היכל התרבות 17 שוליים
היכל התרבות 17 שוליים
יום חמישי, ג' ניסן, ה'תשע"ז - 30.3.2017
 
 
 
פורום עיתונט
 
או

שאל שאלה חדשה את המומחה

שם: *
מייל: חובה למבקשי קבלת התגובה במייל
כותרת: *
תוכן: *
  קראתי והסכמתי לתנאי השימוש בפורום

 

נושא ההודעה
מחבר
תחום
עונות מעבר
סיגל
רפואה משלימה

עונות מעבר

בטינה שלום. אני סובלת בעונות המעבר וחילופי מזג האוויר. יש לי כאבי ראש, חולשה, צינון וכאבי גרון. יש משהו נטורופתי שיכול לעזור כמו צמח מרפא, שינוי תזונה? המון תודה.
תשובה: עונות מעבר
הרחב

תשובת המומחה

שלום סיגל,

אלרגיה הינה תסמין פיזי הנגרם עקב רגישות יתר של מערכת החיסון לחומרים מסוימים (אלרגנים) החודרים אל הגוף דרך מערכת הנשימה, מערכת העיכול או מערכת העור. מערכת החיסון מזהה אותם כ״מזיקים״ ומפתח נגדם נוגדנים, והתהליך הזה גורם לשרשרת תהליכים כימיים המפעילים תאים מיוחדים הנקראים תאי פיטום או מאסט סלס. תאים אלו משחררים חומרים כמיים, בין היתר היסטמין. חומר זה גורם לתגובה אלרגית.

לנטורופתיה יש מגוון כלים להתמודד עם התופעה והטיפול תלוי במקורו של הגורם האלרגני.  כאשר הגורם הוא סביבתי ואין אפשרות להרחיקו (כגון אבקנים) הטיפול מתמקד בתגובה החיסונית וחיזוק מערכת ההגנה של המטופל. 

במילים אחרות, הטיפול הנטורופתי עוזר למתן את התגובה היתרה של מערכת החיסון מפני ״מזיקים״. 

הטיפול כולל המלצות תזונתיות, התאמת תוספים, מרשם צמחי מרפא מדוייקים לאותו מטופל.

תודה על הפנייה ואני מקווה שעניתי על שאלתך. את מוזמנת לברר יותר לעומק אם תרצי, הטלפון שלי

054-7724211.

 בברכה,

בטינה ססמסקי

 


יש לכם עוד שאלה למומחים של עיתונט? כנסו!


---

בטינה ססמסקי, נטורופתית מוסמכת

R.Na. 10343     054-7724211

www.naturopatia.org.il


תזונה לבעיות במערכת העיכול
מגי
רפואה משלימה

תזונה לבעיות במערכת העיכול

איזה תזונה מומלצת למי שסובל מבעיות במערכת העיכול? איך יודעים אילו מזונות גורמים לבעיות, יש בדיקות?
תשובה: תזונה לבעיות במערכת העיכ...
הרחב

תשובת המומחה

שלום מגי,

תודה על השאלה.

ישנו מגוון מאוד רחב של בעיות במערכת העיכול, אחל ממחלות כרוניות ואוטואימוניות כגון קרוהנס, קוליטיס כיבית, דיוורטיקוליטיס ותסמינים כגון תסמונת  המעי הרגיש (או רגיז), חוסר באנזימים, חוסר בחומצות קיבה, חיידקים, פראזיטים, ותופעות לווי של תרופות.  לכל בעייה או תסמין יש את התזונה המתאימה, מזונות שרצוי להגביר את צריכתם או שיש להמנע מהם. לכן, חייבים לדעת את הצורך הספציפי של המטופל ולפי זה לבנות פרוטוקול טיפולי המבוסס על עקרונות התזונה הפונקציונלית.

בנוגע לבדיקות, ישנם מזונות שגורמים לאלרגיה ואותם ניתן לגלות בבדיקה אצל אלרגולוג. כאשר צורכים מזון שגורם לאלרגיה, יש ביטוי במערכת החיסון וזה מופיע בבדיקה.  לעומת זו, מזונות הגורמים לרגישות בלבד, לא ניתן היה לגלותן בבדיקת דם כי התופעות לא מערבת את מערכת החיסון, לכן זה לא יופיע בבדיקת דם.  אנו נרגיש רק את התופעות כגון נפיחות, עייפות, גזים, שלשולים, חוסר אנרגיה, עיכול קשה...

פגישה עם נטורופת יכול בהחלט לכוון את המטופל לגבי האם כדאי לפנות לבדיקות דם לגילוי אלרגיה ובמידה וכן, להתאים תפריט בהתאם, או לבודד את המזונות החשודים מן התזונה, גם ע"י תפריט מותאם אישי.  יש לציין, שישנם קבוצות של מזונות שהם נחשבים לאלרגנים בצורה גורפת והם: חיטה, חלב, ביצים, בוטנים, סויה, פירות טרופיים ופירות הדר. 

מקווה שעזרתי, אם יש עוד שאלות את מוזמנת לפנות אלי 054-7724211

בברכה,

בטינה ססמסקי R.NA.

רפואה נטורופתית מודרנית


יש לכם עוד שאלה למומחים של עיתונט? כנסו!


---

בטינה ססמסקי, נטורופתית מוסמכת

R.Na. 10343     054-7724211

www.naturopatia.org.il


שינוי ערכים של שום ובצל אפויים
זאב בן מאיר
רפואה משלימה

שינוי ערכים של שום ובצל אפויים

שום עם שמן זית שעבר חימום 180 מעלות בתנור למשך כרבע שעה: האם ערכיו וסגולותיו התזונתיים/הרפואיים נשארו ? פחתו ? התבטלו ? (האם תלוי אם השחים או לא?) כנ”ל בצל פרוסות בשמן זית שחומם בתנור לחצי שעה - השאלות כדלעיל. בתודה מראש.
תשובה: שינוי ערכים של שום ובצל ...
הרחב

תשובת המומחה

שלום זאב בן מאיר,

תודה על השאלה וסליחה שלקח לי קצת זמן לענות (חדשה בפלטפורמה...).

הכן, בישול של שום או בצל משנה את הערכים התזונתיים שלהם.  גם שום וגם בצל מכילים סיבים בלתי מסיסים (צלולוז) שאינם נהרסים בבישול אבל, את כל הערכים התזונתיים המביאים ליתרונות בריאותיים שבגללם אנו צורכים אותם, מעט נהרסים בחום.  ערכים אלו הם תרכובות גופרית, הנלחמים נגד סרטן ומגינים על הDNA, אנזימים רבים כגון אליצין שהוא נוגד קרישה.  

לכן, אם אתה מעוניין לשמור על המרכיבים הללו, כדאי לך לצרוך שום ובצל חיים, ושים לב: אפילו כדאי לכתוש את השום או לקצץ את הבצל ולהניח במשך 10 דקות לשום ועד 30 דקות לבצל כדי שהאנזימים יתחילו בפעולתם, ורק אז לצרוך. אבל אין שום נזק בריאותי הנגרם מצריכת פקעות הטעימים הללו כאשר הם מבושלים.

כנגד, יש את העובדה שבצל מכיל כמות יפה של קוורציטין, חומר מאוד מעניין שהוא נוגד חמצון, נוגד דלקת, מעכב אסטרוגן ובלפי המחקרים האחרונים ידוע שהוא מונע מתאים סרטנים להשתמש בסוכר ובחומצות שומן כמקור לאנרגיה להתפתחות.  קוורציטין המקסים הזה  בא על ידי ביטוי כאשר הבצל עובר חימום!  ככה שכאי לצרוך בצל גם חיי וגם מוקפץ, מבושל, אפוי...קצת מזה וקצת מזה! לגוון בקיצור!

מקווה שעזרתי.  

בברכה,

בטינה ססמסקי - רפואה נטורופתית מודרנית

 


יש לכם עוד שאלה למומחים של עיתונט? כנסו!


---

בטינה ססמסקי, נטורופתית מוסמכת

R.Na. 10343     054-7724211

www.naturopatia.org.il


מה ההבדל
אורנה
רפואה משלימה

מה ההבדל

שלום לך יש הרבה פרסומים על הדרכים להרזייה נכונה. מה מיוחד בשיטה שאת מציעה.
תשובה: מה ההבדל
הרחב

תשובת המומחה

שלום אורנה,

תודה רבה על השאלה.

נכון את צודקת, יש המון שיטות הרזייה, המון פרסומות, קבוצות, ספרים, יועצים, תוכניות טלוויזיה וזה מאוד מבלבל את הציבור.

ההבנה שלי היא ששיטה שהיא פותחה להמונים אינה עובדת בדרך כלל, או שהיא עובדת לתקופה במקרה הטוב ובמקרה הפחות טוב גם עלולה להגרם לנזקים בריאותיים ותחושת תסכול וכשלון.

אם לענות לשאלתך, אני עובדת על בניית תוכנית ייחודית עבור המטופל, בדרך של הבנה של הקשיים הספציפיים של המטופל, בדרך שמתייחסת למחלות רקע ומצבים בריאותיים של אותו מטופל, הבנה עמוקה של אורח חייו, עדפות תזונתיות, אבחון מקיף של פעילות מערכת ההורמונלית, כולל הורמונים המעורבים במנגנוני הסובע והרעב (דבר שיש בו חשיבות עליונה בכל תהליך הרזייה ומשתנה מאדם לאדם), איתור של חסכים תזונתיים.  התוכנית כפי שאת רואה היא תוכנית מקיפה וכוללת ומאוד מאוד אישית ויש לציין שהיא מבוססת על המחקרים הכי עכשויים בתחום התזונה והירידה במשקל לצד ניסיון רב שנים.

אני מקווה שעניתי על השאלה, ואם את צריכה עוד פרטים, אשמח שתפני אלי שוב, גם בפרטי, 054-7724211.

בברכה,

בטינה ססמסקי

רפואה נטורופתית מודרנית


יש לכם עוד שאלה למומחים של עיתונט? כנסו!


---

בטינה ססמסקי, נטורופתית מוסמכת

R.Na. 10343     054-7724211

www.naturopatia.org.il


קורסים בתחום ההרזייה
רעות
רפואה משלימה

קורסים בתחום ההרזייה

בטינה שלום. רציתי לברר על הקורסים שלך בתחום ההרזייה. מה הם כוללים? צריך לעבור בדיקות כלשהן כדי להתאים לי תפריט?
תשובה: קורסים בתחום ההרזייה
הרחב

תשובת המומחה

שלום רעות,

תודה על שאלתך. אינני מלמדת קורסים בנושא הרזייה, אבל כן עוסקת בתהליכי הרזייה בקליניקה ליחידים וגם בזוגות.  אם תרצי יותר פרטים, את מוזמנת להתקשר אלי לטלפון 054-7724211

תודה!

בטינה ססמסקי, רפואה נטורופתית R.Na 


יש לכם עוד שאלה למומחים של עיתונט? כנסו!


---

בטינה ססמסקי, נטורופתית מוסמכת

R.Na. 10343     054-7724211

www.naturopatia.org.il


הוסף תגובה

x
שם: *
כתובת: *
טלפון: *
מייל: חובה למבקשי קבלת התגובה במייל
כותרת: *
תוכן: *
  קראתי והסכמתי לתנאי השימוש בפורום

 

 

 
 

 

עיריית מודיעין 2017
 

 

 
 
אינדקס חוצות לעסקים
חפש    פרסם