חיפוש

 

 
פורום המומחים mcity

 

נושא ההודעה
שואל
מהו יפוי כוח מתמשך ומהי חשיבותו
דלית

מהו יפוי כוח מתמשך ומהי חשיבותו

האם כל אחד נחוץ לעשותו?
מהו יפוי כוח מתמשך ומהי ...
הרחב

שלום דלית,

אני מניחה שגם את, כמו רבים אחרים, שמעת את הביטוי יפוי כח מתמשך ולא בטוח שממש הבנת במה מדובר, אז זה המקום להסבר בקצרה (יחסית)

תיקון 18 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות קובע כי כל אדם בגיר, צלול בדעתו וכשיר, יכול להחליט מראש מי יפעל בשמו ובאיזה אופן בכל ענייניו (רפואיים, אישיים, רכושיים ועוד), בבוא העת אם חלילה יחדל להיות כשיר לקבל החלטות.

האדם המחליט יקרא ממנה, האדם שנבחר לפעול בשמו יקרא מיופה הכח.

מסמך זה יכול להיערך רק על ידי עורכי דין שהוסמכו לכך על ידי משרד המשפטים, לאחר הכשרה יסודית ומקיפה ועליו להיות מופקד במשרד האפוטרופוס הכללי.

אז מה ההבדל בין מינוי אפוטרופוס ליפוי כוח מתמשך

עד תיקון החוק, כאשר אדם הגיע למצב של אי כשירות מכל סיבה:  זקנה, תאונה, פציעה וכיוצ"ב מקורביו היו צריכים לפנות לבית המשפט למינוי אפוטרופוס כדי שיוכלו לפעול בכל ענייניו הן מבחינה רפואית והן בהיבט הרכושי/כלכלי.

למעשה, ללא המינוי לא היה באפשרותם לפעול בשמו ולטובתו .

ההבדל העיקרי והמשמעותי ביותר בין מינוי אפוטרופוס לבין יפוי כח מתמשך הוא העובדה כי מינוי האפוטרופוס נעשה בדיעבד, כלומר לאחר שהאדם איבד את כשירותו, בעוד שיפוי הכח המתמשך נעשה כשהאדם כשיר ובדעה צלולה.

הבדל מהותי זה מעניק לנו את היכולת לשלוט בגורלנו, לקבוע מראש בידי מי אנו רוצים להפקיד את האחריות לקבל את ההחלטות הנכונות ברגע האמת, יתירה מזו אנו יכולים להשאיר הנחיות ברורות לגבי אופן ניהול הרכוש, אופן הטיפול הרפואי, טיבו, מיקומו (בי"ח/בית), אופן הטיפול הסיעודי במקרה הצורך (מטפל צמוד/בית אבות) וכל העולה על דעתכם.

הבדל זה בא לידי ביטוי פעמים רבות בדחיפות שנוצרת  לקבלת מינוי אפוטרופוס, בעיקר בפן הרפואי, כאשר תהליך המינוי עלול לקחת זמן רב בעוד שהפעלתו של ייפוי הכוח המתמשך בבוא העת, קרי כניסתו לפועל, הינה פרוצדורה מהירה ופשוטה שמתרחשת תוך ימים ספורים לאחר שהוכחה אי כשירות הממנה ע"י רופא מטפל.

הבדל נוסף הוא שבעוד שבהליך יפוי כח מתמשך הממנה עצמו מחליט את כוחו של מי הוא מייפה (כמובן רק בהסכמת מיופה הכח) כאשר יש צורך במינוי אפוטרופוס יכולות להתגלע מחלוקות קשות בקרב בני המשפחה.

דבר נוסף, על האפוטרופוס חלה חובה להציג דוחות תקופתיים בהם עליו לפרט את כל הפעולות שנערכו על ידו - ללא ספק מייגע ומתסכל.

השאלה העיקרית כמובן היא למה צריך ייפוי כח מתמשך ומי קהל היעד ?

השנים האחרונות ולצערי החודש האחרון במיוחד, הוכיחו לנו ביתר שאת כי אף אחד לא חסין ובריאותנו יכולה להיפגע בכל עת,  אם זו מגיפת הקורונה או המלחמה הארורה וכיוצ"ב מריעין בישין.

נהוג לחשוב כי צוואות וגם יפוי כח מתמשך הם נחלתם הבלעדית של בני הגיל השלישי, אולם לצערי, היום אנחנו מבינים שלא כך, כאשר מאות משפחות איבדו את היקרים להם בלי קשר לגילם/ מגדרם או מצבם המשפחתי. 

וזה לא המצב היחיד בו מתבקש מסמך כזה, אם חלילה איבדתם בן/בת זוג רוב הסיכויים שמקנן בכם חשש לגורל הילדים במקרה שבו אתם, המשענת היחידה שלהם, תאבדו חו"ח את היכולת להמשיך ולדאוג להם, גם כאן יפוי כח מתמשך יכול לספק לכם שקט ובטחון.

ייפוי הכח המתמשך נותן לממנה ולמשפחתו פתרונות למספר רחב של מצבים בהם הממנה מאבד את צלילותו וכשירותו לקבל החלטות ו/או לבצע פעולות עקב מצב רפואי מתמשך או פתאומי.

כיצד עורכים ייפוי כח מתמשך

עריכת המסמך מתבצעת על ידי עורך דין אשר הוסמך לכך על ידי משרד המשפטים, לצורך כך עורך הדין מקיים פגישה עם הממנה ומבין מהם הצרכים והרצונות הספציפיים שיבואו לידי ביטוי במסמך, הממנה יפרט את העניינים שבהם  מוסמך מיופה הכוח לפעול בשמו, הממנה רשאי לכלול בייפוי הכוח הנחיות מקדימות והוראות לעניין כניסה לתוקף של ייפוי הכוח וכן לעניין פקיעתו.

יפוי הכח יכול להכיל הוראות בנושאים רכושיים, רפואיים ואישיים לדוגמא:

בנושא רכוש: חשבונות בנק, קרנות פנסיה, ביטוחים, מתנות, הלוואות, תרומות, נדל"ן, כלי רכב, עסק ועוד.

בנושא הרפואי: הסכמה/אי הסכמה לטיפול מאריך חיים, הסכמה לניתוחים שונים, טיפולים ברפואה משלימה וכד'.

בנושא האישי: הקפדה על מזון בהכשר מסויים גם במקרה של אשפוז, סיעוד בבית ולא בבית אבות וככל העולה על דעת הממנה.  

 

לאחר מכן יקיים עורך הדין פגישה עם מיופה הכח, או עם כמה מיופי כח, בפגישה זו יוסברו בקשותיו של הממנה על כל הרבדים. על מיופי הכוח להבין את המשמעות, האחריות והסמכויות שניתנו להם וכיצד יפעלו בבוא העת. בנוסף, מיופי הכוח יקבלו הסבר מה הם מוסמכים לעשות ומהם העניינים אשר מחייבים את אישור בית המשפט.

בשלב הבא נפגשים כל הצדדים בפגישה נוספת לחתימה על גבי כל המסמכים אשר יוגשו לאפוטרופוס הכללי.

הפעלת יפוי הכח המתמשך:

כאשר הממנה מאבד את כשירותו, יכולים מיופי הכח לפנות לאפוטרופוס הכללי להפעלת יפוי הכח, לאחר קבלת חוו"ד מקצועית המעידה על מצבו הרפואי ויפוי הכח ייכנס לתוקפו תוך זמן קצר וללא התערבות בית המשפט.

0547745264
  whatsapp

הוסף תגובה

x
שם: *
כתובת: *
טלפון: *
מייל: חובה למבקשי קבלת התגובה במייל
כותרת: *
תוכן: *
  קראתי והסכמתי לתנאי השימוש בפורום

 

 

בתי הספר ערכו טקסים לציון יום רצח יצחק רבין ז”ל
האם עיסוי יכול לסייע בהסדרת המחזור החודשי
הציון הגבוה ביותר בבדיקת כשירות מקלטים בעיר
מהם המיתוסים הנפוצים ביותר על דיאטה בתהליך ירידה במשקל
 
 
 
 
 
 
 
 
הגדלת גופן
הקטנת גופן
 
מונוכרום
ניגודיות מקסימלית
 
תיאור לתמונות
 
קיצורי מקלדת
  • M-עבור לתוכן העמוד
  • H-עמוד הבית
  • F-פורום
  • B-אודות
  • A-הצהרת נגישות
הצהרת נגישות
ביטול נגישות