חיפוש

 

 
פורום המומחים mcity

 

נושא ההודעה
שואל
איך בוחרים מטפל מתאים?
אוראל

איך בוחרים מטפל מתאים?

איך אפשר לדעת אם המטפלת שבחרתי היא הנכונה בשבילי?
איך בוחרים מטפל מתאים?
הרחב

שלום אוראל,

השאלה שלך היא כמעט שאלת השאלות. כל-כך הרבה מטפלות ומטפלים, כל-כך הרבה שיטות וגישות ואיך אבחר מטפלת מתאימה? איך אדע שהמטפלת הזו היא אכן נכונה בשבילי? 

כל אחד ואחת מאיתנו זקוק לקשר. מהות הקשר לו אנו זקוקים משתנה מאדם לאדם וגם לאורך זמן. גם טיפול הוא קשר, קשר טיפולי ומפגש משמעותי בין שני אנשים. האחד/ת, המטופל/ת פונה לטיפול עם קושי או מצוקה, התלבטויות, שאלות או נושא שיש צורך לברר וזקוק/ה לקשר ומקום שבו אפשר לקבל עזרה, הקשבה, עידוד וכוחות, חיבור, כיוון או תשובות (ועוד). האדם השני, המטפלת, מגיעה עם מי שהיא כאדם - התכונות האישיות, הגישה לחיים, היכולת ליצור קשרים, מחשבות ורגשות וכל זה ועוד בתוספת הידע, הכלים, ההכשרה, הניסיון, הותק ועוד. 

אז מהי "מטפלת נכונה בשבילך"? כנראה שאין אחת (או אחד) שתהיה נכונה לכולם. בסופו של דבר אין שניים שיחוו את אותה המטפלת באופן זהה ובעצם אין שני מפגשים אצל אותה מטפלת שיראו ויחוו באופן זהה. 

לעצם השאלה, לפני שפונים כדאי לעצור רגע ולברר מהו הצורך הכי נוכח שלך כרגע ומה באמת הפרמטרים שהכי חשובים בעיניך. יש כאלה שמחפשים את המאפיינים האנושיים - האם הקול שלה וטון הדיבור נעימים לי? האם היא יודעת להקשיב? האם היא גם מדברת או רק מהנהנת, עד כמה היא גמישה בשעות ובכלל בקבלה של שונות ומיוחדות? האם היא תאתגר אותי או תגיד לי מה לעשות? יש שרואים בהכשרה ובתעודות את הסעיף החשוב ביותר וישאלו לגבי הותק והנסיון בטיפול בבעיה הספציפית שמעסיקה אותך.

מעבר לכך, יש כמה נקודות נוספות שכן כדאי לך לשים לב אליהן:

*קשר מאפשר - האם יש נינוחות וקבלה שמאפשרת פתיחות? אנשים רבים מגיעים לחדר הטיפול עם סודות שלא סופרו מעולם, שאלות שלא תמיד נעים לשאול או נושאים שלפעמים מביך לדבר עליהם. חשוב שתהיה בקשר הרגשה של פתיחות שמאפשרת לדבר בחופשיות על נושאים רגישים. 

*כבוד והיעדר שיפוטיות - חשוב שהשיחה תהיה בגובה העיניים, רלוונטית לצרכים שלך, שהשיח יהיה מכבד ומותאם וללא שיפוטיות וביקורת. שיח שיש בו מקום לשאול שאלות, לקבל תשובות, להגיד מבלי לפחד וכל זה מבלי לשכוח לכבד. 

*העידוד - האם המטפלת רואה את המטופל באור חיובי? האם היא רואה את החוזקות והיכולות הייחודיים של האדם שיושב ממול? האם היא יכולה להיות עוגן בטוח שאליו אפשר לחזור כשקשה כדי לנוח ולשאוב כוחות וממנו לצאת כשמרגישים שיש כוח? חשוב שהקשר יהיה כזה שיש בו אמון ובטחון שהם הבסיס לקשר שמאפשר תהליך לקראת שינוי. 

כן, יש גם סעיפים שהם לכאורה טכניים וקשורים למסגרת (setting)של הטיפול - המיקום, השעות, מידת הזמינות וגם העלויות. גם את הסעיפים האלה חשוב לקחת בחשבון. הם לא באמת רק טכניים ויש להם בד"כ השפעה מהותית על תחילת הקשר.

אחרון חביב, בקשר טיפולי בריא אפשר לדבר גם על הקשר הטיפולי עצמו. על מה מתאים ומה פחות, על פגישות שמהן יצאת בהרגשה טובה ומעודדת וגם על אלה מהן יצאת בהרגשה של תקיעות או פספוס. קשר שבו אפשר להגדיר מחדש את המטרות ולחשב מסלול מחדש כך שיהיו מותאמות למציאות.

מאחלת לך למצוא את הקשר הטיפולי שיהיה עבורך מקום של בטחון ואמון, שיאפשרו לך תנועה לכיוון של שינוי וחיים משמעותיים. 

בהצלחה!

שירה רות הרפז

פסיכותרפיה פרטנית, הדרכה למטפלים, הנחית קבוצות, סדנאות והרצאות 

052-2784639

 

0522784639
  whatsapp

הוסף תגובה

x
שם: *
כתובת: *
טלפון: *
מייל: חובה למבקשי קבלת התגובה במייל
כותרת: *
תוכן: *
  קראתי והסכמתי לתנאי השימוש בפורום

 

 

בתי הספר ערכו טקסים לציון יום רצח יצחק רבין ז”ל
האם עיסוי יכול לסייע בהסדרת המחזור החודשי
הציון הגבוה ביותר בבדיקת כשירות מקלטים בעיר
מהם המיתוסים הנפוצים ביותר על דיאטה בתהליך ירידה במשקל
 
 
 
 
 
 
 
 
הגדלת גופן
הקטנת גופן
 
מונוכרום
ניגודיות מקסימלית
 
תיאור לתמונות
 
קיצורי מקלדת
  • M-עבור לתוכן העמוד
  • H-עמוד הבית
  • F-פורום
  • B-אודות
  • A-הצהרת נגישות
הצהרת נגישות
ביטול נגישות