שלום רב,
אני רוצה לברך את אלה הנוקטים בגישה יזומה לבריאותם. אכילת מזונות מסוימים יכולה, למעשה, להגביר את הסיכון לסוגי סרטן מסוימים.
עם זאת, מוצרי סויה אינם אחד מהם. ולמעשה, מחקרים מראים שמוצרי סויה יכולים להפחית את הסיכון לסרטן השד ואת הסיכוי להישנות.
הקשר בין סויה לסרטן השד הוא נושא שנחקר רבות בשנים האחרונות, וחשוב להבחין בין מיתוסים לעובדות מדעיות:
✅ מה באמת קורה שם?
מחקר לדוגמה:
Zhang FF et al., "Dietary isoflavone intake and all-cause mortality in breast cancer survivors: the Breast Cancer Family Registry."
פורסם ב- Cancer, 2017.
מה בדקו?
חוקרים ניתחו מידע מיותר מ-6,000 נשים שחלו בסרטן שד, ובדקו האם צריכת סויה (איזופלבונים) השפיעה על שיעורי התמותה מהמחלה.
ממצאים מרכזיים:
רוב המחקרים האפידמיולוגיים, בעיקר באסיה (שבה צריכת הסויה גבוהה), מצביעים דווקא על השפעה מגִנה של סויה:
המפתח הוא מידתיות: 1–2 מנות של סויה ביום (לדוגמה: חצי כוס טופו או כוס חלב סויה) נחשבות בטוחות ואף בריאות.
בשורה התחתונה:
לוסי רבין
נטורופתית ND ומאמנת לאורח חיים בריא
היוטיוב שלי האתר שלי
0585430091