חיפוש

 

 
פורום המומחים mcity

 

נושא ההודעה
שואל
מה ההבדל בין הסכם חיים משותפים להסכם ממון
רבקה

מה ההבדל בין הסכם חיים משותפים להסכם ממון

אשמח שתעמדי על נקודות השוני בין השניים, תודה
מה ההבדל בין הסכם חיים מ...
הרחב

שלום רבקה,

ראשית אענה בקצרה : הסכם ממון הוא הסכם שנערך בין זוגות נשואים או זוגות  שבכוונתם להינשא, ומטרתו להסדיר את כל הנושאים הכלכליים במקרה של סיום המערכת הזוגית – פרידה או מוות.

בעוד שהסכם חיים משותפים מיועד לזוגות שאינם נשואים כגון ידועים בציבור, או זוגות חד מיניים, המעוניינים להסדיר ביניהם את מגוון תחומי החיים הנובעים מהמערכת הזוגית , במהלכה ולאחריה לרבות  עניינים כלכליים, משמורת ילדים ועוד.

עריכת ההסכמים בצורה מפורטת ובהירה היא בעלת חשיבות רבה ותפקידה למנוע אי נעימות, סכסוכים מיותרים וקשיים עתידיים במקרה של פירוד.

ובהרחבה:

הסכם ממון נערך בין בני זוג נשואים או כאלו המתכוונים להינשא, אשר מבקשים להסדיר את העניינים הרכושיים ביניהם בעיקר במקרה של פקיעת הקשר, כלומר במקרה של פרידה או חלילה מוות.

למעשה באין הסכם ממון, החוק החל על זוג נשוי לעניין החלוקה הרכושית בעת פרידה הוא חוק יחסי ממון הקובע כי בעת פטירה או גירושין זכאי כל אחד מבני הזוג למחצית משווי הרכוש והממון המשותף שצברו במהלך נישואיהם, כאשר בני הזוג מעוניינים בחלוקה שונה, עליהם להסדיר זאת באמצעות הסכם ממון.

הסכם ממון יכול להיחתם לפני הנישואין או אחריהם, כאשר המטרה היא בעיקר לייצר שקט נפשי וכלכלי ביחד ולחוד, בד"כ נכלול בו התייחסות הן לכלל הנכסים בהווה והן לנכסים עתידיים : נדל"ן, מטלטלין (רכב למשל), עסק, מוניטין , זכויות סוציאליות ופנסיוניות, חשבונות בנק, חובות והתחיבויות.

חשוב לציין כי לא ניתן להתייחס למזונות ילדים או משמורת ילדים בהסכם ממון שנעשה לפני הנישואין לגבי ילדים שטרם נולדו.

אם ההסכם נערך לפני הנישואין, ניתן לאשרו אצל נוטריון , בבית משפט לענייני משפחה או בבית דין דתי, אם ההסכם נערך לאחר הנישואין, ניתן לאשרו רק בבית המשפט לענייני משפחה או בי"ד דתי.

הסכם חיים משותפים למעשה מעניק הכרה בזוגיות ובעיקר מהווה יתרון עבור מי שהגדירו עצמם כידועים בציבור, או בני זוג חד מיניים, מכיוון שההסכם מהווה הוכחה רשמית לזוגיות שלהם, מה שבהחלט עשוי לסייע בהתנהלות מול מוסדות המדינה הרשמיים כגון ביטוח לאומי.

הסכם זה מעניק ביטחון, שקט ויציבות, הן במהלך החיים המשותפים והן במקרה של פרידה או חלילה מוות של אחד הצדדים.

מדובר בהסכם עם תוקף משפטי לכל דבר ועניין וניתן לאשרו בבית המשפט לענייני משפחה או אצל נוטריון.

 

מה הנושאים שיכללו בהסכם לחיים משותפים?

  • הכרה בזוגיות – הצדדים מצהירים על כוונתם לקיים תא משפחתי משותף.
  • רכוש – התייחסות לנכסים שכל צד מביא עימו ולנכסים שייצברו תוך כדי הקשר הזוגי, כאן יש להביא בחשבון נכסי נדל"ן, מטלטלין, מוניטין עסקי אם יש, זכויות פנסיוניות ועוד.
  • חובות – האם למי מהצדדים יש חובות לפני תחילת הקשר? מה דינן בהמשך הקשר ובמקרה של פרידה? וכן לגבי חובות שייצברו במהלך החיים המשותפים.
  • ניהול משק הבית המשותף – באיזה מנגנון כלכלי ינוהל משק הבית ? שיתוף מלא ?  או שיתוף חלקי ?
  • ילדים – ניתן לקבוע מראש משמורת, מזונות והסדרי ראייה במידה ויש ילדים משותפים וכן עניינים נוספים הקשורים לגידול וחינוך הילדים.
0547745264
  whatsapp

הוסף תגובה

x
שם: *
כתובת: *
טלפון: *
מייל: חובה למבקשי קבלת התגובה במייל
כותרת: *
תוכן: *
  קראתי והסכמתי לתנאי השימוש בפורום

 

 

בתי הספר ערכו טקסים לציון יום רצח יצחק רבין ז”ל
האם עיסוי יכול לסייע בהסדרת המחזור החודשי
הציון הגבוה ביותר בבדיקת כשירות מקלטים בעיר
מהם המיתוסים הנפוצים ביותר על דיאטה בתהליך ירידה במשקל
 
 
 
 
 
 
 
 
הגדלת גופן
הקטנת גופן
 
מונוכרום
ניגודיות מקסימלית
 
תיאור לתמונות
 
קיצורי מקלדת
  • M-עבור לתוכן העמוד
  • H-עמוד הבית
  • F-פורום
  • B-אודות
  • A-הצהרת נגישות
הצהרת נגישות
ביטול נגישות