היכל התרבות 17 שוליים
היכל התרבות 17 שוליים
יום חמישי, כ"ה אדר, ה'תשע"ז - 23.3.2017
 
 
 
פורום עיתונט
 

בוהוריים טובים גם לכם / האיש שבא לסעוד

אני לא יודעת מה איתכם אבל אני עוד לא התאוששתי מהשבוע פסח בו לא עשיתי כלום חוץ מלאכול, לשתות יין, לישון וללכת לים, בסדר משתנה.

קלימרה- בראנץ יווני בגרקו (צילום: אנטולי מיכאלו)
שאלה לש.י.ל

 

אז נכון שפסח נגמר אבל ביננו, תמיד צריך עוד יומיים חופש מהחופש כדי להכנס למוד עבודה כמו שצריך. אז להלן הדרך המושלמת ביותר לעשות זאת. מוכנים? אתם רושמים? אז ככה- בראנץ. כן כן, אותה ארוחה מושלמת בין בוקר לצהריים, כזו שמכניסה אתכם למוד עבודה אבל תמיד אחרי דרינק קטן וכמה נישנושים טעימים. כמה ארוחות בראנץ קלילות באווירה הנכונה ואתם מוכנים לחזור לעבודה. אולי.

 

קלימרה- בראנץ יווני בגרקו

אחח גרקו גרקו, אחת המסעדות הכיפיות שנפתחו במדינתנו. נעימה, חייכנית, תמיד באווירה טובה ותמיד טעימה. אם עוד לא אכלתם שם אז היידה לעבודה! ואם כן אכלתם שם אז הרשו לי לספר לכם על הבראנץ-בוקר המענג שלהם.

נתחיל בקוקטיילים המקסימים שפתחו לנו את היום בחיוך הרבה יותר גדול מהרגיל- 38 שקלים לקנקנן זוגי של אוזו עם ליקר שקדים ורום מצוין ונמשיך למלא מלא פינוקי שולחן. צלוחית של סקורדיליה (12 שקל), אותו ממרח שום, שקדים המפורסם של גרקו, חוסלה בשניות עם חתיכות לחם טרי, הערמנו מזלגות בממרח פלפל קלוי, פטה וגבינה כחולה (12 שקל), נגסנו בפלפלי שושקה שמנמנים עטופים בשמן זית ופירורי פטה (12 שקל), תפסנו בידיים שמנוניות נתחי הרינג כבוש (16 שקל) ופלמידה כבושה עם יוגורט כבשים סמיך (16 שקל), בצענו ברעבתנות ספאנקופיטה לוהטת- מאפה פילו קריספי של גבינות  ותרד עם ביצה קשה מגוררת ויוגורט (40 שקל), נגסנו בספוגטו של אנשובי  עם הרבה בצל ( 46 שקל) והערמנו מקושקשת יוונית צהבהבה עם עגבניות, בצל ופטה על פרוסות של לחם קלוי ספוג שמן זית. אחח אחח היוונים האלו, אוכל הם בהחלט יודעים לעשות. ושמן זית, ופטה. ודגים. נו טוב.

את האספרסו סגרנו עם לוקומדס, אותם כדורי בצק מטוגנים בדבש וקינמון  (39 שקל) ועם רצון עז לנפוש עד זיקנה באיזה אי נטוש.

אל תתביישו לבקש מהמצלרים לבנות לכם ארוחה, להציע לכם את פתיחת השולחן הנכונה לכם וככה תסיימו מאושרים ומסופקים.    גרקו, אורי צבי גרינברג 25, אזורי חן,תל אביב 03-7411022

 

בונג׳ורנו - בראנץ איטלקי בסדריניה

מסעדת סרדיניה האיטלקית ממוקמת באחד הלוקיישנים הרומנטים והכיפיים שיש – כיכר קדומים ביפו. הים ממלא את האוויר בריחות מלוחים, השקט של הכיכר מתמזג עם האבנים העתיקות שמספרות מלא סיפורים ואנחנו יושבים לנו בבוקר שישי ולא חושבים כל כלום חוץ מהאוכל שעומד להגיע ןהקמפארי תפוזים שביד.
כן, החיים שלי דבש אם שאלתם.

הבראנץ של סרדיניה מוגש בכל יום שישי מהשעה 10:30 בבוקר ועד 15:00, במחיר של 89 קלים שכוללים שתיה חמה וקרה חופשית וללא הגבלה! מה אוכלים? מתחילים עם מגוון ראשונות שמוגשות לשולחן: פוקאצ׳ה לוהטת שחייבים לאכול בעודה חמה ולטבול בממרח לימון כבוש, לשים מעל קצת קפונאטה סיציליאנית, לערום סלט ארטישוק צלוי עם גבינת פיקורינו ומלא אורגולה על הצלחת לצד סלט ים עם תפוחי אדמה, שאלוט וארטישוק ולהתפנק על אנטי פסטי עם חתיכות של גבינות משובחות. בין ביס לשיחה עצלה, שלוק מהדרינק או נשימות עמוקות שסופגות את כל השלווה מגיעה המלצרית עם אופציות לעיקרית, מקרואסון חמאה גדוש בכל מיני דברים מושחתים כולל נתחי דג, דרך ביצים אפויות, שקשוקת ים לוהטת ועד טרין חצילים ועגבניות ואפילו מאפה במילוי ראגו טלה.

אנחנו זללנו  בשתי ידיים קרואסון חמאה שחום ממולא בארטישוק צלוי וביצת עין עם איולי שום ועגבניות לחות ומנה עסיסית של נקניקיה איטלקית פיקנטית לצד ביצים אפויות, עגבניות צלויות ותרד.

שעתיים אחרי ואנחנו עוד מתפנקים על עוד אספרסו ועוד קמפארי וכבר לקחנו טירמיסו ופשוט לא בא לנו לזוז מהפינה הקסומה הזו.

בראנץ עשיר כזה שכולל שתיה חמה וקרה ללא הגבלה וככ הרבה פינוקים בהחלט שווה כל שקל. תגיעו באוטובוס אם תוכלו ופשוט תטיילו.

 

 כיכר קדומים 9, יפו העתיקה. 03-6832211

 

 
אינדקס חוצות לעסקים
חפש    פרסם