הגדלת גופן
הקטנת גופן
 
מונוכרום
ניגודיות מקסימלית
 
תיאור לתמונות
 
קיצורי מקלדת
  • M-עבור לתוכן העמוד
  • H-עמוד הבית
  • F-פורום
  • B-אודות
  • A-הצהרת נגישות
הצהרת נגישות
ביטול נגישות
היכל התרבות
הצעה שאי אפשר לסרב 2
 
 
או
facebook שתף את פורום המומחים של עיתונט בפייסבוק   whatsapp

 

נושא ההודעה
שואל
שאלה
איריס

שאלה

בני בן 15 מכיתה א עד כיתה ח לקח קונצרטה באופן קבוע.
בכיתה ט ביקש לנסות להתמודד לבד עם בעיות הקשב וריכוז והצליח.
כעת עברה שנה ללא הטיפול התרופתי .
לאחרונה שמתי לב שיש פערים בגובה בינו לבין חבריו (בסביבות 20 ס”מ)ולדעתי יש עיכוב בצמיחתו.
אבא שלו גבוה (1.90)
ואני ממוצעת
1. האם יש קשר לעיכוב הגדילה בעקבות הטיפול התרופתי?
2.האם צריך להתחיל מעקב גדילה?
תשובה: שאלה
הרחב

תשובת תגל זילברמן

שלום איריס,

מחקר מקיף שנעשה ב 2014 במאיו קליניק הוכיח שאדרל, ריטלין וקונצרטה אינם פוגעים בתהליך הגדילה ובגובה הסופי כמבוגרים אצל ילדים שאובחנו עם הפרעת קשב וקיבלו טיפול תרופתי לאורך זמן. יחד עם זאת יתכן והפגיעה בגדילה קשורה לא לתרופה עצמה אלא לקושי בהשלמת החוסרים כשהוא לא אוכל לאורך היום.                                                                                                                                                                              בנוסף יש לקחת בחשבון כי לכל אחד יש קצב גדילה משלו ויתכן ובנך עדיין לא סיים לגדול (בנים ממשיכים לגדול עד גיל 18-20 ויש כאלה שנותנים קפיצת גדילה בגילאים מאוחרים יחסית,16-1)אך התפתחות מינית בהחלט עוצרת גדילה(לא ציינת אם בנך החל להתפתח...)לכן אני ממליצה בחום להתיעץ עם רופא מומחה בתחום הגדילה (אנדוקרינולוג)בעזרת בדיקות דם וצילום כף יד יראה אם אכן יש מקום להתערבות,  בנוסף להתייעץ עם דיאטנית להתאמת תפריט אופטימאלי.

בהצלחה :)

 

 

 

 


יש לכם עוד שאלות לתגל זילברמן? כנסו!


---

יועצת ומנחה משפחתית המתמחה בילדים ומתבגרים עם הפרעות קשב ולקויות למידה וכן בהדרכת הורים.

תגל זילברמן 05233892281 בפייסבוק  



הוסף תגובה

x
שם: *
כתובת: *
טלפון: *
מייל: חובה למבקשי קבלת התגובה במייל
כותרת: *
תוכן: *
  קראתי והסכמתי לתנאי השימוש בפורום

 

 

לשכת המסחר
 

 

 

b,h