שלום נתנאל,
תקרת "עוסק פטור" לשנת 2020 היא 102,292 ₪.
התקרה היא שנתית ולא חודשית. במועד שמגיעים לתקרה הופכים להיות אוטומטית "עוסק מורשה" – כלומר על כל שקל הכנסה בו עוברים את הסכום יש לגבות מע"מ כחוק (כרגע 17%) ו/או לשלם מתוכו את המע"מ. לדוגמא 100 ₪ הכנסה - או שגובים 17 ₪ נוספים ואם לא אז זו הכנסה של 85.5 ₪ וצריך להעביר למע"מ 14.5 ₪.
חשוב מאד לעדכן את מע"מ מיידית , כי אם זה נעשה בדיעבד הם ידרשו את המע"מ – אם יהיו נחמדים הם ידרשו אותו מתוך הסכום שהתקבל , לחילופין הם רשאים לראות בסכום שהתקבל כנטו ולבקש עליו את תוספת המע"מ.
יותר מכך חוב המע"מ נושא ריבית והצמדה וכן קנס איחור בדווח ככל שמועד התשלום היה מוקדם למועד בדווח והתשלום (מע"מ מדווח בדר"כ מדי חודשיים בחודש אי זוגי בגין שני החודשים שקדמו לו).
חשוב לציין שמרגע שהופכים ל"עוסק מורשה" אפשר כמובן גם לדרוש מע"מ תשומות בגין ההוצאות ולהקטין את חיוב המע"מ.
מרגע שהופכים להיות "עוסק מורשה" צריכים להיות לפחות שנתיים "עוסק מורשה" עם מחזור נמוך מתקרת הפטור על מנת לבקש לחזור להיות "עוסק פטור" (למעט מקרי קיצון מיוחדים)
לכן חשוב שגם "עוסק פטור" יכלכל את התנהלותו באופן מושכל וישתמש בשירותיו של איש מקצוע , במיוחד לעקוב ולסכם באופן שוטף את ההכנסות.
כאשר המחזור מתקרב לרף המחזור ל"עוסק פטור" לקראת סוף השנה כדאי לעיתים לעצור על מנת לא לעבור את הרף, אבל אם מתקרבים לרף מוקדם יותר מן הסתם "עוסק פטור" אינו מתאים יותר כי זה סימן שהעסק מתפתח.
הרשמו לקבלת עדכונים מקצועיים [קורונה, ושוטף] https://www.noycpa.co.il/news
הודעות כלליות [לפחות בימי קורונה] https://www.facebook.com/noycpa.co.il/
שולמית נוי
08-9150505 052-2605456
www.noycpa.co.il
התשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ מקצועי, ואין המשיב אחראי לתוצאות השימוש בהן
05226505456