שלום אפרת,
הסוגיה שהעלית כאן היא אחת הסיבות הכי נפוצות לפנייה של צעירים לטיפול. אולי זו כבר גם חלק מהתשובה שלי. בשאלתך השתמשת בהדגשות "כל החברות" וגם "ורק אני". מכיון שזו אחת הסיבות הנפוצות לפניה לטיפול הרי שאת כנראה לא לבד בסיפור הזה. מאז ומעולם היציאה לעצמאות מלווה אצל צעירים בחוויה רגשית חזקה בין אם חוויה של מוטיבציה, התרגשות והרבה עשייה ובין אם בחשש גדול והמנעות מלצאת ולעשות צעדים בכיוון הזה וכמובן כל האפשרויות בין הקצוות. בימינו, עם כל השינויים החברתיים, הנורמות המקובלות, הקידמה הטכנולוגית, יוקר המחיה ושפע האפשרויות מסביב, המורכבות גדולה אף יותר ואיתה גדל מאד מספר הצעירים שמרגישים קושי לנוכח שלב המעבר לעצמאות ומבקשים עזרה חיצונית בנושא הזה.
כשהמחשבה שמלווה אותך היא שהאחרים כולם מסתדרים ואת היחידה שלא מוצאת את הדרך, התסכול גדל פי כמה ואיתו מגיעים בד"כ גם "חברים" אחרים כמו לחץ, חוסר אונים, דימוי עצמי נמוך ותחושת יאוש ולעיתים גם נילווית לכך התמודדות עם ציפיות של הסביבה ולחץ לצאת כבר לחיים ולהתמודד. כמו שאמרתי קודם, את לא לבד ואין סיבה להשאר לבד עם החששות ויתר התחושות הלא נעימות הנילוות לכך.
טיפול פסיכותרפיה בהקשר הזה יכול לסייע בהבנת הקושי האישי בהתמודדות עם השלב הזה בחיים. דרך ברור ופרוק החששות, חיזוק הבטחון העצמי בדגש על הכרת החוזקות האישיות הייחדיות, חיזוק תחושת המסוגלות והיכולת להתמודד עם 'מה שיבוא', והעלאת המוטיבציה ניתן בהדרגה לבנות את האומץ לעשות את הצעדים הראשונים בדרך לעצמאות, בזמן ובקצב שנכון לך. טיפול אינו מבטיח שלא יהיו עוד קשיים או נפילות אבל מאפשר את הבטחון להתמודד עם השלב המשמעותי הזה, לצמצם "נפילות" ולמצוא את הדרכים "לקום" מנפילות שיקרו בדרך.
עצם השאלה שלך כבר מראה על מוטיבציה ורצון למצוא את הדרך שלך לצאת לדרך.
מזמינה אותך להיעזר ולמצוא בתוכך את מה שנחוץ לך כצידה לדרך.
בצלחה באתגר!
שירה
0522784639