שלום מני,חשוב להבין שתפוחי אדמה הוא שייך למשפחת הסוללנים.
**אצל סולניים בקליפה יש רעלן שניקרא סולנין. הרעלה מעודף סולנין גורם ל:
כאב ראש
בחילה
הקאות, דלקת מפרקים
בעיות מפרקים
בעיות במערכת העצבים.
הכבד יודע לפרק סולניים, הבעיה תהיה אצל מי שחולה במחלות כרוניות (בגלל תרופות),
מי שחולה במחלות פרקים, או חומצה בקיבה (אולקוס/הליקובטור).
תפוח-אדמה:
ספק טוב של אנרגיה – עמילן. עשיר באשלגן, מעט נתרן.
מתאים ללחץ דם, בצקות.
חשוב לבריאות העצם.
מניעת לחץ דם מחלות לב.
מגנזיום - הורדת לחץ דם
סוכרת.
PMS תסמונת כאבי מחזור.
B6.
חסרונות:
אינדקס גליקמי מאוד גבוה.
תפוח אדמה כJunk Food - - דבר מזעזע.
מעורר גדילת תאים – מעודד סרטן.
שיטת הבישול קובעת את האינדקס הגליקמי:
דוגמה: עדיף תפוח אדמה באידוי ולא בתנור.
טמפרטורה של 100 מעלות עושה עבודה יותר טובה (חשוב לערבב, אם עושים בתנור, עם בטטה/ירקות שורש).
חשוב, כמו כל דבר, חייבים להיסתכל משני הצצדים של המטבע ולהבין מה הצרכים האישיים שלך
בברכה, לוסי רבין
0585430091