש בו שימושים שונים. עם גסטרוליין תוכלו ליהנות מציוד מטבח תעשייתי מקצועי
מה מאפיין ציוד מטבח תעשייתי מקצועי?
באופן כללי, ציוד במטבח לא משתנה בעקרונות שלו בין מטבחים שונים. המטרה העיקרית של ציוד למטבח היא או לאחסן את המזון, ולסייע בשימור שלו לפרקי זמן משתנים, או לאפשר עיבוד של חומרי הגלם והכנה של המזון. כאשר מבדילים בין סוגים שונים של מטבחים, כמו מטבח תעשייתי ומקצועי לבין מטבח ביתי, אפשר למצוא מאפיינים שונים בציוד למטבח.
ציוד מטבח מקצועי מתאפיין באיכות גבוהה יותר, לצד היכולת להכיל כמויות גדולות יותר של מזון. מטבחים מוסדיים למשל צריכים להאכיל אנשים רבים בזמנים קבועים, כך שמצד אחד יש צורך בכנה גדולה מאוד של מזון, אך מן הצד השני יש רצון לשמור על איכות. לכן ציוד למטבח המוסדי למשל, מתאפיין בצורה אחרת מציוד למטבח הביתי.
אחסון מזון
אחסון מזון מתאפשר באמצעות מקררים ומקפיאים. מקררים תעשייתיים וגם מקפיאים תעשייתיים, מתאימים למטבחים מקצועיים ותעשייתיים. גם מטבחים מוסדיים משתמשים במקריים כאלו. אמצעי האחסון האלו הם חלק מתוך ציוד למסעדות. מקרר מאפשר אחסון של חומרים רבים שיכולים להתקלקל בטמפרטורה חמה ואפילו בטמפרטורת החדר. המוצרים הללו הם חומרי גלם שהשמירה על האיכות שלהם חשובה לתהליך הכנת המזון.
מקפיא תעשייתי מסוגל לשמור על מוצרים שונים להרבה יותר זמן. בתהליך ההקפאה ניתן לשמר חומרי גלם רבים לפרק זמן ארוך במיוחד. היתרונות של המקררים התעשייתיים והמקפיאים התעשייתיים היא העובדה שהם מסוגלים להכיל כמויות גדולות מאוד של חומרי גלם.
הכנת מזון
הסוג השני של ציוד למטבח קשור בהכנת המזון. שמירה על חומרי הגלם מאפשרת לטבחים במטבח להכין את המנות השונות, אך לשם הכנת המנות הם זקוקים לציוד מתאים. צ’יפסרים וגם מכונות קרח למשל, הן דוגמאות לציוד למטבח שנפוץ בסוגים רבים ומגוונים של מטבחים מקצועיים.
בכל מטבח שמכבד את עצמו אפשר למצוא תנור. תנור מקצועי, למטבחים מקצועיים או תעשייתיים, הוא תנור שיודע לעבוד למשך הרבה זמן במהלך היממה כשהשחיקה שלו לוקחת זמן רב. תנורים מסוימים אף עשויים להיות בנויים לצורך הכנה של מאכלים מסוימים. תנורי פיצה למשל הם תנורים נמוכים אך עמוקים, שמיועדים להכנה של המאכל האיטלקי הפופולארי.
ציוד למטבחים מגוונים
ניתן למצוא ציוד של אחסון מזון והכנת מזון למטבחים מגוונים. ציוד לבתי קפה למשל, עשוי להיות שונה מאשר ציוד לפיצרייה. הצורך של פיצרייה בציוד מסוים שונה מהצורך של בית הקפה בציוד מסוים, מפאת המנות השונות שמכינים בכל מקום.
קיימים עוד מגוון של מטבחים, שזקוקים לציוד ייעודי. מאפיה למשל זקוקה לציוד מסוים, ששונה מהציוד שזקוקים לו במטבח לעסקים. לכן, ציוד מטבח לעסקים יהיה שונה במאפיינים שלו בהשוואה אל ציוד למאפיות.
התאמה של הציוד – לא על חשבון האיכות
חשוב מאוד להתאים את הציוד שאתם בוחרים למטבח שלכם אל המהות והסגנון של המטבח עצמו. מטבח של פיצרייה לא יכול להסתדר כמובן ללא תנור ייעודי לפיצות. למרות שההתאמה הזאת היא חשובה מאוד, אסור לבצע אותה על חשבון האיכות של הציוד שלכם למטבח. כדי למצוא את הציוד המתאים למטבח שלכם מבלי להתפשר על האיכות, חפשו בקטלוג של גסטרוליין ציוד למטבח שלכם.
קרדיט לתמונות: PIXABAY
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |