חיפוש

 

 
לדף הבית >>     האיש שבא לסעוד >>

הקיץ בפתח

 

אין כמו יותר מרענן ביום קייצי חם מסלט ירוק עמוס פיצוחים כדי לפתוח ארוחה, או פשוט כארוחה בפני עצמה. צרור מתכונים באדיבות השף אבי אביטן למתחם ’נסיה’ בצומת ראם

 

 סלט פיצוחים ירוק 

מצרכים

2 צרורות פטרוזיליה

1 צרור נענע

1 צרור בזיליקום

100 גרם פקאן מסוכר

100 גרם פיצוחים מעורבים קלויים

מצרכים לרוטב:

1/4 כוס שמן שומשום

1/4 כוס סויה

1/4 כוס סילאן תמרים

1/4 כוס מיץ לימון

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן הכנה:

קוצצים את כל המרכיבים הירוקים, מוסיפים פיצוחים ובוזקים מעל את הרוטב. מגישים מיד.

 

טרטר דג סלמון עם יוגורט

מאת מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת:

מנה קיצית למהדרין (סלמון, יוגורט וירקות קצוצים) שדורשת הצטיידות במרכיבים מבעוד מועד. חשוב להקפיד על הוראות הרכבת המנה

 

מצרכים

400 גרם פילה דג סלמון

½ ק"ג אבוקדו

2 יח’ גביע  יוגורט 1.5% שומן

1/2 כפית מלח

1/4 פלפל לבן

½ כוס מיץ לימון

4 כפות שמן זית

 

מצרכים לרוטב

2 יח’ לימון

1 כפית שום קצוץ

כף פטרוזיליה קצוצה

2 יח’ מלפפון כבוש קצוץ

1 יח’ גמבה קצוצה

4 כפות שמן זית

¼ כפית מלח

קורט פלפל לבן

צרור נבטי צנונית

 

אופן הכנה

מקלפים את האבוקדו וקוצצים אותו דק, מתבלים במעט מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. גם את פילה דג הסלמון נקצוץ דק ונתבל במעט מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.

מערבבים את היוגורט עם מעט מלח, פלפל ושמן זית.

את חומרי הרוטב נערבב, למעט נבטי הצנונית.

סידור המנה

מסדרים בכוס מרטיני או כוס שרי את  טרטר הסלמון בתחתית הכוס, מעליו את טרטר האבוקדו ומלמעלה את היוגורט.

בכלי בנפרד שמים את הרוטב ולידו את נבטי הצנונית.

 

עוגיות מלוחות

באדיבות חברת "מעדנות"

העוגיות פריכות טעימות וקלות להכנה. אפשר לשמור בכלי סגור כשבוע.  

מצרכים

1 חבילה בצק פריך למאפים מלוחים מעדנות (900 גרם), מופשר לפי ההוראות שעל האריזה

1 ביצה טרופה

1/2 כפית מלח

4 כפות שומשום מלא

4 כפות קצח

4 כפות פרג שלם

4 כפות גרעיני חמנייה קלופים

4 כפות גרעיני דלעת קלופים

4 כפות צנוברים

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני - נמוך (160 מעלות צלסיוס).

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.

פורשים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, מרדדים מעט ומברישים בביצה.

חותכים את הבצק למלבנים וכל מלבן למשולשים.

מניחים את משולשי הבצק בתבנית האפייה.

מערבבים בקערה את השומשום, הקצח, הפרג, הגרעינים, הצנוברים והמלח ומפזרים מעל הבצק בנדיבות. מדביקים את תערובת הגרעינים לבצק בעזרת הידיים.

אופים כ-7 דקות עד הזהבה.

 

רביולי גבינות ברוטב אגוזי מלך

באדיבות השף משה בראל ל’פסטה דלה קזה’

כל חובבי הרביולי והגבינות שחג השבועות רק עשה חשק לעוד. מתכון קל, טעים שיכול להוות ארוחת ערב חלבית

מצרכים

500 גרם רביולי ממולאים גבינות

200 גרם אגוזי מלך קלופים

רבע צרור פטרוזיליה קצוצה גס (20 גרם)

שן שום כתושה

50 גרם חמאה

100 מ"ל שמן זית (חצי כוס)

200 מ"ל שמנת מתוקה (גביע)

30 גרם פרמז’ן מגורר

מלח ופלפל.

 

אופן ההכנה

קולים את האגוזים: מניחים את האגוזים במחבת קרה ונקיה. על אש גבוהה קולים את האגוזים במשך כשתי דקות תוך כדי טלטול וסיבוב מתמיד של המחבת על מנת שהאגוזים לא יישרפו. מסירים מהאש ומצננים מספר דקות.

בעזרת סכין גדולה קוצצים דק דק את האגוזים יחד עם הפטרוזיליה.

מחממים סיר עם חמאה ושמן זית. מוסיפים את האגוזים הקצוצים, הפטרוזיליה והשום, מערבים היטב ומבשלים על אש בינונית כדקה - שתיים. חשוב לוודא שהמרכיבים לא נשרפים.

מוסיפים שמנת מתוקה ופרמז’ן מגורר. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עוד מספר דקות עד שהגבינה נמסה בתוך הרוטב. מוסיפים מלך ופלפל ומסירים מהאש.

מבשלים את הרביולי על פי ההוראות, מסננים ומעבירים אל הרוטב, מבשלים יחד כדקה ומגישים.

 

פילה דניס מאודה בחמאה ויין

באדיבות השף דוד מגן, מדריך ראשי במכללת רימונים 

הפילה מוגש עם סלט קינואה ומלווה ברוטב ויניגרט מעודן בחמוציות. ארוחת ערב מושקעת ובריאה

מצרכים   

4 יחידות פילה דניס                    

מיץ מלימון 1

כפית מלח גס

כפית פלפל גרוס

1/2 חבילה עלי כוסברה

1/4 חבילה חמאה

1/2 כוס יין נתזים משובח (לא שמפנייה)

קמח לציפוי לפני טיגון

מצרכים לסלט קינואה

1 כוס קינואה בהירה וכהה

כפית אבקת מרק ירקות

מלח ופלפל לבן לפי הטעם

2 כפות שמן זית

1 חבילה בצל ירוק קצוץ דק

1 עגבנייה בינונית ללא קליפה , סחוטה היטב חתוכה לקוביות עדינות

1 מלפפון בינוני מרוקן וחתוך לקוביות

1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים

1 כף עלי כוסברה קצוצים

1 כף עלי נענע קצוצים

מצרכים לרוטב ויניגרט חמוציות

1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ

1 כף דבש סילאן

1 כף חמוציות

1/3 כפית שום כתוש

פלפל גרוס לפי טעם

הוראות הכנה

מניחים את פילה הדניס על מגש (העור כלפי מטה), מפזרים מעל מלח ופלפל גרוס,  עלי הכוסברה ומיץ הלימון משרים למשך 20 דקות.

סלט הקינואה: משרים את הקינואה כחצי שעה במים קרים, מסננים ומעבירים לסיר מתאים. מוסיפים אבקת מרק, שמן זית, מלח ופלפל. יוצקים כוס וחצי מים רותחים, מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים עשרים דקות על להבה נמוכה מאוד. מכבים את האש, מעבירים לקערת סלט ומצננים בטמפרטורת החדר.

לאחר הצינון, מוסיפים את העגבנייה, המלפפון ואת עשבי התיבול הקצוצים  ומערבבים בעדינות. טועמים ומשפרים טעמים.

הדג: מייבשים בעזרת נייר סופג את עודפי המשרה.

ממיסים כ- 1/3 מכמות החמאה במחבת, מקמחים את הפילה ומנערים את עודפי הקמח. מניחים את הדג במחבת על צד העור, מצמידים את הדג למחבת בזמן הטיגון על מנת למנוע את התכווצות העור ומשחימים מעט. הופכים ומשחימים את הצד השני. מסיימים עם כל המנות, מוציאים לצלחת, מנקים את המחבת, מחזירים את המנות למחבת, מוסיפים את יתרת החמאה, ממיסים, יוצקים את היין הנתזים ומנענעים את המחבת על מנת לפזר את הנוזלים, מרתיחים לכמה שניות ומכבים.

רוטב הויניגרט: מערבבים היטב את כל החומרים בקערית , טועמים ומשפרים טעמים.

אופן הגשה: מוזגים במרכזה של צלחת רחבה כף נדיבה של סלט הקינואה. מניחים מעל בהצלבה שתי מנות של פילה חם ויוצקים מעליהם שתי כפות מרוטב ויניגרט חמוציות.

 

טארט שקדים ואגוזים

באדיבות חברת "מעדנות"

טארט טעים במיוחד עמוס בכל טוב. מומלץ להגיש עם קפה קר.

מצרכים:

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

1 חבילה בצק פריך למאפים מתוקים (900 גרם), מופשר לפי ההוראות שעל האריזה

2 כוסות סוכר

1 כוס שמנת מתוקה 38% (200 מ"ל)

1 כוס אגוזי מלך

1 כוס שקדים, פרוסים

1 כוס אגוזי קשיו

1 כוס אגוזי לוז, ברזיל או מקדמי 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס).

מרפדים את התבנית בבצק, מניחים מעל הבצק נייר אפייה או רדיד אלומיניום ומניחים מעל קטניות יבשות שתשמשנה כמשקולת. אופים כ-15 דקות עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים מהתנור אך לא מכבים אותו, מסירים את רדיד האלומיניום והקטניות ומצננים.

ממיסים את הסוכר בסיר כבד על להבה בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מתמיד בכף עץ, עד שהוא הופך לקרמל. מסירים מהלהבה.

יוצקים את השמנת לסיר בזהירות ובאטיות, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת קרם חלק ללא גושים.

5. מוסיפים לסיר את האגוזים והשקדים ומערבבים כך שכולם יהיו מצופים היטב בקרמל הטופי.

יוצקים את המלית על הבצק ואופים כ-6 דקות עד שהטארט מזהיב קלות, מצננים ומגישים.

 

קרמבל תפוחים וקוניאק

באדיבות השף פליקס בלשקובסקי ממתחם Nova לאירועים בנמל תל אביב

אם נמאס לכם מעוגות גבינה וקינוחים עמוסי שמנות ושוקולד, כדאי לנסות את הקרמבל הקליל. מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל

 

מצרכים

5 תפוחי עץ גרנית סמית קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות)

50 גר’ מחמאה

1 כף סוכר חום

1/3 כוס מייפל

½ כפית קינמון

מיץ מ-½ לימון

3 כפות קוניאק או ויסקי

1 כוס פרורי ביסקוויט

 אופן ההכנה:

ממיסים את המחמאה במחבת, מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומטגנים קלות.

מוסיפים את הסוכר החום, המייפל, הקוניאק, מיץ הלימון והקינמון.

מרככים במשך דקה-שתיים ומסירים מהאש.

מעבירים את התפוחים לתבניות אישיות (קוקטים) משומנות, וממלאים עד ¾ מגובה התבניות.

מפזרים מעל את פירורי הביסקוויטים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ל- 13 דקות. מוציאים ומגישים.

עירית מודיעין

 

 
 
 
פורום המומחים

פורום המומחים

מעגלי תמיכה

מעגלי תמיכה

 

 

 

 

 

עירית מודיעין
כל מה שקורה בעיר באנר הדר
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים

 
 
 
 
הגדלת גופן
הקטנת גופן
 
מונוכרום
ניגודיות מקסימלית
 
תיאור לתמונות
 
קיצורי מקלדת
  • M-עבור לתוכן העמוד
  • H-עמוד הבית
  • F-פורום
  • B-אודות
  • A-הצהרת נגישות
הצהרת נגישות
ביטול נגישות