שלום רויטל,
ילדים שיש להם הרגלי שינה טובים (כפי שציינת שבתך ישנה מצוין לפני שהתחילה המלחמה) יתכן ויהיה שינוי בהרגלי השינה שלהם באמת בעקבות אזעקות שיכולות להעיר באמצע הלילה.
יחד עם זאת בגיל של הבת שלך (שנתיים) יתכן ולא יהיה שינוי בעניין הרגשי אלא אם הבית עצמו בהתנהלות של קושי וחרדה למשל אמא/אבא במילואים ויש דאגה סביב זה, יש גם דמות ראשית בחיים של הילדה שכרגע לא נוכחת בבית וגם דאגה של ההורה שכן בבית להורה שלא בבית.
דוגמא נוספת היא העניין שבו ההורים מגיבים ברגע של אזעקה, אם זה מלווה בסטרס וצעקות כתוצאה מחשש ופחד ייתכן מאוד שזה ישפיע על הילדה שלך, במקרה כזה הייתי מאוד מציעה לתרגל תרגילי נשימות גם לכם המבוגרים, על מנת שהתגובה לבת שלך תהיה יותר "קלה" ובכלל גם לכם שיהיה קל יותר.
אם זה לא המקרה והמקרה הוא שהבת שלך חווה התעוררות סביב האזעקה בגלל שאת מעבירה אותו לחדר הממד או בגלל רעש האזעקה עצמה אז ניתן גם את זה לפתור.
אם מדובר בהתעוררות בגלל מעבר לחדר הממד אני מאוד מציעה כרגע להעביר את הלינה של הילדה לחדר הממד באופן קבוע שזה יהיה המיקום של השינה שלה עד שהמלחמה תגמר.
זה למעשה יגרום לה להרבה יותר נינוחות בשינה כאשר לא מרימים אותה כל פעם מחדש באמצע הלילה.
אם ההתעוררות היא כתוצאה מהרעש עצמו של האזעקה אז נגשים אליה מאוד מאוד רגועים, מרימים על הידיים, מלטפים, אומרים מילים בודדות של שששששש... לישון, לישון....
ומחזירים לישון עם קצת מגע לאחר חיבוק ארוך.
ככה לאורך כל התעעוררות בלילה על מנת לשדר רוגע ושלווה ובעיקר הבנה לילדה שהכל בסדר לא קרה כלום (במונחים של ילדים) ועכשיו חוזרים לישון.
ברגע שזה יהיה עקבי ולא תצרי לה התעוררות סביב זה, זה יעלם כלא היה.
נתתי כאן מספר תשובות כי היו חסרים לי עוד פרטים, אני מקווה שעזרתי, ניסיתי לפרט כמה שיותר.
בהצלחה וימים שקטים לכולנו.
מאיה פולק, יועצת שינה מוסמכת
0543371813