שלום דפנה,תודה על השאלה
סיבים תזונתיים, הם חומרים הנמצאים במזון המשמשים כדלק לגוף ומסייעים בתפקודו הנכון.
הם מכילים חומרים אשר לא נספגים בגוף ולכן משמשים בעיקר בתהליכי עיכול ובעיקרון משפרים את פעולת המעיים.
חשוב לציין כי סיבים תזונתיים נחשבים לחלק חיוני מהתזונה הבריאה ונחשבים לחשובים למניעת מחלות ולשמירה על הבריאות הכללית.
לדוגמה, סיבים תזונתיים נמצאים במזונות ירקות ופירות, דגנים מלאים, פרות יבשים, וכן פולים ופרות יבשים.
מומלץ לצרוך אותם בכמויות מתאימות כחלק מתזונה בריאה ומאוזנת.
למי מומלץ לצרוך סיבים תזונתיים? בגדול, סיבים תזונתיים חשובים לכל אדם, במיוחד לאנשים הנמצאים בסיכון למחלות לב, סוכרת והשמנה, וכן לאנשים המאובחנים כסובלים מבעיות בעיכול (כמובן שחייבים לדעת איך וכמה לצרוך ורצוי ליווי של אדם מקצועי)
הם יכולים לסייע במניעת תסמינים לכל הקשור לדינדרום מטבולי לדוגמה רמת גבוהה של שומנים בדם ואף לשפר את רמת הסוכר בדם.
חשיבותם היא בשמירה על תפקוד העיכול, בהוצאת הפסולת מהגוף, ובשמירה על רמת סוכר דם תקינה.
0585430091