חיפוש

 

 
פורום המומחים mcity

 

נושא ההודעה
שואל
האם ניתן לתקן הסכם ממון ?
כנרת

האם ניתן לתקן הסכם ממון ?

האם זה חייב להיות מבוצע על ידי אותו עורך דין שביצע את ההסכם הראשוני? והאם ישנה הגבלת זמן למתן עריכות ושינויים?
האם ניתן לתקן הסכם ממון ...
הרחב

כנרת שלום,

לשאלתך בעניין הסכם ממון, האם ניתן לבטל או לשנות הסכם ממון, האם זה חייב להיות מבוצע על ידי אותו עורך דין שביצע את ההסכם הראשוני? והאם ישנה הגבלת זמן למתן עריכות ושינויים? אשיב כדלקמן:

הסכם ניתן לבטל או לשנות בהתאם ובכפוף להוראות ההסכם עליו הצדדים חתמו. בד"כ אין הנחיה המגבילה את הצדדים לשנות את ההסכם רק ע"י עורך הדין שערך את הסכם הממון הראשוני.

הסכם ממון נועד להגדיר כיצד יחולקו נכסים של בני זוג נשואים או כאלו שעתידים להינשא עם סיום נישואיהם ע"פ חוק יחסי ממון בין בני זוג, התשל"ג-1973. ברם, הסכמי ממון מאפיינים לא רק זוגות נשואים והם מקובלים גם בקרב ידועים בציבור, בין אם בין בני זוג צעירים ובין אם בין בני זוג בפרק ואלו בד"כ נקראים גם הסכם חיים משותפים.

למרות שהסכמי ממון סובלים ממוניטין לא רומנטי, הסכם ממון הוא אחד ההסכמים החשובים ביותר אשר בני זוג יכולים לכרות ביניהם. במקרים רבים דווקא נוכחותו של הסכם ממון מפיג מתחים לאורך הדרך ומסייע להימנע ממחלוקות מיותרות, צבירת כעסים או עוגמת נפש בעניינים כלכליים. קרי, דווקא משום שהסכם ממון מסדיר ענייני רכוש, זכויות וממון, הוא יכול למנוע ריבים ולהקל על ניהול התא המשפחתי. ע"פ רוב, הסכמי ממון כוללים את ההיבטים הבאים (כולם או מקצתם):

  1. אופן חלוקת הרכוש במועד הפרידה (למשל – נכסים משמעותיים כמו דירה או רכב).
  2. חלוקה ספציפית בנוגע לזכויות פנסיוניות וחסכונות.
  3. התייחסות לירושות ומתנות.
  4. הסדרים פרטניים לגבי חובות עתידיים (לדוגמה – החלטה כי כל אחד מבני הזוג יהיה אחראי לחובותיו).
  5. מועד חלוקת רכוש – למשל, ניתן לקבוע חלוקת רכוש רק במתן הגט.

הסכם ממון הוא הסכם בעל משמעות רבה מבחינתם של בני הזוג, והיות והוא טומן בחובו השלכות שיכולות להיות מרחיקות לכת לגבי כל אחד מהצדדים מנסיבותיו הוא. לפיכך, החוק בישראל איננו מתיר את עריכתו כלאחר יד והוא חייב לקבל את אישורו של בית המשפט לענייני משפחה או בית דין רבני. החוק הרלוונטי כיום הוא חוק יחסי ממון בין בני זוג, התשל"ג-1973. כמו כן, על אף שאין חובה לאשר הסכם לחיים משותפים בין ידועים בציבור בבית המשפט, מומלץ מאוד לעשות זאת ולאשר את ההסכם מכח ס' 3 בבית המשפט לענייני משפחה, ולתת לו תוקף של פסק-דין. חשוב לציין כי הסכם ממון לידועים בציבור הינו בעל משמעות גם להוכחת הקשר לעניין קצבת שאירים ופנסיה.

החוק קובע כי הערכאה המשפטית לא תאשר הסכם ממון זולת אם היא נוכחה לדעת שההסכם נעשה בהסכמה חופשית וששני בני הזוג מבינים את משמעותיו והשלכותיו. הסכם ממון בתנאים מסוימים יכול להיות מאושר גם ע"י נוטריון. בנוסף יש להדגיש כי הסכם ממון שקיבל תוקף של פסק דין, חייב כי גם כל ביטול או שינוי יהיה כרוך בהליך משפטי לקבלת פסק דין חדש שיבטל או ישנה את פסק הדין הקודם.

0528342566
  whatsapp

הוסף תגובה

x
שם: *
כתובת: *
טלפון: *
מייל: חובה למבקשי קבלת התגובה במייל
כותרת: *
תוכן: *
  קראתי והסכמתי לתנאי השימוש בפורום

 

 

 
 
 
 
 
 
 
הגדלת גופן
הקטנת גופן
 
מונוכרום
ניגודיות מקסימלית
 
תיאור לתמונות
 
קיצורי מקלדת
  • M-עבור לתוכן העמוד
  • H-עמוד הבית
  • F-פורום
  • B-אודות
  • A-הצהרת נגישות
הצהרת נגישות
ביטול נגישות