חיפוש

 

 
פורום המומחים mcity
facebook שתף את פורום המומחים בפייסבוק   whatsapp

 

נושא ההודעה
שואל
חשבון משותף או נפרד
נתנאלה טמיר

חשבון משותף או נפרד

היי אני מנהלת מערכת יחסים עם בן זוגי אשר הוא גרוש ומשלם מזונות (לפחות לעוד 15 שנה) ומחזיר הלוואה. כאשר יגיע היום ונקים בית משותף האם כדאי לנו לאחד את חשבונות הבנק שלנו או להמשיך עם חשבונות נפרדים? כרגע אנו לא באותו מקום מבחינה כלכלית אני בפלוסים וחוסכת לעתיד והוא כל חודש מגיע למינוס...האידאל מבחינתי יהיה לשמור על חשבונות נפרדים בשל דיסונסס זה, השאלה היא האם זה אכן חכם ומה לדעתך ההתנהלות הכי טובה עבורנו, תודה
חשבון משותף או נפרד
הרחב

שלום נתנאלה טמיר,

שאלת שאלה מאוד אישית וסובייקטיבית כאשר התשובה אליה צריכה להינתן רק לאחר בחינת כלל הפרמטרים הכלכליים הספציפיים שלכם (הקודמים, הנוכחיים והעתידיים) וכמובן ההרגלים, האופי והתפיסות שלכם.

זו אכן שאלה המטרידה זוגות רבים לקראת הנישואין והיא היא מתחדדת כאשר מדובר בנישואין שניים של בני הזוג או של אחד מהם. הדבר נובע בעיקר מפערים אידאולוגיים ותפיסה כלכלית שונה של בני הזוג, הרגלים, מצב כלכלי והיסטוריה כלכלית או הסכמים כלכליים (עצמאיים, גירושין, הסכמי ממון וירושה ועוד) המאפיינים בעיקר זוגות בפרק ב או מקרים מיוחדים.

אשיב על השאלה באופן כללי, כאשר ישנן 3 אפשרויות נפוצות:

חשבון משותף:

1. מבחינה כלכלית, עדיף לפתוח חשבון בנק משותף. מאפשר מעקב מסודר אחר ההכנסות וההוצאות של משק הבית, הכל נכנס ויוצא מאותו חשבון ובני הזוג מתנהלים כיחידה כלכלית משותפת אחת.

 2. מגדיל את הכוח מול הבנקים. כששתי המשכורות נכנסות לאותו חשבון סביר להניח שתקבלו תנאים טובים יותר, תוכלו לחסוך ולהתמקח על עמלות, לקבל תנאים יותר אטרקטיביים לחסכונות, תנאי אשראי טובים יותר ותנאים נוחים להלוואות.

 3. מייצר שקיפות בהתנהלות הכלכלית (אין הוצאות נסתרות) דבר המגביר את האמוןבין בני הזוג.

מנגד, אם לאחד מבני הזוג ישנה היסטוריה כלכלית בעייתית בחשבון שלו (חשבון מוגבל, עיקולים, חובות, אוברדרפט וכד') זה עלול להגרר ולפגוע בחשבון המשותף החדש. גם אפשרות של קיום הסכמי ממון קודמים (הידועים לבן הזוג החדש או שאינם ידועים), בעיקר כאשר מדובר בנישואין שניים, יכולים להוות מכשול בדרך לחשבון משותף.

חשבונות נפרדים:

1. כל אחד מבני הזוג שומר על הקרדיט והזכויות שצבר בחשבונו הפרטי.

2. מאפשר עצמאיות ופרטיות מלאה בכל הקשור להתנהלות הכלכלית האישית.

3. התנהלות כלכלית קלה יותר במקרה של גירושין, פטירה או מצב סיעודי מורכב של אחד מבני הזוג.

מנגד ייתכן ותהיה לכך עלות כלכלית מסויימת מול הבנק בנוגע לעמלות, הלוואות וכד'. כמו כן יכול לייצר מתח או ויכוחים בין בני הזוג ולכן הקפידו על תכנון מראש ועל שיח קבוע וגלוי, לגבי מצב החשבונות. החליטו מראש איך לחלק ביניכם את התשלומים והחשבונות, מי משלם על מה ומאיזה חשבון.  אמנם החשבון הוא פרטי, אבל חשוב שכל צד ישתתף בתשלום החשבונות כמפתח לזוגיות טובה.

שמירה על חשבונות נפרדים ופתיחת חשבון תשלומים והוצאות משותף:

החשבון המשותף מיועד לתשלום ההוצאות המשותפות ואילו חשבונות הבנק הפרטיים מיועדים לתשלום עבור ההוצאות הפרטיות תוך הבטחת פרטיותם של בני הזוג.

במידה והולכים למהלך זה צריך להחליט ביחד אילו חשבונות ותשלומים ישולמו מהחשבון המשותף ומה תהיה תרומתו של כל אחד לחשבון.

אפשר גם להחליט על סכום קבוע חודשי/רבעוני שכל אחד מבני הזוג יפקיד בחשבון המשותף לטובת הוצאות הבילוי המשותפות (חופשות, מסעדות, הופעות וכד').

שיהיה בהצלחה!

טל מנצ'ל, 052-9454184

יועץ להשקעות נדל"ן בחו"ל וכלכלת המשפחה

 

 

 

 

0529454184
  whatsapp

הוסף תגובה

x
שם: *
כתובת: *
טלפון: *
מייל: חובה למבקשי קבלת התגובה במייל
כותרת: *
תוכן: *
  קראתי והסכמתי לתנאי השימוש בפורום

 

 

 
 
 
 
 
 
 
הגדלת גופן
הקטנת גופן
 
מונוכרום
ניגודיות מקסימלית
 
תיאור לתמונות
 
קיצורי מקלדת
  • M-עבור לתוכן העמוד
  • H-עמוד הבית
  • F-פורום
  • B-אודות
  • A-הצהרת נגישות
הצהרת נגישות
ביטול נגישות