שלום מלי,
תודה על שאלתך .
נכון להיום השיטה הנפוצה ביותר היא לוח שפיצר אולם לאחרונה הבנקים מציעים גם שיטת ההחזר בקרן שווה.
לוח שפיצר:
על פי לוח סילוקין שפיצר הסכום החודשי שהלווה משלם על ההלוואה כולה קרן+ריבית נשאר קבוע למשך כל תקופת ההלוואה. במסלולים שהם צמודים למדד כגון ריבית קבועה צמודה למדד (ק"צ) יש להוסיף לתשלום הקבוע את ההצמדה כלומר הסכום הראלי נשאר קבוע. במסלולים עם ריבית משתנה לא צמודה (מל"צ) הסכום נשאר קבוע כל עוד הריבית לא משתנה. במסלול של ריבית משתנה צמודה ( מ"צ) יש להוסיף לתשלום החודשי את ההצמדה. שיטת החזר לפי לוח שפיצר הנה עדיין הנפוצה ביותר מיכוון שניתן להזיז אותה לצרכי הלווה.כלומר אם רוצים להוריד את ההחזר החודשי אנו נאריך את התקופה ואם נרצה להגדיל את ההחזר החודשי אנו נקצר את תקופת ההלוואה.ניתן גם לשנות מסלולים לדוגמה ריבית הפריים עלתה היום אזי אני יכול לקחת מסלול של קבועה צמודה בכדי לתת בטחון ללווה שלא יושפע נעליית הריבית וגם לקצר את תקופת המסלול לפי צרכי הלווה.
קרן שווה:
בשיטת ההחזר של קרן שווה אנחנו משלמים על הקרן החזר קבוע אבל יוצא מצב מעניין . אנחנו משלמים כל חודש עבור הקרן ומפחיתים אותה בסכום קבוע וכשהקרן נופחתת אנחנו מגלים שגם הריבית המשולמת עבור הקרן הולכת ופוחתת לאורך חיי ההלוואה זאת אומרת שאנחנו משלמים פחות.
בקרן שווה בהתחלה אנחנו משלמים סכום גבוהה בהתחלה ולאורך מחזור חיי ההלוואה ההחזר הולך ויורד.
המשמעות היא שמי שנמצא בשיטת החזר קרן שווה משך חיי ההלוואה (מח"מ) קצר יותר מיכוון שבהתחלה הם משלמים הרבה.
שיטת ההחזר קרן שווה מתאימה לאנשים שיש להם כושר החזר גבוהה, כלומר הם יכולים לשלם סכום גבוהה בהתחלה, לרוב זה יכול להיות אנשים שלקחו משכנתא לתקופה קצרה כמו אנשים שמשתכרים טוב מאוד ויוצאים לפנסיה בשנים הקרובות, או אנשים שאין להם בעית נזילות ודווקא יעדיפו את השיטה הזאת.
ההסבר הינו על קצה המזלג , אבל הוא יותר מורכב ומומלץ להתייעץ עם איש מקצוע.
תוכלי להשתמש במחשבון משכנתא שיעזור לך.
מוזמנת לפנות אליי לשיחה ראשונית ללא התחייבות : 077-9979770
0547517001