הגדלת גופן
הקטנת גופן
 
מונוכרום
ניגודיות מקסימלית
 
תיאור לתמונות
 
קיצורי מקלדת
  • M-עבור לתוכן העמוד
  • H-עמוד הבית
  • F-פורום
  • B-אודות
  • A-הצהרת נגישות
הצהרת נגישות
ביטול נגישות
גילה עיני
 
 
או
facebook שתף את פורום המומחים של עיתונט בפייסבוק   whatsapp

 

נושא ההודעה
שואל
שינוי ערכים של שום ובצל אפויים
זאב בן מאיר

שינוי ערכים של שום ובצל אפויים


שום עם שמן זית שעבר חימום 180 מעלות בתנור למשך כרבע שעה: האם ערכיו וסגולותיו התזונתיים/הרפואיים נשארו ? פחתו ? התבטלו ? (האם תלוי אם השחים או לא?)
כנ”ל בצל פרוסות בשמן זית שחומם בתנור לחצי שעה - השאלות כדלעיל.
בתודה מראש.


תשובה: שינוי ערכים של שום ובצל ...
הרחב

תשובת בטינה ססמסקי

שלום זאב בן מאיר,

תודה על השאלה וסליחה שלקח לי קצת זמן לענות (חדשה בפלטפורמה...).

הכן, בישול של שום או בצל משנה את הערכים התזונתיים שלהם.  גם שום וגם בצל מכילים סיבים בלתי מסיסים (צלולוז) שאינם נהרסים בבישול אבל, את כל הערכים התזונתיים המביאים ליתרונות בריאותיים שבגללם אנו צורכים אותם, מעט נהרסים בחום.  ערכים אלו הם תרכובות גופרית, הנלחמים נגד סרטן ומגינים על הDNA, אנזימים רבים כגון אליצין שהוא נוגד קרישה.  

לכן, אם אתה מעוניין לשמור על המרכיבים הללו, כדאי לך לצרוך שום ובצל חיים, ושים לב: אפילו כדאי לכתוש את השום או לקצץ את הבצל ולהניח במשך 10 דקות לשום ועד 30 דקות לבצל כדי שהאנזימים יתחילו בפעולתם, ורק אז לצרוך. אבל אין שום נזק בריאותי הנגרם מצריכת פקעות הטעימים הללו כאשר הם מבושלים.

כנגד, יש את העובדה שבצל מכיל כמות יפה של קוורציטין, חומר מאוד מעניין שהוא נוגד חמצון, נוגד דלקת, מעכב אסטרוגן ובלפי המחקרים האחרונים ידוע שהוא מונע מתאים סרטנים להשתמש בסוכר ובחומצות שומן כמקור לאנרגיה להתפתחות.  קוורציטין המקסים הזה  בא על ידי ביטוי כאשר הבצל עובר חימום!  ככה שכאי לצרוך בצל גם חיי וגם מוקפץ, מבושל, אפוי...קצת מזה וקצת מזה! לגוון בקיצור!

מקווה שעזרתי.  

בברכה,

בטינה ססמסקי - רפואה נטורופתית מודרנית

 


יש לכם עוד שאלות לבטינה ססמסקי? כנסו!


---

בטינה ססמסקי, נטורופתית מוסמכת

R.Na. 10343     054-7724211

www.naturopatia.org.il


הוסף תגובה

x
שם: *
כתובת: *
טלפון: *
מייל: חובה למבקשי קבלת התגובה במייל
כותרת: *
תוכן: *
  קראתי והסכמתי לתנאי השימוש בפורום

 

 

עיריית מודיעין רגיל
 

 

 

הנתיב המהיר עמוד