הגדלת גופן
הקטנת גופן
 
מונוכרום
ניגודיות מקסימלית
 
תיאור לתמונות
 
קיצורי מקלדת
  • M-עבור לתוכן העמוד
  • H-עמוד הבית
  • F-פורום
  • B-אודות
  • A-הצהרת נגישות
הצהרת נגישות
ביטול נגישות
עיריית מודיעין רגיל
הצעה שאי אפשר לסרב 2
 
 
או
facebook שתף את פורום המומחים של עיתונט בפייסבוק   whatsapp

 

נושא ההודעה
שואל
צמצום סוכר
דני

צמצום סוכר

שלום, אני מנסה למצמם את צריכת הסוכר שלי. איך אני יודע כמה סוכר יש בכל מוצר כדי שאוכל לבנות תפריט נכון? האם שימוש בתחליפים כמו סוכרזית מומלץ?
תשובה: צמצום סוכר
הרחב

תשובת בטינה ססמסקי

שלום דני,

אין כמות מומלצת לצריכת סוכר. בעצם, הכמות המומלצת היא: כמה שפחות. השאלה היא, מה זה סוכר? הרי סוכר זה לא רק הסוכר הלבן המוכר והידוע, אלא גם עמילנים כגון אורז, קמח לבן ותפוחי אדמה, וגם סוכרים הנקראים כוהליים כגון סורביטול, מלטיטול, קסיליטול... סוכר פירות (או סוכר ענבים) שמשווק כסוכר בריא בעצם מעלה את הסיכון לחלות במחלות כבד ומעלה ערכים של טריגליצרידים בדם.

היכן יש סוכר במזון שלנו היום? קטשופ, מאפים, ממתקים, רטבים מוכנים, דברי מתיקה, יוגורטים ומעדנים, גלידות, אוכל תעשייתי ומעובד. 

לכן, הדרך היעילה להוריד כמויות של סוכר בתפריט היא להימנע מכל אלה.

לגבי ממתיקים מלאכותיים, אני לא ממליצה, למרות שאין מחקר אמין האומר שהם לא מזיקים או שכן מזיקים...כיש ספק, אין ספק. אני מעדיפה להשתמש במעט סוכר כדי להמתיק את הקפה (לצמצם ל3 כפיות ביום) ולהוריד את כמות הסוכר מהמתכונים.

מקווה שעזרתי ואם יש שאלות נוספות, אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי.

 

 

 


יש לכם עוד שאלות לבטינה ססמסקי? כנסו!


---

בטינה ססמסקי, נטורופתית מוסמכת

R.Na. 10343     054-7724211

www.naturopatia.org.il


הוסף תגובה

x
שם: *
כתובת: *
טלפון: *
מייל: חובה למבקשי קבלת התגובה במייל
כותרת: *
תוכן: *
  קראתי והסכמתי לתנאי השימוש בפורום

 

 

 

b,h