היכל התרבות 17 שוליים
היכל התרבות 17 שוליים
יום ראשון, א' תמוז, ה'תשע"ז - 25.6.2017
 
 
 
פורום עיתונט
 

סטייל על מגרש גולף / האיש שבא לסעוד

הקיץ בשיאו והמסעדות ממשיכות להיפתח ולהיסגר 2 חדשות שכדאי לקפוץ לטעום: האחת קלאסית, מהודקת יותר ודורשת שתוציאו את הבגדים היפים והשניה לעומת זאת ממליצה שתבואו עם המכנס הכי נוח שלכם כי אתם עומדים להתפוצץ. 

לזניה
שאלה לש.י.ל

 

סטייל על מגרש גולף

במאי השנה קמו להם שלושה שפים: מאיר אלאלוף, חביב משה ויומי לוי, שעבדו כולם בעברם במסעדת מסה הידועה של אביב משה, והחליטו להקים להם יצירה משלהם ולאו דווקא בתל אביב וככה נולדה לה מסעדת מריפוסה השוכנת במתחם מועדון הגולף שבקיסריה שמציגה מטבח משוחרר ועדכני שיש בו עדיין מן המוקפדות של מסה אבל עם קלילות והרבה פחות יומרנות.

השלושה עבדו יחד תחת אביב משה ושם נרקמה לה הפנטזיה להתעופף ולפתוח מקום משלהם ואת הפנטזיה הזו הם מימשו בדמות מקום אלגנטי אל מול נופו הרגוע של מגרש הגולף בקיסריה ובשם של המסעדה החדשה - מריפוסה (פרפר).

מה אוכלים: תפריט ים תיכוני מתוחכם עם אותה קלילות שהבטיחו לנ. המחירים? לא יהיו זולים.

תתחילו בפרעצל חם עם  טחינה, זיתים  ולימונים כבושים חריפים (14 ₪) ותמשיכו לקוביות טונה אדומה עם כדורי אורז פריכים על ספייסי בוטנים וצ׳ילי וקרם חציל( 58 ₪) ומעורב של דגי ים בתבלינים מזרחיים עגבניות וטחינה גולמית( 54 ₪), מנה נוספת שכדאי לכם לנסות והספיקה להפוך לאחת ממנות הדגל, היא ה״ברולה״ כבדי עוף, תאנים מקורמלות, ברוסקטות וקרמבל תבלינים ( 62 ₪) שמגיעה כפטה כבד שרוף קלות בסוכר

שנמשיך לעיקריות?

פסטת חלמונים מדהימה וקפיצית עם נתחי פנצ׳טת טלה מעושנת, עטופה בתרד, שום, וחלמון כבוש בהחלט פותחת יפה את העיקריות ( 82 ₪) וגם מנת הניוקי בחמאה שרופה ומרווה עם קרם בטטה ופטריות ( 82 ₪) גרמה לעינוג אבל גם לעצב רב בגלל גודל המנה שבהחלט לא התאימה כעיקרית או למחיר

הסלמון במרינדה אסייתית על קרם תפוח אדמה ויוזו ( 118 ₪) שקיבל קרנצ׳יות כיפית עם בוטנים התגלה כמנה מנצחת שאפילו התעלתה על המנה הקלאסית של פילה הבקר המשובח ששילבו בו רוטב מצויין  של יין ובהרט  (148₪)

המקום מחזיק כמובן תפריט קינוחים מדהים שסוגר את הארוחה בקולות עינוג, הפייבוריט שלי היה מוס קרמל מלוח, בוואריה וניל, מילפיי מקורמל, “ברולה” בננה בחמשת התבלינים, זביון קפה וגלידת וניל שגרם לי לאבד עשתונות (44 ₪).

מבחר יינות מכובד, תפריט עשיר ושירות מהוקצע הופכים את המקום למסעדה בטוחה מבחינת החוויה. לא תיפלו מהכיסא או תקבלו מנות הזויות כמו שפשוט תהנו מארוחה איכותית ולא רישמית. בהחלט שווה קפיצה לקצת שלווה ונוף.

המסעדה ממוקמת במועדון הגולף שבקיסריה. כדאי להזמין מראש.

 

הרבה זה הקצת החדש

ממש ממש עכשיו נפתחה בגבעתיים מסעדת  טיטו  (מבית הבנדיקט, ויקי כריסטינה ועוד ) אשר באה לפרגן  למסעדות האיטלקיות -ניו יורקיות של פעם, מסעדה איטלקית גדולה ושמחה שתגיש אוכל איטלקי ביתי אבל במנות גדולות  המיועדות לחלוקה שמוגשות למרכז השולחן לארוחת שרינג. אז אם תיכננתם על ארוחה זוגית אינטימית- שכחו מזה ופנו מקום לבן דוד ושאר המישפוחה כי פחות מ4 בשולחן יהיה קשה להתמודד עם כ האוכל. מנות התפריט יוגשו בגודל מלא עם כל העוצמה שנלוות עמם,  קערות סלט משפחתיות,  קנלוני, ספגטי מיט בולס, מגשי לזניה ולקינוח עוגה שלמה.

בטיטו לא זורקים אוכל והמנות שלא סוימו ייארזו ע"י הצוות במארז שכיף לקחת לאכילה מאוחרת יותר, פיתרון מושלם לצהרים של מחר.

המסעדה נפתחה בגב של קניון גבעתיים כשהכניסה היא דרך הפארק הצמוד אליו (פארק גבעתיים) המסעדה תכלול כ 200 מקומות ישיבה בדגש על הושבה בקבוצות במטרה להוות אופציה אטרקטיבית לארוחות משפחתיות וחגיגות גדולות.

טיטו תפעיל עמדת טייק אוויי ומערך משלוחים רחב המותאם לגודל המנות המשפחתיות לדוגמא סיר משפחתי של ספגטי מיטבולס, פיצה וקערת סלט.

המסעדה תהיה פתוחה בשעות הערב ובהמשך תיפתח גם בצהריים.

דרך יצחק רבין, גב קניון גבעתיים. הכניסה היא דרך הפארק שצמוד לקניון גבעתיים.

 

 
 
שאלה לראש העיר
 
אינדקס חוצות לעסקים
חפש    פרסם