הגדלת גופן
הקטנת גופן
 
מונוכרום
ניגודיות מקסימלית
 
תיאור לתמונות
 
קיצורי מקלדת
  • M-עבור לתוכן העמוד
  • H-עמוד הבית
  • F-פורום
  • B-אודות
  • A-הצהרת נגישות
הצהרת נגישות
ביטול נגישות
עיריית מודיעין רגיל
הצעה שאי אפשר לסרב 2
 
 

מדריך מקוצר: כך תבחרו מיקסר מקצועי

אחת השאלות הבסיסיות ביותר היא, כמובן, איזה מיקסר באמת מתאים לכם יותר. אם אתם אופים בכמויות קטנות ומסתפקים בעוגה בחושה או בתערובות דלילות יחסית, מיקסר ידני יכול בהחלט להספיק

מיקסר (צילום: ויקיפדיה)

לחם טרי, עוגה אוורירית או עוגיות רכות שיוצאות חמות מהתנור, את כל אלה אנחנו אוהבים לאפות. אלא שכדי להבטיח תוצאה טובה אנחנו צריכים את הציוד האיכותי והמתקדם ביותר. פעם לשנו את הבצק בעצמנו ועבדנו די קשה, היום המשימה הרבה יותר פשוטה ומהירה בזכות המיקסרים שנכנסו לחיינו. השאלה החשובה היא איך בוחרים מיקסר טוב באמת, ומה צריך לדעת לפני שמגהצים את כרטיס האשראי ומציבים מכשיר כבד (ולא קטן) על משטח העבודה במטבח.

 

מיקסר ידני או שולחני?

אחת השאלות הבסיסיות ביותר היא, כמובן, איזה מיקסר באמת מתאים לכם יותר. אם אתם אופים בכמויות קטנות ומסתפקים בעוגה בחושה או בתערובות דלילות יחסית, מיקסר ידני יכול בהחלט להספיק. מצד שני, לישת בצק ותערובות מורכבות יותר ידרשו מכשיר קצת יותר מאסיבי. מיקסר תעשייתי (או שולחני) הוא זה שמאפשר לנו לעבוד נכון עם הבצק, ללוש כמו שצריך, להקציף, לטרוף ולעבד את הרכיבים במידה הנכונה ובקצב המדויק. העוצמה של מיקסר זה היא גם גבוהה יותר, מה שהופך אותו לפתרון אידאלי לא רק לחובבי האפייה אלא גם למי שאופה בכמויות גדולות יחסית, באופן מקצועי.

 

קיבולת הקערה וביצועי המיקסר

בכל הקשור לקיבולת הקערה קיימות היום לא מעט חלופות, כאשר הקערה הממוצעת (והפופולרית) היא קערה בנפח של ארבעה ליטרים. לכמויות קטנות יותר תספיק קערה בנפח של שני ליטרים, ואילו אופים מקצועיים יעדיפו קערות גדולות, עד לנפח של שבעה ליטרים. מיקסרים שונים יכולים אף לספק לנו שתי קערות שונות, וכך נוכל להתאים את הפתרון האידאלי לכל סיטואציה ולכל מתכון. באותה נשימה מומלץ לבחון גם את ביצועי המיקסר ואת עוצמתו, כאשר מיקסר ידני פועל לרוב על הספק בטווח שבין 150 ל-350 ואט, בהשוואה למיקסרים מתקדמים שיכולים להגיע עד ל-1,000 ואט. הביצועים ישפיעו, כמובן, על היכולת שלכם לאפות תערובות סמיכות או בצקים.

 

מהירות משתנה

נקודה אחרונה למחשבה: מהירות המיקסר. מי שעובד לא מעט עם מתכונים להכנת עוגות ולחמים יודע עד כמה מהירות הלישה (או הערבוב) חשובה. מיקסרים שונים יאפשרו לנו לשלוט טוב יותר במהירות הלישה. כך נוכל לעבד את החומרים במהירות נמוכה יחסית, בשלב שבו אנחנו ממשיכים להוסיף מרכיבים בהדרגה, להאיץ למהירות בינונית בשלב הלישה או להקציף בקצב מהיר יותר על פי הצורך. כל פרט קטן במיקסר שלכם ישפיע בסופו של יום על היכולת שלכם לנצל אותו טוב יותר לטובתכם, ולטובת המאפה שעליו אתם עובדים.

 
 
b,h